עם גיוס של 543 מיליון דולר: החברה שייסד יליד אשדוד שוברת שיא בסייבר הישראלי
26.06.21 / 04:33
חברת האימות הביומטרי "טרנסמיט סקיוריטי" שייסד מיקי בודאי, יליד אשדוד, יחד עם שותפו ראקש לונקאר, השלימה את סיבוב ה-A הגדול אי פעם בענף הסייבר הישראלי, עם גיוס של 543 מיליון דולר: "אנחנו לא יכולים לחכות לראות מה צופן העתיד ואנחנו נפעמים ממה זה אומר עבור החברה, הלקוחות והמוצרים שלנו"
חברת טרנסמיט סקיוריטי (Transmit Security), שמציעה פתרונות לזיהוי משתמשים ללא סיסמה ורישום, גייסה את סיבוב ה-A הגדול ביותר אי פעם לחברת סייבר בישראל – כך כפי שמפרסם כתב "כלכליסט" מאיר אורבך.
החברה גייסה 543 מיליון דולר לפי הערכת שווי של 2.2 מיליארד דולר. על פי הפרסומים, מרבית הגיוס במתכונת של גיוס סקנדרי יילך למייסדיה, מיקי בודאי שנולד וגדל באשדוד וראקש לונקאר, ול-200 עובדיה.
בודאי, בן יחיד לאימא יוצאת ליטא ואבא יוצא פרס. כשהיה בן 14 קיבל החלטה והלך ללמוד בתיכון להנדסאים ברמת אביב. בהמשך הוא למד הנדסת מחשבים בטכניון במסגרת העתודה ובגיל 22 התגייס למרכז הלאומי להגנת המידע באגף התקשוב של צה"ל.
יחד עם שותפו לונקאר הקימו השניים ב-2006 את טראסטיר (Trusteer), פלטפורמה להגנה מפני הונאות, שנמכרה ל-IBM תוך שבע שנים מהקמתה תמורת כ-700 מיליון דולר. בשנת 2014 הם הקימו יחד את טרנסמיט סקיוריטי, כאשר בודאי הוא המנכ"ל ולונקאר הוא נשיא החברה.
מטה החברה ממוקם בתל אביב ובו מתקיימת מרבית פעילות המחקר והפיתוח, כמו גם חלק מפעילות השיווק והמכירות. לחברה משרדים נוספים בארה"ב, אנגליה, מקסיקו, ברזיל, אוסטרליה וגרמניה.
הטכנולוגיה של טרנסמיט כבר משמשת ארגונים גדולים ברחבי העולם, לרבות שישה מתוך שבעה המוסדות הפיננסיים הגדולים בארצות הברית, שתי החנויות הגדולות בארצות הברית, מותגים ונותני שירות דיגיטליים הפועלים באירופה, אסיה ואמריקה הלטינית.
הפתרונות שהיא מציעה מבוססים על אימות ביומטרי, ונותנים מענה לכלל שלבי האימות - החל מתהליך ההתחברות לשירות ודרך מתן ההרשאות החכמות ללקוחות ולעובדים. כך החברה מסייעת לארגונים לשכלל את חוויית הלקוח, ולשפר את רמת האבטחה במחיר זול יותר ובזמן קצר יותר מפתרונות הזיהוי המסורתיים.
סבב הגיוס הושלם בעיצומה של שנת צמיחה משמעותית עבור החברה שהשיקה את BindID – מערכת אימות הלקוח הראשונה בתעשייה שאינה מתבססת על אף סיסמה, דרכה משתמשים יכולים לאמת את הזהות שלהם באמצעות טביעת אצבע או סריקת פנים, ולהשתמש בסמארטפון שלהם כדי לגשת בקלות ובבטיחות לחשבונות, גם דרך מכשירים ללא יכולת אימות ביומטרית.
על רקע הגיוס, טרנסמיט מתכננת להמשיך ולהאיץ את צמיחת החברה, להרחיב את הפעילות העסקית ולהתרחב לשווקים חדשים. לצד זאת, החברה שמעסיקה היום כ-200 עובדים, מתוכם 110 עובדים בישראל, מתכננת להרחיב את מאמצי הגיוס ולהכפיל את מספר עובדיה עד סוף 2021.
"אנחנו מגיעים למימדים שבהם עזרה של קרנות גדולות היודעות להתנהל עם חברות בסדר גודל שלנו היא משמעותית לשנינו" - אומר בודאי. "מה שעשינו עד היום עשינו בעבר, אבל אם רוצים חברה גדולה ומשמעותית כדאי להביא גורמים שיכולים לעשות אותנו גדולה פי עשרה".
בודאי מקווה שעכשיו תגיע קפיצת המדרגה המשמעותית של החברה. "אנחנו רוצים שיבינו שאנחנו שחקן מוביל בעולם שלנו. אנחנו פונים לשוק ענק של עשרות מיליארדים ורוצים לפעול בצורה מאוד אגרסיבית שתאפשר לנו להגיע לאחוזי צמיחה יותר גבוהים מאשר יש לנו היום".
בהתייחסו לאפשרות שהחברה תצא בקרוב להנפקה, אמר בודאי כי "הנפקה הייתה תמיד מטרה, וכשקרנות נכנסות זה רק מחדד את זה כי לכל קרן יש ציפייה כזו. זה לא משהו שאני מסמן כרגע כנקודת זמן, אבל זה משהו שיבוא".