רוב הסיגריות היום מכילות טבק, אולם חלקם מכילות גם עשבים, צמחים וכימיקלים אחרים. סיגריות מסחריות המיוצרות בימינו מכילות בנוסף לטבק עטוף בנייר גם מגוון גדול של חומרים נוספים, כמו חומרים משפרי טעם, חומרים גורמי התמכרות ועוד. בשל ההשפעה של חומר הניקוטין המצוי בטבק על מח האדם, נחשבת הסיגריה לסם ממכר.
אנחנו בטוחים שאת רוב מה שכתוב למעלה ידעתם אבל מה אתם יודעים על הסיגריה האלקטרונית באמת??...
הסיגריה האלקטרונית מופעלת באמצעות סוללה חשמלית וסליל שיוצרים מעגל חשמלי, שנסגר על ידי שאיפה (סיגריה אוטומטית) או באמצעות לחיצה על כפתור ההפעלה (סיגריה ידנית). הסליל מחמם את נוזל המילוי והוא הופך לאדים, תהליך שמדמה הרגשה של עישון למשתמש, לסיגריות נמכרים מילוים בטעמים שונים, חלקם עם ניקוטין וחלקם בלי, לכן בקשר לסוג הראשון בטוח שיש סכנה, ובקשר לשניהם:
במסגרת בדיקות שנערכו לסיגריות האלקטרוניות על ידי ה-FDA, נמצאו חומרים רעילים כגון "דיאתילן גליקול" (חומר רעיל לבני אדם, המצוי בחומרים נוגדי קפיאה בתעשיית הרכב), ניקוטין, וחומרים כימיים רעילים נוספים. כמו כן נמצא כי בקרת האיכות על תהליכי הייצור אינה מספקת או שאינה קיימת כלל.
ומה עמדת משרד הבריאות בנושא?
משרד הבריאות אוסר על ייבוא סיגריות אלקטרוניות המכילות ניקוטין לישראל. אין בסמכותו החוקית לאסור ייבוא סיגריות אלקטרוניות שאינן מכילות ניקוטין.
ומה בארצות אחרות?
גם מנהל המזון והתרופות האמריקני (ה- FDA) מזהיר מפני השימוש בסיגריות אלקטרוניות ואף הודיע כי יש בכוונתו להסדיר ולקבוע תקנות חדשות בנוגע לשימוש בסיגריות אלקטרוניות.
אנחנו במאה אחוז (כמעט) יודעים מה הסכנות של הסיגריה הרגילה, אבל מצד שני אנחנו כמעט ולא יודעים כלום על הסכנות שבסיגריה האלקטרונית, אם יש כאלה, (נק׳ למחשבה- מכירים את זה שסוללה מתקלקלת ויש עליה נוזל מגעיל ומסרטן? אז אולי אתם שואפים את זה..)
יש כאלה שיגידו שעדיף לעשן משהו שאתה לא יודע בטוח שיש בו סכנות ולא משהו שאתה יודע שיש, יש כאלה שיגידו שעדיף לעשן משהו שאתה יודע מה יש בתוכו, ויש את אלה שיגידו וימליצו לכם, כמונו, לא לעשן בכלל ולחסוך למשהו יותר שווה כמו מכונית, כי העסק הזה שנקרא עישון, הוא עסק שעולה לכם גם בבריאות וגם הרבה ובמיוחד בכיס...