וולנטיין 2024 מתכונים לערב מהסרטים
03.02.24 / 15:13
בצל האוירה, זוגות רבים יבחרו השנה לוותר על בילוי בחוץ ויעדיפו להישאר בבית . אבל מי אמר שאי אפשר להיות זוגיים ולציין את יום האהבה מהסלון תוך כדי צפיה בקומדיה רומנטית? לקראת הוולנטיין שיצוין השנה ביום רביעי ה- 14 בפברואר, כמה נשנושים טעימים- פאקורס הודי, פופקורן עם גבינת ברי, נאצ'וס זוגי.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
פאקורס הודי
מרכיבים:
1 תפוח אדמה
2 גזרים
1 בצל ירוק
½ קישוא
מלח
1 כפית כורכום
½ כפית כמון
1 כפית קארי
60 גרם קמח חומוס
20 גרם קמח אורז
100 מ"ל מים
שמן זית
עבור הרוטב:
4 גבעולי כוסברה
40 גרם טחינה
1 יוגורט יווני
1 שן שום
50 מ"ל מיץ לימון
1 גרם ג'ינג'ר טרי
לקישוט:
בצל ירוק
הוראות הכנה:
מקלפים את תפוח האדמה והגזרים. חותכים לרצועות דקות את כל הירקות, כולל הבצל והקישוא.
מטגנים את הירקות על אש גבוהה עד להשחמה קלה. מניחים בצד בקערה.
בקערה נפרדת, שמים את התבלינים והקמחים ויוצקים את המים לאט לאט בכדי לאחד היטב את כל המרכיבים, תוך כדי ערבוב. מוסיפים פנימה את הירקות ומערבבים.
על תבנית אפיה מרופדת, יוצרים תלוליות קטנות מהבלילה. מרססים בעזרת תרסיס שמן זית את התלוליות ומכניסים לתנור ל-10 דקות ב-220 מעלות.
לרוטב, שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. מגישים לצד הלביבות, ומקשטים את המנה בחתיכות בצל ירוק קצוצות.
פופקורן עם גבינת ברי
מרכיבים:
לריבה:
400 גרם תותים
150 גרם אוכמניות
1 לימון
200 גרם סוכר
לפופקורן עם ברי:
2 יחידות גבינת ברי
פלפל
תבלינים לפי הטעם
הוראות הכנה:
לריבה: שוטפים את התותים והאוכמניות. מסירים את העלים מהתותים, חותכים לחתיכות ומחממים במחבת יחד עם האוכמניות, מיץ הלימון והסוכר על אש נמוכה.
מערבבים כל הזמן, ומבשלים לפחות 30 דקות. מרסקים את הריבה ומכניסים למקרר להתקרר, או אפילו למקפיא לתוצאות מהירות יותר.
לפופקורן: פורסים את הגבינה דק ומסדרים את החתיכות על צלחת מרופדת קודם בנייר אפייה שמתאימה למיקרוגל.
מחממים בעוצמה גבוהה במשך שתי דקות ומגישים עם הריבה הביתית.
נאצ'וס זוגי
מרכיבים:
עלי טורטייה
שמן זית
מלח
פפריקה מתוקה
שומשום שחור
טונה מקופסת שימורים
כוס מיץ תפוזים
2-3 כפות רוטב עגבניות
פלפל שחור גרוס
כפית אבקת קארי
כפית כמון
כפית פפריקה מעושנת
כפית ג'ינג'ר טחון
לקישוט:
עגבניות שרי חצויות
פרוסות חלפיניו
גבינה בולגרית
גרעיני תירס
רוקט
הוראות הכנה:
פורסים את עליי הטורטייה למשולשים קטנים ומסדרים על רשת אפייה/ בסיר טיגון אוויר חם
ומזלפים מעל שמן זית.
מקשטים במלח, פפריקה, שומשום שחור ומכניסים לתנור עם תוכנית טיגון אוויר/סיר טיגון אוויר חם למשך 10 דקות בחום של 190 מעלות.
במחבת עמוקה מבשלים טונה מסוננת מקופסת שימורים ומיץ תפוזים.
מוסיפים רוטב עגבניות, קורט מלח, פלפל שחור גרוס, אבקת קארי, כמון, פפריקה מעושנת, ג'ינג'ר טחון ומערבבים היטב.
מעבירים לכלי הגשה ומעטרים בעגבניות שרי, חלפיניו, גבינה בולגרית, תירס ורוקט.