לזניה אביבית – מאפה שכבות אפוי עם שפע גבינות
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('24251f70-4c85-408a-8284-6ab73222e739','/dyncontent/2024/12/25/211d3eaa-f06f-4f07-b0a4-eb102e78d7cd.jpg',18846,'סימול אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('24251f70-4c85-408a-8284-6ab73222e739','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('24251f70-4c85-408a-8284-6ab73222e739','/dyncontent/2024/12/2/801195ab-1e3f-4e89-8ce0-eb96f2627393.jpg',18771,'משכן עונת המנויים ילדים אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('24251f70-4c85-408a-8284-6ab73222e739','/dyncontent/2024/12/5/b3b4cf46-95a6-4f0a-bc3e-be01567f2c0e.gif',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('24251f70-4c85-408a-8284-6ab73222e739','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18020,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('24251f70-4c85-408a-8284-6ab73222e739','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('24251f70-4c85-408a-8284-6ab73222e739','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('24251f70-4c85-408a-8284-6ab73222e739','/dyncontent/2024/12/25/d8ebac34-27d0-4390-81bf-fac7d4d5035b.gif',18850,'ביג אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
מותג הפסטה האיטלקי ברילה המשיק בימים אלה בישראל לזנייה כשרה לפסח, מציע מתכון חגיגי לאירוח בחג הפסח: מאפה שכבות אפוי עם שפע גבינות, תרד, כרישה ואף ניתן לגוון עם ירוקים, למשל: עלי מנגולד, ארטישוק, פרחי ברוקולי חלוטים, רצועות זוקיני.
חומרים לתבנית אחת 20*28 ס״מ: חבילת לזניה ברילה כשל"פ שמן זית
כרישה פרוסה מלח ופלפל 2 צרורות עלי תרד 2 שיני שום עלים מ-4 ענפי תימין מפוררים לשכבת הגבינות: 1 מיכל שמנת מתוקה 1 כוס חלב 2 ביצים 2 גביעי קוטג׳ (או ריקוטה) 100 גרם מוצרלה מגוררת 50 גרם פרמזן מגוררת עגבנייה פרוסה, לקישוט אופן ההכנה: - מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקפיצים את הכרישה במחבת חמה עם שמן זית 3-4 דקות לריכוך ללא הזהבה.
- מוסיפים תרד, מלח, פלפל, שום ותימין. מערבבים דקה ומורידים מהאש.
- מערבבים ביצים, שמנת וחצי כוס חלב עם חצי מכמות המוצרלה, הקוטג׳ והפרמזן. מתבלים במלח ופלפל.
- בתבנית משומנת מסדרים שכבה ראשונה של 3 דפי לזניה ויוצקים עליהם את חצי כוס החלב הנותרת. ממשיכים לסדר בשכבות רבע מכמות תערובת גבינות, שליש מכמות התרד עם כרישה ועוד 3 דפי לזניה. מסיימים בגבינות, מסדרים פרוסות עגבנייה, מועכים את השכבות ומוודאים שיש נוזלים. במידת הצורך מוסיפים עוד חצי כוס חלב. מכסים בנייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום.
- אופים מכוסה 45 דקות. מסירים את הכיסוי, נועצים סכין או מזלג לעומק הלזניה ומוודאים שהעלים התרככו.
- מפזרים את יתרת המוצרלה מעל ומשחימים עוד רבע שעה ללא כיסוי. מגישים חם.
טיפ: אם רוצים לחתוך למנות יפות מומלץ לקרר לחלוטין, לחתוך ואז לחמם שנית, שכן חיתוך הלזניה כשהיא חמה עלול לפגוע במבנה השכבות. המתכון באדיבות "ברילה" חג פסח טעים וכשר
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('afc57ff1-2c1f-494a-b0c4-7d27c7fdba27','/dyncontent/2024/12/16/23348308-a338-4763-a45a-8b7b83b66035.jpg',14997,'עיריה אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImage('afc57ff1-2c1f-494a-b0c4-7d27c7fdba27','\u003cp\u003e\u003cspan style=\"font-size: 18px;\"\u003e\u003cstrong\u003eהיי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!\u003c/strong\u003e\u003c/span\u003e\u003c/p\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=3089\u0026AreaId=21624\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},15]]);})
|
|
|
|