במטבח של פיני: הדג שמבשר את בוא הסתיו
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('16a627fa-b815-4ac7-86f6-b6697a48637f','/dyncontent/2024/11/7/0b4764eb-7a24-435a-8054-7351e5744d6a.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('16a627fa-b815-4ac7-86f6-b6697a48637f','/dyncontent/2024/9/8/9c8b4e81-c302-484f-8021-2228ff2f53ca.jpg',18400,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('16a627fa-b815-4ac7-86f6-b6697a48637f','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18020,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('16a627fa-b815-4ac7-86f6-b6697a48637f','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('16a627fa-b815-4ac7-86f6-b6697a48637f','/dyncontent/2024/8/21/6581fe1f-546c-4598-b8e6-86cd7af10d3f.jpg',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('16a627fa-b815-4ac7-86f6-b6697a48637f','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('16a627fa-b815-4ac7-86f6-b6697a48637f','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,21622,'Image','');},15]]);})
עם העצם או בלי, לצד אורז מתובל בקינמון, פפריקה וכורכום. פיני מכין סיידיה מיוחדת לעונת המעבר
תבשיל אורז מתובל, עם פרוסות של דג מטוגן מעל. לוקוס, בורי, מוסר ים, אבל בעצם כל סוג שאוהבים יכול להתאים פה. אני מעדיף עם העצם, אבל בהחלט אפשר גם פילטים נקיים. ארוחה פשוטה ונהדרת לטעמי, שמאוד מתאימה לתקופה הזו, בין קיץ לסתיו.
הדג כמנת קיץ קלילה ואורז מתובל כמענה לניחוחות ולקרירות הסתיו עם שילוב טעמים מיוחד. סיידיה החומרים לדג קילו דג – פרוסות עבות (2 אצבעות עם העצם, או פילטים ללא עצמות) 2 כוסות קמח פלפל שחור חצי כפית כוסברה יבשה מלח אופן ההכנה: שוטפים את פרוסות הדג, מפזרים מעט מלח גס, סוחטים מעל לימון ומשהים כחצי שעה. מנערים את הנתחים מהמלח, סופגים את הנוזלים בעזרת נייר סופג, ממליחים שוב בעדינות. מכינים תערובת מהקמח והתבלינים וטובלים בתערובת את הנתחים משני הצדדים ומטגנים במחבת גדולה עד לקבלת צבע זהוב יפה. מעבירים למגש עם נייר סופג. אורז מתובל 3 כוסות אורז עגול 2 בצלים יבשים, קצוצים דק 5 כוסות מים רותחים שליש כוס שמן 2 כפיות מלח חצי כפית קינמון חצי כפית פפריקה חצי כפית כורכום חצי כפית פלפל שחור גרוס כף כוסברה יבשה טחונה ככוס אחת של צנוברים לתיבול וקישוט אופן ההכנה: משרים את האורז עם הרבה מים למשך כחצי שעה. שוטפים ומסננים. בסיר רחב מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את האורז המסונן ומטגנים יחד כשתי דקות. מוסיפים את התבלינים והמלח ומטגנים עוד כדקה תוך כדי ערבוב עדין. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים בעדינות, מכסים ומבשלים על אש בינונית עד לספיגת הנוזלים. מנמיכים לאש הכי נמוכה וממשיכים עוד כ־14 דקות עם מכסה. מכבים אש ומשאירים סגור עוד כ־10 דקות. בינתיים מטגנים או קולים במחבת את הצנוברים עד להזהבה עדינה. מגישים על מצע של אורז עם מעט צנוברים קלויים, מעליו נתח הדג, ומעל שוב מקשטים בצנוברים. מומלץ לתבל בעלי כוסברה, למי שאוהב כמובן.
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImage('98c04a30-df28-4f9b-a885-eec645c3f7e1','\u003cp\u003e\u003cspan style=\"font-size: 18px;\"\u003e\u003cstrong\u003eהיי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!\u003c/strong\u003e\u003c/span\u003e\u003c/p\u003e\u003ca href=\u0027/Website/BannerClick?id=3089\u0026AreaId=21624\u0027 rel=\u0027nofollow\u0027 class=\u0027iframe_cover\u0027 target=\u0027_blank\u0027\u003e\u003c/a\u003e',true);},15],[function() {setImageBanner('98c04a30-df28-4f9b-a885-eec645c3f7e1','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('98c04a30-df28-4f9b-a885-eec645c3f7e1','/dyncontent/2024/11/5/1a11d1f3-11d6-4bca-aa9a-709aa900e036.gif',18651,'סמי שמעון אייטם כתבה ',525,78,true,21624,'Image','');},15]]);})
|
|
|
|