החמין מרוקאי של השף גיא פרץ
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('d1e6eb74-7437-4aa8-a686-e9c3cfe89517','/dyncontent/2024/12/5/b3b4cf46-95a6-4f0a-bc3e-be01567f2c0e.gif',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d1e6eb74-7437-4aa8-a686-e9c3cfe89517','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d1e6eb74-7437-4aa8-a686-e9c3cfe89517','/dyncontent/2024/12/2/801195ab-1e3f-4e89-8ce0-eb96f2627393.jpg',18771,'משכן עונת המנויים ילדים אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d1e6eb74-7437-4aa8-a686-e9c3cfe89517','/dyncontent/2024/12/12/77206715-7454-4100-b394-b156eb00b9a7.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d1e6eb74-7437-4aa8-a686-e9c3cfe89517','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d1e6eb74-7437-4aa8-a686-e9c3cfe89517','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d1e6eb74-7437-4aa8-a686-e9c3cfe89517','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18020,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
החמין המרוקאי הקרוי "סחינה", מלווה את השף גיא פרץ (סלון יווני) עוד מילדותו בדימונה ואשדוד, "החמין המרוקאי הוא החמין הכי מושקע ותמיד כולל בתוכו הפתעות" מספר פרץ, ומשתף במתכון שיהיה בתאבון
מצרכים- ½2 כוסותגרגרי חומוס (350 גרם), מושרים בקערה עם מים קרים ללילה
- 5 נתחיםאוסובוקו
- 2עצמות מח
- 6-8תפוחי אדמה שלמים, קלופים
- 2בטטות קלופות וחתוכות גס (לא חובה)
- 6-8ביצים
- 1 כפיתמלח
- 1 כפיתפלפל שחור גרוס
- 1 כפיתפפריקה
- 1 כפיתכורכום
- ½ כפיתכמון
- 1ראש שום שלם + 4 שיניים נוספות עם הקליפה
- 2תמרים
- 250 גרםחיטה או גריסים מושרים במים כשעה
- 1 כוסאורז שטוף היטב
איך מכינים סחינה - חמין מרוקאי?מסדרים בסיר חומוס, נתחי בשר, עצמות, תפוח אדמה ובטטות. מערבבים את התבלינים היבשים ובוזקים מחצית מהתערובת על המרכיבים שבסיר. משבצים ביניהם 2 שיני שום ותמרים, ויוצקים 8-10 כוסות מים עד כדי כיסוי כל החומרים בסיר. מבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. מכניסים חיטה לשקית בד או קוקי. מתבלים בחצי מתערובת התיבול שנשארה וראש שום שלם ויוצקים 1/2 כוס מים. סוגרים את השקית היטב ומחוררים שניים-שלושה נקבים בחלק העליון שלה. מכניסים אורז לשקית בד נוספת או קוקי, מוסיפים כוס מים, את תערובת התבלינים הנותרת, מעט מלח ואת 2 שיני השום הנותרות. סוגרים את השקית היטב ואם משתמשים בקוקי, מחוררים שניים-שלושה נקבים בחלק העליון של שקית. כאשר נוזלי החמין רותחים, מוסיפים את השקיות אל החמין ואת הביצים. מעבירים לפלטה חשמלית או לתנור בחום שבת על 100 מעלות ומבשלים כל הלילה. מגישים למשפחה המאושרת.
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImage('2d45d6ea-bee0-4d4a-a4dc-fe87d6d2bcf1','\u003cp\u003e\u003cspan style=\"font-size: 18px;\"\u003e\u003cstrong\u003eהיי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!\u003c/strong\u003e\u003c/span\u003e\u003c/p\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=3089\u0026AreaId=21624\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},15],[function() {setImageBanner('2d45d6ea-bee0-4d4a-a4dc-fe87d6d2bcf1','/dyncontent/2024/12/16/23348308-a338-4763-a45a-8b7b83b66035.jpg',14997,'עיריה אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15]]);})
|
|
|
|