שחר כחלון
07.09.11 / 00:17
להאזנה לתוכן:
תגים:
מ.ס אשדוד
מ.ס אשדוד אמורה הייתה לפתוח את העונה בחגיגה גדולה במשחק ביתי מול רמה"ש. אלא שבמקום כדורים ראינו טילים ולצערנו במקום להתעסק בשמחה וחגיגה אנחנו מתעסקים במתיחות בדרום. ננסה לנצל את הביטול הקטן בכדי להביא לכם עוד קצת נתונים לקראת העונה הקרובה
מ.ס אשדוד פותחת את העונה ה- 17 בליגת העל ואין ספק שמדובר בחתיכת תקופה וציון דרך ראוי ביותר. 17 שנה זו תקופה לא מבוטלת, אשדוד נכנסת למעגל שמונה הקבוצות הוותיקות בליגה, לצד קבוצות ותיקות כמו מכבי והפועל ת"א, מכבי חיפה, מכבי והפועל פ"ת, בית"ר י-ם ובני יהודה. אין ספק שחרף הביקורת על אי השגת התארים צריך בהחלט לתת קרדיט לראשי הקבוצה שמצליחים לשמור על הקבוצה בליגה הבכירה לאורך שנים ויחסית בצורה יציבה. 17 אשדוד בליגת העל, 15 שנים ברציפות בליגת העל זה לא דבר של מה בכך, בשעה שקבוצות עם יותר מסורת מזו של אשדוד כמו ב"ש, הפועל חיפה וכדומה עלו ירדו בשנים האחרונות, אשדוד הראתה יציבות, בינונית אמנם, אבל יציבות, סוג של נחמה למי שרוצה. בחמש השנים האחרונות, אשדוד סיימה במרכז הטבלה, 2010-11 - מקום 12, 2009-10 - מקום 6, 2008-09 - מקום 8, 2007-08 - מקום 8, 2006-07 - מקום 7. העונה החליפו באשדוד לא מעט שחקנים, השדרה המרכזית עזבה, אוחיון, שריקי, מקרייב, שלושה זרים עזבו, בינהם קינג ומקרייב שהיו בשנים האחרונות עמודי התווך בקבוצה. בקבוצה החתימו את יא יא פטי, מריו בוסיץ' והחזירו את דוד רביבו, אדיר טובול, משה בן לולו ורוג'ר קולה. אשדוד התבססה על שחקני בית שלה, או שחקנים שהושאלו, התחשלו בקבוצות אחרות וחזרו לאשדוד. העונה באשדוד התבססו על הרבה צעירים כמו בכל עונה, אלא שהעונה יש הרבה מאד שחקנים שנמצאים על סף פריצה וכולם מקווים שהוא יובילו את הקבוצה קדימה.
סיבה לאופטימיות
השנה, כמו בשנים האחרונות הקבוצה בנויה על טהרת שחקני הבית המקומיים. זו סיבה טובה לאופטימיות וסיבה מצוינת לחובבי הכדורגל בעיר להגיע למגרשים. גולת הכותרת זה גדי קינדה, בחור בן 16 בלבד. השחקנים הצעירים הללו, בשילוב מאמן מנוסה כמו יוסי מזרחי, יכולים להוביל את הקבוצה לעבר מרכז הטבלה. ניר ביטון, משה בן לולו, עופר ורטה וצ'קול הם שחקנים שכבר נחשבים מנוסים בליגת העל ובהחלט יכולים לתת העונה את הטון ולרשום עונת פריצה יחד עם הקבוצה. העונה בניגוד לעונה שעברה, הסגל של הקבוצה נראה יותר מאוזן באופן כללי ובעיקר יותר מאוזן מבחינת השילוב בין הותיקים לצעירים, לצד קינדה, בוטבול, ורטה וביטון נראה את טובול, רביבו ופטי. הזרים העונה אמורים להיות טובים יותר, פטי את אמברוז מאחורה, קולה למעלה ויש מקום לעוד זר אחד לפחות שאם בקבוצה יפגעו בו, בהחלט יהיה אפשר לדבר על מושגים של צמרת גבוהה.
מצד שני: סיבה לדאגה
היעדר חלוץ בכיר. באשדוד עדין לא מצאו פתרון לחלק ההתקפי ולחלל שנוצר עם עזיבתם של מקרייב ושריקי ויהיה להם קשה מאוד להחזיק בלי להבקיע הרבה שערים. גם העזיבה של אוחיון שהיווה את ההתקפה של אשדוד בעונה שעברה תהיה קשה, אם לא יהיה קשר שיכנס לוואקום. אלא שדווקא במשחקי גביע הטוטו, ראינו שאולי אין בעיה בהתקפה, כמו שחשבו. אלא דווקא צריך לחפש עוד איזה קשר תקוף שיכול לעזור להוציא את הקבוצה קדימה יחד עם רביבו וניר ביטון. במשך השנים אשדוד תמיד בלטה בחלק ההתקפי שלה, , אשדוד הציגה תמיד חלק התקפי עם שחקנים טובים, מבקיעי שערים וגם שחקנים יצירתיים שידעו לעשות עוד דברים חוץ מלכבוש והתעלו בזה אפילו על קבוצות הצמרת. יכול להיות שיפרח אולי צעיר מקומי כמו משה בן לולו או עידן שדה, אבל בינתיים זה גדול עליהם. אם ימצאו במהלך העונה שחקן או שניים שיתאימו לחלק הקדמי, אז הם יוכלו להגיע לחלק העליון. אם בקבוצה יצליחו למצוא את השחקן האקסטרה שיגיע ויפתיע בהחלט הסיבה לדאגה תתפוגג, הבעיה שבקבוצה מדברים על קולה ובן לולו כשחקני ההפתעה בשעה ששניהם אמורים להיות שחקני התקפה מובילים בקבוצה, בעיה. מצד שני לבנות יותר מידי על גדי קידנה בן ה- 17 ועל דוד רביבו בן ה-33 שיעשו קסמים, עשוי להיות בעיה.
סבלנות
לא ממש תכונה נפוצה באשדוד, הקיץ החליטו באשדוד על כמה מהלכים וחייבים בקבוצה לתת להם את הזמן בכדי שזה יקרה. בקבוצה נתנו בצעד נכון ואמיץ אץ אפודת השוער הראשון העונה לאופיר מרצאינו. "מרציאנו יהיה השוער שלנו גם הוא לא יהיה טוב וזה ממש לא משנה מי יהיה שוער שני", אמרו באשדוד. מדובר בשוער צעיר, שזו עונה ראשונה עבורו כשוער ראשון. ניסיוםן אין לו, פוטנציאל אדיר. היכולת שלו לעבור את העונה הזו כשוער ראשון, מה שהוא לא עשה מעולם בקבוצה בוגרת, תהיה מבחן גדול עבורו ועבור אשדוד ואם הוא יעמוד במשימה הזו, אז אשדוד תוכל ללכת לעונה טובה, כי אם הוא יהיה טוב אז הקבוצה סביר להניח גם תהיה טובה. מצד שני יצטרכו באשדוד לתת לשחקנים כמו ורטה להמשיך ולהבשיל, בהתקפה אם החליטו בקבוצה ללכת על בן לולו את קולה אז צריך ללכת על זה עד הסוף גם אם יגיע משבר כיבושים במהלך העונה, אשדוד רק תהנה מכך. בנוסף, העובדה שיש על הקווים אדם כמו יוסי מזרחי שבא לעבוד בהחלט יכולה לתת שקט לקבוצה במישור המקצועי. מזרחי מודע לנקודות התורפה בקבוצה. הוא מאמן מאוד יציב ומאוד סכמתי ומתוכנן. קל לשחק אצלו. אשדוד הצעירה מחפשת את היציבות ומזרחי הוא האיש הנכון במקום הנכון.
קצת נתונים של כסף
פתיחת העונה קרבה, ולרגל המאורע החליטה ההתאחדות לכדורגל לשתף את הציבור בנתונים סטטיסטיים וכספיים. בהתאחדות לכדורגל רשומות 1176 קבוצות, מתוכן 256 קבוצות בוגרים, 32 קבוצות מקצועיות, 189 קבוצות גברים (ליגות א'-ג'), 13 קבוצות נשים, 10 קבוצות קט רגל ו-12 קבוצות כדורגל חופים. בנוסף לכך רשומות בהתאחדות גם 920 קבוצות נוער. כמו כן, בהתאחדות רשומים 729 שופטים ו-177 עוזרי שופט. בנוגע לנושא הפיננסי, אחד החידושים הוא תוספות כספים לקבוצות עבור העדפת שחקנים ישראלים על פני זרים, תוספות כספים על מספר השידורים בטלוויזיה והרייטינג, ותוספות כספים לקבוצות ההוגנות. כל קבוצה תקבל סכום של 100 אלף שקלים על כל מקום של שחקן זר שלא נוצל, עד לסכום של 300 אלף ש"ח. הקבוצות ההוגנות בליגה יזכו לתשלומים נוספים, עד לסכום של 750 אלף ש"ח. צפי ההתאחדות הוא שכל קבוצה גדולה תגדיל את רווחיה מהמינימום, שעמד על כ-2 מיליון ש"ח, ל-4 מיליון ש"ח. רווחיהן של שאר הקבוצות יגדלו ל-3 מיליון ש"ח. חלוקת הכספים בליגה תנוהל בצורה הבאה: 16 הקבוצות בליגת ווינר יזכו לתשלום של 2.2 מיליון ש"ח עבור זכויות השידור, ועוד 100 אלף ש"ח הכנסות מאלבום תמונות השחקנים (סופרגול). כמו כן תקבל כל קבוצה מינימום של 2 מיליון ש"ח בזכות הסכם החסות החדש עליו חתמה ההתאחדות לכדורגל עם המועצה להסדר ההימורים בספורט. בסך הכול, המינימום שתקבל כל קבוצה יהיה 4.3 מיליון ש"ח. תוספת תשלומים לפי מיקום: הקבוצה שתזכה באליפות תזכה לקבל עוד 2.2 מיליון ש"ח, סגנית האלופה תזכה ל-1.8 מיליון ש"ח. מענקים נוספים לפי מיקום: הקבוצות שתסיים במקום ה-3 יתקבל 1.4 מיליון ש"ח, מקום 4: 1.1 מיליון ש"ח, מקום 5: 900 אלף ש"ח, מקום 6: 800 אלף ש"ח, מקום 7: 600 אלף ש"ח, מקום 8: 400 אלף ש"ח. אגב, תקציבה של אשדוד הוא 15 מיליון ₪, שתקציב שכר השחקנים מגיע לערך ל- 6 מיליון ₪.