08.06.16 / 13:21
נגד הנהג מתנהל משפט באשמת הריגה.במקביל, הנהג ביקש לקבל בחזרה את רישיון הנהיגה שלו. המדינה התנגדה, אך השופטת אשרה - לטענתה סיכוייו לצאת זכאי גבוהים והוסיפה כי המשטרה ביצעה טעות גסה
לפני כשנה פרסמנו כאן באשדוד נט על מתנדב מד"א שבמשך 30 שנות התנדבות במד"א הציל חייהם של רבים, דרס למוות עם האמבולנס בתוך המוסך את דיאנה ראובן, אשתו של בעל המוסך.
החובש הגיע למוסך כדי לטפל במזגן של האמבולנס. לאחר הטיפול, בעת שניסה להכניס את ההילוך האחורי, יצא הרכב משליטה ובמקום לנסוע לאחור הוא שעט קדימה.
הטורים של המנוע היו גבוהים מאוד והאמבולנס החל לדהור אחורה. הנהג ניסה לבלום בכל כוחו, הרים את בלם היד אך האמבולנס המשיך בשלו.
בשלב מסוים מנסה נהג האמבולנס להעביר לניוטרל כדי להימנע מפגיעה באחרים מאחורי האמבולנס, אך במקום להיכנס לניוטרל האמבולנס דהר קדימה. כל ניסיונותיו של נהג האמבולנס לבלום לא צלחו. בעל המוסך מצליח להתחמק מפגיעה, אך האמבולנס פוגע בדיאנה ראובן שהייתה במקום ונעצר רק לאחר שפוגע בקיר המוסך.
דיאנה נפגעה אנושות. היא פונתה לבית החולים ולמחרת נקבע מותה.
מאחורי הטרגדיה עומד חובש מצטיין במד"א שבא לתקן את האמבולנס במוסך ופגע בדיאנה ראובן, אישה בת 43, אשתו של בעל המוסך שנהרגה מפגיעה זו.
מדובר בחובש שנחשב לאחד המתנדבים הוותיקים הפעילים במד"א אשר במשך 30 שנות התנדבות הציל חייהם של רבים.
לחוקרי המשטרה שחקרו את המקרה נאמר כי מדובר בתקלה טכנית של האמבולנס וכי החובש הנו נהג מיומן ומנוסה מאוד. האמבולנס עבר במסגרת החקירה לבדיקה טכנית.
המדינה הגישה תביעה לבית המשפט כנגד הנהג באשמת נהיגה רשלנית שגרמה למות האישה.
במקביל להליך המשפטי בו מאשימה המדינה את הנהג בהריגה, בית המשפט לתעבורה באשדוד הורה לאחרונה להחזיר את הרישיון לנהג אמבולנס שהיה מעורב בתאונה הקטלנית.
טענת המדינה:
המדינה התנגדה לבקשת הנאשם לביטול הפסילה בהתחשב בראיות המבססות לטענתה את האישום המיוחס, וטענה שאין נסיבות חדשות המצדיקות החזרת הרישיון למבקש ואין לאפשר לנאשם לנהוג בטרם הוכרעה שאלת אחריותו לגרימת התאונה.
השופטת רבקה שוורץ הצביעה על שורה של מחדלים וכשלים בחקירת המשטרה את המקרה.
בפסק דינה קבעה השופטת רבקה שוורץ כי הרישיון יוחזר לנהג : "לא ניתן הסבר סביר ומניח את הדעת מדוע הבוחנים לא בדקו את מצב הדוושות ברכב מיד עם הגעתם לזירת התאונה ולא הנציחו את הרכב והזירה בווידאו כהוראות הנוהל בחקירת תאונה.
חסר תיעוד מצד מעורבים בחקירת התאונה, כך שקשה לקבל תמונה מלאה – אילו הנחיות חקירה ניתנו ועל ידי מי, מדוע לא בוצעו מדידות רלוונטיות ולא נבדקו כווני חקירה רלוונטיים.
בית המשפט אינו קובע ממצאי מהימנות עדויות בשלב זה ואף לא קביעה עובדתית, חס וחלילה, לעניין קונספירציה, ואולם אי אפשר להתעלם מהטעות הגסה, גם אם נעשתה בתום לב, בהעברת הרכב למוסך של החברה היבואנית... אף שלחברה אינטרס מובהק בתוצאות בדיקת הרכב. ואם לא די בכך, הרכב אוחסן במוסך החברה שבועות, ללא השגחה ו/או תיעוד במצלמות.
השופטת שוורץ הוסיפה שלכאורה גבוהים סיכויי ההגנה להביא לזיכוי המבקש מחמת הספק. נכון להיום ומבלי להקל ראש בתוצאה הטראגית, לא ניתן לטעון שהנהג עדיין מסוכן:
"התנהלות המשטרה במהלך החקירה רשלנית. התנהלות זו מצביעה על מחדלי חקירה משמעותיים ומקשה על הירידה לחקר האמת".