הביס המושלם: עוגיות תמרים לשבירת הצום

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('b9fb5713-289d-4408-9073-f6e4efe4fd94','/dyncontent/2025/1/8/b2874e3b-5ae7-4076-b695-229beec76fcc.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('b9fb5713-289d-4408-9073-f6e4efe4fd94','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('b9fb5713-289d-4408-9073-f6e4efe4fd94','/dyncontent/2024/12/2/801195ab-1e3f-4e89-8ce0-eb96f2627393.jpg',18771,'משכן עונת המנויים ילדים אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('b9fb5713-289d-4408-9073-f6e4efe4fd94','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('b9fb5713-289d-4408-9073-f6e4efe4fd94','/dyncontent/2024/12/5/b3b4cf46-95a6-4f0a-bc3e-be01567f2c0e.gif',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('b9fb5713-289d-4408-9073-f6e4efe4fd94','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
להאזנה לתוכן:

השפית השוקולטיירית מורן טביב-זדה מהפטיסרי Tres Jolie (טרה ז׳ולי) משתפת במתכון לעוגיות תמרים מושלמות. כאלה שהכי יתאימו לצד כוס התה של צאת צום כיפור.

צילום מורן טביב זדה

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח

14 גרם אבקת אפייה

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

12 גרם סוכר

120 גרם מים

50 גרם שמן

3 גרם מלח

 מצרכים למילוי:

500 גרם ממרח תמרים

10 גרם אבקת קינמון

8 גרם אבקת הל

5 גרם מי ורדים

100 גרם אגוזי מלך גרוסים גס

100 גרם קוקוס טחון

לאחר האפייה- אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

מלית – מערבבים הכל יחד.

לבצק - בקערת המיקסר עם וו גיטרה- קמח, חמאה וסוכר ומעבדים לקבלת בצק פירורי

מוסיפים את השמן והמים ומעבדים עד לקבלת בצק הומוגני.

נחלק את הבצק ל5 כדורים שווים , נשטח של כדור בצק למלבן בעובי של כ1 ס"מ נניילן בניילון נצמד ונעביר לקירור לפחות לשעה. (אפשרי להכין יום מראש ולקרר לילה במקרר)

על משטח נרדד כל מלבן לעובי של כ-3-4 מ"מ , נמרח שכבת ממרח של כ-2 מ"מ ונפזר מעליה קוקוס ואגוזי מלך, נגלגל את הרולדה שלנו- לא מהודק מדיי על מנת שלא יקרע לנו הבצק באפייה.

נניח את הרולדות שלנו על נייר אפייה , בעזרת סכין נחתוך ונסמן חריצים ברולדה שלנו במרווחים של כ-3 ס"מ – לא נחתוך עד הסוף , זה רק על מנת שיהיה נוח לחתוך את העוגיות לאחר האפייה מבלי לפגוע בבצק האפוי.

נחמם תנור ל175 מעלות , ונאפה את הרולדות 30-40 דקות עד לצבע זהוב ויפה. נקרר את הרולדות נפזר מלמעלה אבקת אפייה ונשלים את החיתוך.

צום קל וגמר חתימה טובה!

$(function(){})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה