לזניה כשרה לפסח – חלבית וקלה להכנה
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('c9597d5a-9ce1-4a89-ba41-6a77a038d97e','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('c9597d5a-9ce1-4a89-ba41-6a77a038d97e','/dyncontent/2024/4/21/1cebc6c2-b3bd-4e6e-9f9a-6a934a51d3d5.jpg',17792,'נמל אייטם כתבה',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('c9597d5a-9ce1-4a89-ba41-6a77a038d97e','/dyncontent/2024/4/21/a7408a5b-8ce8-46ed-8747-f2328b41174f.jpg',17791,'סימול פסח אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('c9597d5a-9ce1-4a89-ba41-6a77a038d97e','/dyncontent/2024/2/21/19022398-7ad1-43fb-980e-4729804bbbee.gif',17526,'הילה אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('c9597d5a-9ce1-4a89-ba41-6a77a038d97e','/dyncontent/2024/3/19/08f1124b-66b0-4b70-8f17-5dd7ae679819.gif',17617,'מכבי אסתטיקה אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
מתכון מצוין לחובבי הלזניה - בפסח המצות מתחפשות לדפי לזניה, בשילוב עם גבינות ורוטב עגבניות, זו ארוחה מקורית ונהדרת לילדים וגם למבוגרים.
מצרכיםלרוטב עגבניות:
- 500 גרם עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- כפית וחצי סוכר
- 1/2 כוס מים רותחים
- מלח ופלפל לפי הטעם
לגבינות: - 250 גרם קוטג’ או גבינה לבנה
- 250 גרם גבינה צהובה מגוררת (או פתיתי גבינה צהובה)
- 100 גרם גבינה מלוחה מגוררת (בולגרית, פטה, צפתית וכו’..
איך מכינים?- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב.
- בקערה שנייה מערבבים את כל הגבינות.
- משמנים תבנית פיירקס ויוצקים לתוכה כף מרוטב הלזניה, מורחים על חלקה התחתון של התבנית.
- שוברים את המצות לחצאים ומרטיבים בהרבה מים, מניחים בערימה בין 2 מגבות ומחכים כ-10 דקות לריכוך המצות.
- מסדרים שכבת מצות, מעל יוצקים שכבת רוטב עגבניות (כשליש מכמות הרוטב) ומעליה שכבת גבינות (כשליש מכמות הגבינות).
- ממשיכים לעוד 2 שכבות כך: שכבת מצות >> שכבת רוטב >> שכבת גבינות >> שכבת תוספות. שכבת מצות >> שכבת רוטב >> שכבת גבינות. אנחנו מצפים לקבלת 3 שכבות של מצות ולסיים עם שכבת הגבינות (שימו לב – כמות השכבות יכולה להשתנות בהתאם לגודל התבנית, לכן, בחרו בתבנית קטנה).
- מחממים תנור ל-200 מעלות ועוטפים את התבנית בנייר כסף.
- אופים את הלזניה במשך 40 דקות, מסירים את נייר הכסף וממשיכים באפייה של כ-10 דקות נוספות, שימו לב ללזניה וודאו שהשכבה העליונה לא נשרפת.
- מוציאים, מצננים לפחות 10 דקות, חותכים ומגישים.
- מצננים מעט את הלזניה לטמפרטורת החדר ובעזרת סכין חדה חותכים לריבועים בגודל הרצוי.
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImage('5fba3b68-2b09-4940-a2e4-02a8dd9215db','\u003cp\u003e\u003cspan style=\"font-size: 18px;\"\u003e\u003cstrong\u003eהיי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!\u003c/strong\u003e\u003c/span\u003e\u003c/p\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=3089\u0026AreaId=21624\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},15],[function() {setImageBanner('5fba3b68-2b09-4940-a2e4-02a8dd9215db','/dyncontent/2024/4/18/cb46861c-40a3-4bc9-b354-4e7ed0617ae4.gif',17784,'ביג תדמית אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('5fba3b68-2b09-4940-a2e4-02a8dd9215db','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('5fba3b68-2b09-4940-a2e4-02a8dd9215db','/dyncontent/2024/4/12/5a942a28-5c63-409d-b765-2db1b8e6f2c5.jpg',17748,'תיירות אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15]]);})
|
|
|
|