חברת הסטארט אפ האשדודית שתזהה חשודים רגע לפני פיגוע
06.12.17 / 16:00
בשנים האחרונות אשדוד ממצבת את עצמה כמוקד פעילות מרכזי לחברות סטארט אפ. מתוך משרדיהם הממוקמים באשדוד, ליזמים של סנסוריטי יש חזון ומטרה אחת: לספק לעולם טכנולוגיה מתקדמת לזיהוי אנשים חשודים במקומות ציבוריים ופרטיים ובכך למנוע את האסון הבא
הכל התחיל ב- 2014 כשלדמיטרי גולדנברג, סטודנט שנה ד' להנדסת תוכנה במכללת סמי שמעון עלה רעיון שהתבסס על בקשה של אחותו (שהיתה מתנדבת במד"א) לפתח מערכת לזיהוי פרמטרים רפואיים דרך מצלמה של google glass, ללא מגע יד אדם. ב- 2015 הצטרף אליו ואלרי בלוס, חברו לספסל הלימודים וביחד הם החליטו להתחיל בפיתוח מערכת זיהוי לתחום הביטחוני.
ב- 2016 הצטרף לצוות המייסדים, דניאל פרץ. דניאל הוא יזם צעיר בעל רקע צבאי מודיעיני בתחום המחשוב, הקשר וההצפנות. במהלך שמונה השנים האחרונות מילא שורה של תפקידים בכירים, בתחום של ניהול מכירות, פיתוח עסקי ויזמות.
לאחר שהשקיע סכום כסף ראשוני בחברה שעזר לגיבושה, יצאו השותפים לגייס כספים נוספים, עובדים וצוות מומחים. החברה גדלה והם יצאו לדרך.
בסנסוריטי פיתחו טכנולוגיה ייחודית ומהפכנית, שלא קיימת היום בשוק העולמי, לניתוח וצפייה של התנהגות אנושית רק ע"י שימוש במצלמות וידאו רגילות. היא מאפשרת לזהות מצבים פסיכולוגיים ופיזיולוגיים פנימיים של אנשים באופן מרוחק, בלי שיהיו מודעים לכך, והתעמקות לא רק במראה החיצוני של אדם ושפת הגוף שלו, אלה ממש בתהליכים פסיכולוגיים פנימיים שמתרחשים במוחו ומשפיעים על מערכות גוף רבות אותם אפשר ללמוד ע"י מצלמה.
בדרך לחזון העיקרי של החברה פותחה בסנסוריטי גם מערכת תוכנה מתקדמת לעולם החקירות הביטחוניות. מערכת VSA – Visual Stress Analysis מאפשרת לחוקרים להתגבר על בעיות רבות ומוכרות בעולם החקירות. המערכת מתחברת למצלמה המותקנת בחדר החקירות ומנתחת את התנהגותו ומצבו הפסיכופיסיאולוגי של הנחקר במטרה לזהות תגובות חריגות ויוצאות דופן לשאלות ונושאים שונים אשר מועלים ע"י החוקר. המערכת יודעת לזהות יותר מ- 150 פרמטרים פסיכופיסיאולוגים, וניורופיסיאולוגים אשר מנותחים ע"י תשתיות בינה מלאכותית שפותחו ע"י החברה ויודעת לזהות מצבי סטרס שונים ותגובות פנימיות של הנחקר בכל נקודת זמן של החקירה.
כלי מתקדם מסוג זה מאפשר לחוקרים להתרכז בנקודות החשובות ביותר בחקירה ולקבל תמונה מלאה ודעה מגובשת יותר לגבי מצבו של הנחקר. כל זה נעשה ללא שהנחקר מודע לעובדה שמתקיים ניתוח של תגובותיו בניגוד לפוליגרף למשל.
"עשרות לקוחות פוטנציאלים כבר פנו אלינו בעבר וממשיכים לפנות כל שבוע כולל גופים ממשלתיים בארץ, גופי תעשייה וגופים גדולים מתחומים שונים בארץ ומהעולם. בימים אלו אנו עובדים עם מספר פרטנרים בארץ בתחום החקירות שעוזרים לעצב את המוצר לקראת יציאתו לשוק", מספר דימה גולדנברג ממייסדיה של סנסוריטי.
כיום מונה החברה עשרה אנשים:
דימה גולדנברג, מנכ"ל וסמנכ"ל טכנולוגי
ואלרי בלוס, סמנכ"ל תפעול
דניאל פרץ, סמנכ"ל פיתוח עסקי
וצוות של יועצים ודירקטורים מקצועיים ומומחים בתחומי הפסיכופיסיאולוגיה, בינה מלאכותית והנדסה.
בימים אלו עובדת החברה על גרסת שוק ראשונה שתצא בשנת 2018. תזכרו איפה שמעתם על סנסוריטי ראשונים - רגע לפני הפריצה הגדולה.