ברקע הדיווחים המצטברים על תקיפות עורבים - זו הסיבה שזה קורה יותר בעונה זו של השנה
22.05.23 / 18:04
מסתבר שעונת האביב ידועה ככזאת שבה הדיווחים על תקיפות עורבים של בני אדם הולכים וגוברים. לטענת המומחים - זו הסיבה שזה קורה
רק לאחרונה דיווחנו באשדוד נט על אישה שהותקפה על ידי עורב בעודה הולכת לתומה ברחוב. זה קרה ביום חמישי האחרון בשעות אחר הצוהריים. תושבת העיר בשנות החמישים לחייה יצאה ממקום עבודתה כאשר בלי כל אזהרה מוקדמת, עורב החל לתקוף אותה.
על מה שהתרחש היא סיפרה לאשדוד נט: "יצאתי מהעבודה ואני רואה אנשים מסתכלים על משהו, פתאום צועקים לי תיזהרי ואז התחילה התקיפה. העורב ירד לכיוון הראש שלי והחל לשרוט ולתקוף אותי. נפלתי לרצפה ואנשים רצו לעזור לי ומיהרו לקחת אותי משם כדי שזה ייפסק".
לאחר התקיפה היא נזקקה לטיפול רפואי. "נתנו לי זריקת טטנוס וכן חבשו אותי בראש לאחר שהעורב פצע אותי. אני בטראומה מכל האירוע. האנשים שעזרו לי סיפרו שלפניי הותקפו עוד שתי נשים שנזקקו לטיפול רפואי. אני מקווה שיטפלו בזה במהירות לפני שמישהו ייפצע בצורה יותר מחמירה".
כאמור זהו אינו המקרה היחידי בו דווח על תקיפה או ניסיון תקיפה של עורבים בעיר. על פי מומחים מדובר ב"תופעה" שמוכרת בכל העולם: כאשר גוזלי העורבים פורחים מהקן, ההורים מבקשים להגן עליהם ממה שהם מפרשים כסכנה מצד בני האדם.
לדבריו של הווטרינר ד"ר רמי פרלשטיין, כפי שפורסמו ב-N12, "עורבים לא תוקפים בני אדם, אלא רק שהם מרגישים סכנה. זה מאוד נפוץ באביב: עונת מעבר זה הזמן שבו הם מתחילים לעוף, ומזג האוויר יותר נח כל שנה בעונה הזו. בנוסף, איפה שיש יותר עורבים - יש יותר מקרים".
בישראל מסתבר, התופעה שכיחה עוד יותר. ישנם עשרות מקרים מדווחים מידי שנה, ואחת הסיבות היא שאוכלוסיית העורבים המקומית גדולה במיוחד, לא מעט באשמתנו.
"אין דבר יותר חביב על ישראלים מלזרוק אשפה בכל מקום, וכתוצאה מכך יש הרבה חיות המתרבות בקצב גבוה מבעבר" – הסביר הפרופסור יורם יום-טוב מבית הספר לזאולוגיה באוניברסיטת תל אביב.
"לא רק עורבים, אלא גם תנים וחיות אחרות מתרבות בקצב גבוה עקב אשפה, והאוכלוסיות הלכו וגדלו בגלל שפע של מזון שיש כל השנה. לעורבים יש תכונה מורשת שהם מתנפלים ישר".
בעוד שבועות ספורים גוזלי העורבים יתחזקו, וכבר לא יצטרכו את ההגנה של ההורים. עד אז, ובכלל, מומלץ שלא לגעת בקיני ציפורים או להתגרות בעורבים.