מאשדוד תצא בשורה: צמד אשדודים פיתחו שיטה חדשה למיגון חדרים מפני טילים (וידאו)
16.08.21 / 09:03
ההיכרות מבית הכנסת שעוד תציל חיים: היזם שמואל רוזנצוויג והמהנדס הצעיר שמואל חסקלסון מאשדוד פיתחו שיטה חדשה שתמגן את אחד החדרים בבית שלכם בכחצי מעלות בניית ממ"ד חדש וללא צורך באישורים ובירוקרטיה מסורבלת ומתישה. הפטנט החדש עבר בהצלחה ניסוי של צה"ל המדמה נפילת סקאד בסמוך לבית ושמו אף מתנוסס בגאון באתר פיקוד העורף. רוזנצוויג וחסקלסון: "החלום שכל משפחה אשדודית תהייה ממוגנת". צפו בצילומים מהניסוי
היזם שמואל רוזנצוויג והמהנדס הצעיר שמואל חסקלסון מאשדוד נהגו להתפלל מידי יום באותו בית כנסת בעיר, אך לא היה להם שמץ של מושג כי ביום מן הימים הם עוד יחברו יחד לשיתוף פעולה מציל חיים, לא פחות ולא יותר.
היה זה כשחסקלסון הגיע להתייעץ עם רב גדול לגבי רעיון חדש שעלה בראשו לאטום מקוואות באמצעות יריעת סיבי פחמן שתמנע נזילת מים אפשרית אשר עלולה לפסול מקוואות מבחינה הלכתית.
הוא אמנם נענה בשלילה על ידי הרב שהסביר כי הדבר לא אפשרי הלכתית, אולם רוזנצוויג שלמד יחד עם הרב האזין לשיחה והתעניין ברעיונותיו של חסקלסון. אחד מהם היה – מיגון חדרים מפני ירי טילים על ידי חיפוי הקירות ביריעת מגן העשויה מסיבי פחמן.
"שמוליק חיפש אדם עם מעוף שיאמין בו וברעיון שלו ויצעד איתו יד ביד" – אומר רוזנצוויג. "הוא הסביר לי שמדובר בחומר חזק מאוד ושאם נצפה את החדר מבפנים זה יגן על האנשים שבתוכו. אני השתכנעתי. אמרתי לו שאני מאמין ברעיון והלכנו על זה".
בניסיון להבין האם הדבר ישים, השניים נסעו יחד לארה"ב להיוועץ עם אחת מחברות האבטחה הגדולות בעולם אשר מתמחה במיגון גשרים, שדות תעופה, שגרירויות ועוד, אולם מהנדסי החברה שללו את האפשרות למיגון חדר באמצעות סיבי הפחמן והציעו להשתמש בחומר אחר.
לאחר שבחנו כמה סוגי חומרים בהתאם לשיקולים ההנדסיים ולפי דרישת פיקוד העורף, הם הגיעו יחד עם מהנדסי החברה למסקנה בנוגע ליריעה אשר תיתן את הגנה מרבית, כך שלא תיווצר סכנה כתוצאה מהאנרגיה שמצטברת בתקרה כתוצאה מההדף.
"מדובר ביריעת בד גיאוטכנית העשויה מחומרים מתקדמים, שמשמשת לסלילת כביש מעל בולענים ולחיזוק מדרונות מפני נפילת סלעים" – מסביר חסקלסון. "זו יריעה כל כך חזקה שיכולה לעמוד בעומס של כ-40 טון למטר ולכן היא כל כך אפקטיבית לספוג את ההדף שנוצר מפיצוץ".
צפו בטעימה מהניסוי שערך פיקוד העורף לבדיקת יכולת המיגון של פתרון המיגון שפיתחו >>>
עצם הרעיון שלהם למיגון חדר באמצעות חיפוי הקירות ביריעת הבד המדוברת ושיטת העיגון שלה לתקרה ולרצפה, נרשם כפטנט במשרד הפטנטים הישראלי.
הטכנולוגיה אף נבדקה על ידי פיקוד העורף בניסוי המדמה נפילת טיל סקאד במרחק של עשרות מטרים בודדים מהחדר, על מנת לבחון את היכולות של שיטת המיגון החדשה. מדובר בפיצוץ עוצמתי פי כמה מנפילת טיל שנורה מרצועת עזה.
"מבחינת פיקוד העורף עברנו את הניסוי בהצלחה והם ממליצים על המוצר שלנו באתר שלהם ופרסומים" – הוסיף חסקלסון. "בסוף, הם ראו שהפתרון שלנו יעזור גם לאנשים הפשוטים".
כך נראה חדר שעבר מיגון באמצעות הפיתוח החדש >>>
"החלום שלנו שכל משפחה אשדודית תהייה ממוגנת"
צעד אחר צעד, נולד לאוויר העולם פתרון מיגון יעיל שאינו מצריך אישורים בירוקרטיים מסורבלים ועומד בכל הדרישות והתקנים. "בתוך התהליך היה לנו מאוד חשוב שהמיגון יתפוס כמה שפחות מקום בחדר" – אומר חסקלסון, "אך מעל הכל היה לנו חשוב שאופן ההתקנה יהיה פשוט יחסית על מנת שהמחיר יהיה נגיש כמה שיותר לקהל הרחב".
לדבריו, "הרבה אנשים אומרים לעצמם שייבנו ממ"ד, בייחוד לאחר סבב לחימה כזה או אחר, אבל הם לא בונים. מעבר למחיר הגבוה שהם צריכים לשלם, הבירוקרטיה היא זו שהרבה פעמים מרתיעה אותם. המחשבה על מה שהם צריכים לעבור מייאשת אותם והם מוותרים".
"החלום שלנו בסוף שכל משפחה אשדודית תהייה ממוגנת" – הוסיף רוזנצוויג. "אני אישית ישבתי עם הילדים בחדר המדרגות בימים של לחימה, אז אני יודע מה זה להרגיש את חוסר האונים הזה. אתה משקיע כל-כך הרבה בילד ופתאום לא מצליח לתת לו את הביטחון הבסיסי שהוא זקוק לו".
בסבב הלחימה האחרון, הוא משתף, כבר היה לו חדר ממוגן בבית שהותקן על פי השיטה שפיתחו. "האווירה בבית הייתה אחרת לגמרי, יותר בטוחה והרבה פחות מתוחה" – הוא אומר. "ישבנו שם כולם, שמחנו ושרנו".
"רק באשדוד חסרים היום עשרות אלפי ממ"דים"
שיטת המיגון שפיתחו חסקלסון ורוזנצוויג היא אינה היחידה בשוק. עוד לפני כן הוצעו פתרונות שונים, אולם לראשונה מוצע פתרון מסורבל פחות וזול יחסית.
"המטרה בסוף להנגיש את הביטחון שנותן ממ"ד לציבור הרחב" – הם אומרים. "היום, בזכות השיטה שפיתחנו, משפחה ממוצעת יכולה להרשות לעצמה לקחת הלוואה בתנאים נוחים, למגן את אחד החדרים בבית ולהשיג שקט נפשי וביטחון בימי לחימה. אנחנו רואים בזה שליחות גדולה".
"רק באשדוד חסרים היום עשרות אלפי ממ"דים, וכמה כבר בקשות לבניית ממ"דים מתקבלות בעירייה מידי שנה?" – הם מוסיפים. "יש אולי את פרויקט התמ"א שהוא מאוד חשוב, אבל הוא מתאים רק במקרים מסוימים ולא תמיד כדאי כלכלית...אך מה לגבי השאר? מה לגבי כל אלו שגרים בבניינים משותפים מעל 4 קומות? מה אם בן אדם לא רוצה להיכנס לבנייה מסיבית שכזאת בתוך הבית שלו, או לא מוכן לוותר על פיסת האדמה הירוקה שיש לו בגינה? יש כאלו שגם את זה אין להם...".
לאתר של מעוז – מיגון חדרים מתקדם לחצו כאן, לפרטים נוספים חייגו: 03-9153166 או 052-7642090
להמלצה על הפיתוח החדש באתר פיקוד העורף לחצו כאן!