כל מה שאפשר לעשות מבלילה של עוגת שיש!
19.08.24 / 10:38
הייחודיות של עוגת השיש הפופולרית, אינה מתבטאת רק בטעמי השוקולד-וניל הקלסיים שאנו כה אוהבים, אלא גם בנראותה הייחודית והיפהפייה. העוגה אשר מכינים אותה משילוב של שתי בלילות – האחת כהה והשנייה בהירה, מקבלת את צורתה המקסימה על ידי ערבוב שתי הבלילות יחד עם קיסם או שיפוד עץ שנועצים בבלילות ומציירים צורות רנדומליות המדמות את נראותו של השיש, כך גם זכתה העוגה לשמה. במאמר זה נביא לפניכם את כל היצירות שאפשר להכין מעוגת השיש האייקונית!
עוגת שיש בגימור של גנאש מבריק
כפי שציינו, עוגת שיש היא עוגה שבלילתה עשויה גם מבלילה של שוקולד. לאחר אפיית העוגה הבחושה, תוכלו לשדרג את טעמיה בעשרות מונים על ידי שילובה עם גנאש שוקולד מבריק! תוכלו להכין גנאש משוקולד מריר ולהעניק לה טעמי שוקולד עשירים ועמוקים או לחילופין להכין גנאש שוקולד חלבי ולהעניק לה גימור מתוק במיוחד.
קאפקייק שיש
מתי לאחרונה יצא לכם לאכול קאפקייק שיש? סביר להניח שעדיין לא טעמתם את יצירת המופת הזו, אך בהחלט תוכלו לעשות זאת כעת. כל שנדרש מכם הוא להכין שתי בלילות ולשפוך אותן אחת על גבי השנייה בתוך תבנית הקאפקייק, ממש כפי שהייתם עושים בתבנית האינגליש קייק. בנוסף, תוכלו לשדרג את הבלילה עם טעמים שונים, למשל תוכלו להכין בלילת פיסטוק ובלילת וניל ולקבל קאפקייק פיסטוק מגניב, או אולי בלילת שוקולד ובלילת תפוז שמשתלבות יחד לכדי טעמים מושלמים יחד בתצורת קאפקייק הדרי ושוקולדי מדהים! אל תשכחו שאת הקאפקייק אפשר לעטר עם קצפת ושברי פיסטוק או קרם גנאש עשיר עם קליפות תפוזים עדינות.
טריפל מושחת מעוגת שיש
קינוח הטריפל הוא קינוח מסורתי שבו יש עוגה בחושה, פירות טריים וקצפת מעל כל הטוב הזה. ניתן לחזור על השילוב הזה מספר פעמים כגודל כלי ההגשה שלכם. את הקינוח נהוג להגיש בתוך קערת זכוכית שקופה, שניתן לראות מבעדה את השכבות של הקינוח. זו ההזדמנות שלכם להפוך את הקינוח היפהפה הזה, ליפה עוד יותר באמצעות שימוש בעוגת שיש! הכינו את העוגה, מעליה פזרו תותים טריים, פירות יער דוגמת פטל אדום, אוכמניות ודומדמניות ומעליהן זלפו שכבת קצפת אווירית. חזרו על כך מספר פעמים ולבסוף יתגלה לנגד עיניכם קינוח מרהיב וטעים במיוחד!
עוגילידה שיש
את קינוח הקוקילידה כולנו מכירים, שתי עוגיות גדולות שבתוכן יש גלידה. בגרסה הזו נשתמש בעוגה ונחתוך שתי פרוסות עבות של עוגת השיש, נכניס ביניהן גלידה בטעם אהוב, נסגור בעדינות ונכניס להקפאה. לאחר התייצבות הגלידה ופרוסות העוגה, תתקבל עוגילידת שיש מופלאה.
פרנץ' טוסט שיש
אומנם את הפרנץ' טוסט המקורי נהוג להכין עם פרוסות של חלה או אפילו פרוסות של לחם, אך אם נותרו לכם כמה פרוסות של עוגת שיש, שעומדות כבר מספר ימים, זה הזמן לנצל אותן בדרכים יצירתיות! טבלו את הפרוסות במעט ביצה טרופה עם חלב ותמצית וניל, הניחו בתוך מחבת עם מעט חמאה וטגנו משני הצדדים. לפני ההגשה בזקו מעל הפרנץ' טוסט שיש שלכם מעט אבקת סוכר, חתכו כמה פירות טריים כמו חצאי ענבים, פלחי נקטרינה וגם אפרסק ותיהנו מארוחת בוקר נהדרת עם טוויסט מעניין.
עוגת שיש ומוס בשני טעמים
מגרסה הזו של עוגת השיש אתם ודאי תתלהבו, את עוגת השיש הזו יש לפרוס לרוחב ולמרוח בין שכבה אחת של עוגה לשנייה מוס שוקולד ומוס וניל לסירוגין. שכבת המוס "תדביק" אליה את השכבה האחרת של העוגה ולפניכם תתקבל עוגת שיש עם מוס עשיר וטעם עשיר עוד יותר.