כדוריד: אולג בוטנקו מונה למאמן נבחרת ישראל
17.05.18 / 18:08
מאמנה של הפועל אשדוד בכדוריד (שיישאר בתפקיד) מונה גם למאמן הנבחרת בכדוריד. וגם: השינויים בעונה הבאה בליגה
אחרי אינספור דיונים ודיבורים, אולג בוטנקו מאמנה של הפועל אשדוד בכדוריד מונה גם למאמן נבחרת ישראל. בוטנקו מאמן גם את קבוצת הנוער של המועדון ויישאר בתפקידו.
המינוי של בוטנקו למאמן הנבחרת הוא לקראת קמפיין מוקדמות אליפות אירופה 2020, שיחל בשלהי אוקטובר בהתמודדויות מול נבחרות גרמניה ופולין.
בוטנקו בן ה-50 מחליף את המקדוני זבונקו שנדובסקי שסיים את עבודתו בנבחרת במהלך חודש פברואר, אחרי הקמפיין המאכזב במוקדמות אליפות העולם אשר נערכו בליטא.
בוטנקו עצמו יחל בימים הקרובים את עבודתו, כאשר כבר במהלך יוני (ב-7 וב-9) נבחרת ישראל תקיים משחקי הכנה בארץ מול נבחרת סלובקיה.
בוטנקו משמש כמאמן נבחרת הנוער של ישראל שתתמודד בקיץ באליפות אירופה עד גיל 18 (מול נבחרות קרואטיה, סרביה ופורטוגל בשלב הראשון).
הנהלת האיגוד אישרה בישיבתה האחרונה, כי בוטנקו יוכל להדריך במקביל את הפועל אשדוד, עימה הוא חתום על חוזה גם לעונה הבאה. היום כאמור הושגו עימו הבנות כספיות.
בוטנקו: "אני מודה על האמון והבחירה בי. זו זכות גדולה לשמש כמאמן הנבחרת הלאומית. המטרה היא לגבש אותה מחדש, ולהביא אותה מוכנה לקראת המשימה הקרובה. אני מאמין שאפשר להצעיד את הנבחרת בעתיד להצלחות".
יו"ר איגוד הכדוריד, מיקו צרפתי: "הנבחרת הלאומית מתחילה עידן חדש, וכולנו תקווה שהמשך הדרך שתיסלל בה גם תוביל לתוצאות טובות.
כולנו מאחלים לבוטנקו ולשחקנים שייבחר הצלחה רבה. אנחנו נפעל לספק את התנאים, ולהשקיע במקביל בנבחרות הצעירות על מנת להצעיד את הכדוריד הישראלי לימים יפים".
וגם: השינויים בליגת העל בכדוריד לקראת העונה הבאה
אחרי שעונת המשחקים בליגה תמה לה, מתכוננים באיגוד לעונה הבאה וחושבים על כמה שינויים.
ברשימת הרעיונות – הארכת סדרות חצי גמר הפליאוף בליגת ווינר בכדוריד החל מהעונה הבאה לשיטת הטוב עד 5 משחקים (עד כה היה עד 3 משחקים).
הצעה לשוב לחלוקה של בית עליון ובית תחתון בתום הסיבוב הראשון. שיטה זו כבר הייתה קיימת בליגה הבכירה לפני מספר שנים, כאשר 6 הקבוצות הראשונות ו-6 האחרונות בתום הסיבוב קיימו מפגשים ישירים ביניהם, ולאחריהם התקיים הפליאוף. מן הסתם יעלה גם דיון בנושא עולות מהליגה הלאומית ויורדות.
רעיון נוסף, במשחקי הפליאוף בלבד, שמשחקים לא יסתיימו בתוצאת תיקו, אלא יוכרעו– במקרה הצורך עד שתי ההארכות ופנדלים לקביעת מנצחת.
רעיונות נוספים שמוצעים ויישקלו על ידי הוועדה המקצועית, ומשם יצטרכו גם לקבל את אישור הנהלת האיגוד – קשורים בשיטת משחקי גביע המדינה וגביע ווינר-שופטים.
בגביע המדינה, למשל, הוצעו מספר רעיונות בהם שמשחקי הסיבוב הראשון והשני (עד לחצי הגמר) יתקיימו בשיטת בית וחוץ.
אופציה שנייה שעלתה השתתפות של כל הקבוצות מהשלב הראשון (בשיטה הקיימת – הסיבוב הראשון כלל 8 קבוצות שסיימו את הסיבוב הראשון במקמות 5-12, כשהמנצחות פגשו בהגרלה פתוחה ברבע הגמר את הקבוצות שסיימו במקומות 1-4. אפשרות שלישית, שהשלב הראשון יכלול גם את הקבוצות המובילות בליגה הלאומית.