יניב נחמני - חי ונושם מקצבים וצלילים
21.06.18 / 09:46
ביום ה' אשדוד לובשה חג כשגל ענק של מופעי מוזיקה שטף את הרבעים הוותיקים בעיר ורחבת העירייה מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה. מאחורי הפקת הענק עומדים רבים וטובים, ביניהם המוזיקאי יניב נחמני שבחר את האומנים ובנה את המארג המופלא של המופעים שהכניסו את אשדוד לקצב עם מופעי נוסטלגיה, חפלה בלקנית, רגאיי, דאסנהול ועוד...
"חג המוזיקה הבינלאומי" שהתקיים ברחבי העיר מסמן שינוי שחל בשנים האחרונות בעולם התרבות באשדוד ונותן במה ליוצרים מקומיים ומצוינים ומנגיש את יצירותיהם לקהל הרחב.
המוזיקאי יניב נחמני הוא המנהל המוזיקלי של פרוייקט הענק הזה. הוא חי ונושם מוזיקה מילדות. כבר בגיל 13 התחיל לנגן בגיטרה "ומהר מאד התחלתי גם ליצור, להלחין ולכתוב", הוא מספר. בגיל 16 כבר הופיע עם הרכבים בעיר ומחוצה לה.
הוא המשיך ללימודי מוזיקה בבית ספר רימון ובמקביל החל ללמוד לנגן בכינור מוזיקה הודית.
בגיל 30 הוציא אלבום ראשון "נערה צפון אפריקאית", מתוכו יצאו שני סינגלים לרדיו "רק בישראל" ו-"נערה צפון אפריקאית" כשם האלבום שזכו להשמעות בארץ ובחו"ל.
"בסיכומו של דבר מלבד שני הסינגלים שיצאו, גנזתי את שאר השירים באלבום, כי התפתחתי מבחינה מוזיקלית לכוונים אחרים והחלטתי שאני צריך משהו אחר", הוא אומר.
בעשור האחרון הוא יוצר, מבצע ומייסדו של הפרוייקט המוזיקלי "גנאווה דה חביב" - בהשראה של מוסיקת ה“גנאווה”.
"גנאווה" היא מוזיקה שורשית מצפון אפריקה שהפכה לז'נר בפני עצמו. מוזיקה שבטית, טקסית שנותנת תחושה של טרנאס בחתונות בעבודת אלילים, בטקסים של הוצאת דיבוקים ועוד.. זו מוזיקה של עבדים שברחו והפיצו כביטוי לחופש הן בצלילים והן בווקאליות. העבדים לא מאמינים בתקשורת ישירה עם האל והם צריכים ישויות רוחניות שיתווכו בינם ובין אלוהים ואת זה הם עושים עם מוזיקת ה"גנאווה".
נחמני הוא אחד המוזיקאים הבודדים בארץ שמתעסק בז'נר הזה."הלחנתי מנגינות חלק בעברית חלק במרוקאית שיושבות על הבסיס המוזיקלי של ה"גנאווה". ובימים אלה אני מקליט תקליט של מוזיקת הגנאווה".
את הסינגל הראשון הפיק בשיתוף עם המפיק המוזיקלי פטריק סבג, גם אשדודי לשעבר, וממשיך בההקלטות באולפן הביתי. בנוסף לעבודה על המוזיקה שלו הוא גם מפיק אירועים ואומנים אחרים להם הוא כותב, מעבד ומלחין.
בשנה האחרונה הוא מופיע ברחבי הארץ עם פרוייקט ייחודי בשם "יוגה לייב מוזיק". יוגה לצלילי מוזיקה חיה אותה הוא מנגן בשעת התרגול.
"אני כותב את המוזיקה לבד ומנגן אותה בלייב בלופר", הוא מספר. הרעיון לפרוייקט בא כשיום אחד עשיתי שיעור יוגה, וברקע השארתי את קטע מוזיקה שכתבתי שהתנגן בלופ. אחרי שעה וחצי הבנתי שזה עשה לי טוב בגוף ובנפש והחלטתי לקחת את זה קדימה. הזמנתי מורה ליוגה שעשתה יוגה לצלילי המוזיקה והחלטנו לעשות אירוע ביחד על הקונספט הזה. כך זה התחיל. מדובר במוזיקה שאני כותב שהיא רגועה ופחות הולכת במיין סטרים ו"ביוגה לייב מוזיק" אני יכול לתת לה ביטוי. בימים אלה אני מפיק פסטיבל יוגה שיתקיים בגן יבנה בחודש אוקטובר".
מה התוכניות לעתיד?
"אני ממשיך לעבוד על תקליט ה"הגנאווה", סינגל אחד מוכן והסינגל השני בדרך, מופיע עם "יוגה לייב מוזיק" בכל הארץ וממשיך להפיק אמנים ואירועי מוזיקה".
מה אתה יכול לספר על חג המוזיקה בעיר שאותו אתה מנהל מוזיקלית זו השנה השנייה?
"מדובר ביוזמה מבורכת של החברה העירונית לתרבות הפנאי באשדוד שמצטרפת ליוזמות קודמות, שהתקיימו בשנים האחרונות בעיר. מדובר בשינוי משמעותי כחלק מתוכנית העצמת האמנים והיוצרים באשדוד ומציע תרבות הנגישה לכל. אני מודה באופן אישי לנעמי הדר שמובילה אירועים תרבותיים חסרי תקדים בעיר, ופותחת פתח לכל אמן באשר הוא מנוסים ומתחילים כאחד".