הסלון היווני המרשים של השף גיא פרץ נפתח במלון ווסט אשדוד
08.02.22 / 19:00
לאחר ההצלחה המסחררת של סלון יווני בת"א, השף גיא פרץ פתח באשדוד את מסעדת הדגל שלו - סלון בשרית. האווירה יוון קלאסי, הבשר כמו במסעדות המובילות בדובאי (אצלנו עם פיקוח כשרות) וטאץ' ים תיכוני מובחר.
מסעדת הדגל של גיא פרץ באשדוד יצרה סקרנות רבה, עוד לפני שנפתחה... היומן התמלא באורחים שיגיעו לעיר מכל קצוות הארץ.
הסתקרנו אז הודענו שאנחנו מגיעים לביקור –
נכנסנו אל מלון ווסט שבחוף מי עמי באשדוד דרך הדלת המסתובבת ומשם למסעדה שמעוצבת בקפידה כסלון יווני קלאסי וחם.
כבר בכניסה אנחנו מביטים בהשתאות על ויטרינת הבשר העוצמתית ולפני שאנחנו מספיקים להגיד - "מהה זה זה??!!" מגיח אלנו השף גיא פרץ ומצהיר הצהרה מאוד יומרנית:
"מי שיטעם את הסטייק בסלון היווני באשדוד, לא ירצה יותר סטייק אחר".
אנחנו מתייחסים לשף גיא מאוד ברצינות, בטח לאחר שהרים מסעדה יוונית מאוד מאוד מצליחה בתל אביב (המקום מוזמן חודשיים קדימה).
באשדוד הוא מספר שהחליט ללכת על סגנון יותר קלאסי ופנסי (מאשר בתל אביב) ולהוסיף כאן גם את אתגר הבשרים העצום – להביא את נתחי הבשר הטובים בעולם אלינו.
את ההשראה שלו הוא קיבל ממסעדות הבשר המעולות של נסיכות המפרץ כמו "אטמוספירה" שבקומה ה 122 בבורג' ח'ליפה ומסעדת של השף המפורסם נוסרט שבדובאי, שם ניתן להזמין את הנתחים הטובים בעולם כמו ה"ואגיו" מהזן היפני ועוד.
שף גיא פרץ התאתגר והחליט שהוא מביא את הרמה הזאת לישראל (כן, כולל אותו ואגיו) ומעניק היום את החוויה הנדירה הזאת גם לישראל.
מאז נסיכות דובאי, הוא יצר לעצמו ליין בשרים מיוחד של נתחי הפרמיום מרחבי העולם שעוברים טיפול יוצא דופן של גידול, קיצוב ויישון שלטענתו הם בסטנדרטים הגבוהים ביותר בארץ.
מאחר והגענו לביקור בשעות הבוקר, לא זכינו ולו לביס מאותה חוויה (יתוקן מהר מאוד) אבל כן יכולנו להתרשם מהתפריט ומהאווירה:
המסעדה החדשה של פרץ, מעוצבת יוון פנסי וחם עם תפריט ים-תיכוני המשלב את המטבח היווני-טורקי -
לצד הבשרים המשובחים, נמצא קלאסיקות יווניות, עם השפעות המזרח התיכון:
מאזטים יווניים קלאסיים, דליקטסים, טרטר בקר "איסטנבול" על קרח גרוס, סיגר מח עגל עם אריסה ולימונים כבושים, דולמדס – עלי גפן מגולגלים בעבודת יד, פאווה יוונית – קרם אפונה צהובה חם, חרבות סובלאקי מנתחים מובחרים ועוד.
במקום בולט בר האלכוהול המרשים, תפריט היין המתבסס על יקבים ישראלים ובינלאומיים כשרים, כמו גם למעלה מ-20 סוגי אוזו ממגוון הטברנות היווניות המובילות, וקוקטיילים ים-תיכוניים מרעננים.
הפס קול המוסיקלי הנע בין הקלאסיקות ליווני העכשווי והמודרני, משלימים את התחושה של הפלגה אל אתונה ואיי היוון הסמוכים.
לצד שולחנות רומנטיים, המסעדה מציעה גם שלושה חדרי אירוח לאירועים פרטיים ועסקיים נפרדים מחדרים ל 18 איש ועד חדרים ל 180 איש.
פתוח ימים א-ה מ 18:00 ועד חצות.
המקום בפיקוח איגוד הרבנים בישראל וחלק מהבשרים גם בכשרות מהדרין.
יש להזמין מקום מראש בלבד - 055-9706478
(צילומים -שירן כהן שי)