פטנט חדשני ופורץ דרך לקנאשור האשדודית בתחום צריכת הקנאביס הרפואי
03.08.21 / 12:23
האם בקרוב תתאפשר צריכת קנאביס באופן דומה לבליעת כדור אקמול? משרד הפטנטים הישראלי אישר פטנט לטכנולוגיה חדשה ופורצת דרך ברמה עולמית שפיתחה חברת קנאשור האשדודית, המאפשרת צריכת קנאביס דרך הפה ומנגישה את הצמח למי שנרתע מעישון או משמן תחת הלשון
במשך כשנתיים ניהלה חברת הקנאביס הרפואי קנאשור הפועלת באשדוד, הליך פיתוח של טכנולוגיה חדשנית למתן החומרים הפעילים בקנאביס (הקנבינואידים) דרך הפה. לאחר השלמת הפיתוח הוגשה בקשה למשרד הפטנטים הישראלי, וכעת התבשרה החברה כי הפטנט אושר ויהיה בתוקף עד ליום 14 ביולי 2040.
הגשת הפטנט וליווי תהליך הרישום התבצע בעזרת אברהם חרמון משרד עורכי הפטנטים Ben David JMB Davis בירושלים. אישורו בישראל מאפשר לחברה להגיש בקשות להגנה על הטכנולוגיה החדשנית ולקבל קדימות ברוב מדינות העולם.
נכון להיום, שוק הקנאביס הרפואי מבוסס על תפרחות לעישון ושמנים למתן תת לשוני. פיתוח אופני צריכה נוספים ומוצרים לבליעה מהווים פריצת דרך משמעותית, מאחר והם מנגישים טיפולים מבוססי קנאביס לאוכלוסיות מטופלים חדשות שאינן מעוניינות לצרוך את המוצרים הקיימים כיום בשוק.
המוצר שקנאשור מפתחת מבוסס על טכנולוגיה המאפשרת כאמור מתן בבליעה של כמות מדודה ומדויקת של קנבינואידים, לרבות שילובם בריכוז גבוה, בפורמולציה הומוגנית. טכנולוגיה זו תאפשר ספיגה מיטבית דרך מערכת העיכול ללא צורך בעישון.
לדברי מנכ"ל החברה, רן עמיר, "חדשנות טכנולוגית במוצרי קנאביס צפויה להיות מנוע צמיחה עתידי של שוק זה שכן היא צפויה להגדיל את מספר המטופלים ואת מספר הרופאים שיפנו לאפיק טיפול זה".
על פי הערכות, שוק כלל מוצרי הקנאביס הרפואי צפוי לצמוח ל-50 מיליארד דולר עד שנת 2025 ושוק המוצרים הפרמצבטיים צפוי לגדול לכ-5 מיליארד דולר עד שנת 2027. אישורו כפטנט של הפיתוח החדש של קנאשור, ללא ספק מביא לה יתרון בשוק העולמי למוצרי קנאביס בבליעה.
המנכ"ל עמיר אומר: "החברה תפעל לבדיקת יעילות המוצר בהקלה על כאב בבני אדם ולקבלת האישורים הרגולטוריים הדרושים לצורך הבדיקה. צוות המו"פ בקנאשור ימשיך לפתח את המוצר במסלולים שיאפשרו להביאו לשוק הישראלי והעולמי. אנו רואים בכך יעד אסטרטגי והגשמה של חזון החברה מיום הקמתה".
ד"ר הדיל עונאללה-סעד, סמנכ"ל המו"פ של קנאשור: "אישור הפטנט הוא בשורה משמעותית לשוק הקנאביס הרפואי. נוכל להטיב לצרכים רפואיים רחבים יותר, על ידי הנגשת אפשרויות טיפול, באמצעות מוצרים חדשניים ומותאמים לצרכים הרפואיים ושאינן קיימים היום".