ויטמינים שיהפכו את השיער לבריא יותר
03.11.19 / 21:01
אנחנו יכולים להשקיע מאות ואפילו אלפי שקלים בשיער שלנו עם החלקות, מסיכות, השתלות ותרופות. אך אם נקפיד להשקיע בו בדרך הבריאה, הנכונה והמשתלמת יותר, דרך התזונה, אנחנו יכולים להגיע לאותן התוצאות. אז במקום לשבור את הראש, אפשר פשוט לאכול בריא.
יובל בנר
מי מאתנו לא רוצה להתהדר בשיער שופע ומלא? זה נראה טוב, מעלה את הביטחון העצמי, משפר את הדימוי ואף יכול להיחשב כמאפיין זיהוי ייחודי. ועדיין, רובנו בוחרים באופן קבוע בפתרונות היקרים יותר ואף היעילים פחות, למרות המודעות לעניין התזונתי. לצערנו רבים שוכחים שהשיער, כמו כל איבר או חלק אחר בגופנו בעצם, מושפע באופן ישיר מהרגלי התזונה שלנו.
למעשה, תוספי תזונה איכותיים ותזונה מגוונת תשפיע על השיער לטובה יותר מרוב פתרונות הקסם, כביכול, שרבים מתפתים לעשות בהם שימוש, במיוחד בטווח הארוך.
אז מה האלטרנטיבה לחיזוק השיער?
ראשית חשוב להבין – מהם הוויטמינים והמינרלים אשר חיוניים לשיער, ואילו מקורות מזון מספקים אותם. כמובן, כאשר ירידה באיכות השיער קורית עקב בעיה הורמונלית, מצב נפשי או גנטיקה, כנראה שיהיה צורך בטיפול אחר. מצד שני, תזונה מגוונת ובריאה יכולה להשפיע יותר מאספקט אחד של חיינו ולכן היא מומלצת באופן כללי, גם ללא קשר לאיכות השיער.
ברזל ואבץ: טובים לזקיקי השערה
אלה פשוט מאפשרים לזקיקי השיער לצמוח ולשגשג. האבץ הינו מינרל הקריטי לתפקודם של כ-100 אנזימים שונים ופעולות שונות כגון חילוף חומרים. במקרים רבים חוסר באבץ מוביל לנשירת שיער והידלדלותו.
את שני מינרלים אלו ניתן לקבל בשפע דרך אכילת בשר אדום, הודו, דגנים מלאים, לחם מחיטה מלאה וקטניות, אשר מספקות לנו שפע אדיר של ברזל ואבץ.
אומגה 3: מגביר ברק ומפחית גרד
אולי המפורסם ביותר בכל נושא שיפור איכות השיער הינו האומגה 3. זוהי למעשה חומצת שומן אשר מסייעת להגברת הלחות בשיער ובכך הופכת אותו למלא יותר ונעים למגע. כבונוס, תזונה עשירה באומגה 3 תעניק לך עור קרקפת בריא ותמנע גירודים ויובש.
אומגה 3 נמצאת בעיקר בדגים בעלי אחוז שומן גבוה כגון סלמון. שיהיה בתיאבון.
חלבון: אבן יסוד
כל כך קל לצרוך חלבון, במיוחד אחרי שמחלחלת ההבנה שבתועלתו לשיער. חשוב להבין שחלבון הוא אחד מהחומרים הבסיסיים ביותר בגופנו. התאים שבגופנו אינם יכולים לחיות, להתפתח ולהיבנות ללא חלבון ולכן תזונה שמספקת לגוף את החלבון הדרוש לו גם תאפשר לשיער לצמוח בהתאם.
החלבון שלנו מגיע בצורה היעילה ביותר דרך ביצים בשר ועוף אך ניתן לקבלו גם דרך תזונה צמחונית מאוזנת.
ביוטין: משפר את מראה השיער
הביוטין מעט חמקמק יותר משאר חבריו. ראשית, הוא בדרך כלל משתייך לקבוצת הויטמינים B אך לעיתים מסומן כויטמין עצמאי מסוג H. הביוטין חשוב לשיער, לעור ולציפורניים אך גם לתהליכים של חילוף חומרים. באופן כללי, כל הויטמינים מקבוצה B אחראים על מראה השיער והביוטין אינו שונה.
את הביוטין ניתן לצרוך דרך איברים פנימיים כגון כבד או טחול, במוצרי חלב, חלמון ביצה, קטניות ואגוזים.
ויטמין D: מסייע לשיער שמח וצומח
ויטמין D הוא הויטמין החינמי המגניב ביותר שבגופנו. ניתן לקבל כמות הגונה של ויטמין D רק מלעמוד 20 דקות בשמש ומחקרים הראו שהוא מסייע בצמיחת השיער. בנוסף, קרטין, אותו חומר שמוכר לנו מהחלקות שיער שמעשירות בעיקר את הספר שלך, מיוצר גם הוא על ידי ויטמינים מקבוצה זו.
חוץ מאשר עמידה ממושכת בשמש, ניתן לקבל מנה הגונה של ויטמין D גם מדגים, גבינות, חלבון ביצה, תפוזים, פטריות ועוד.
ויטמין B12: מזין את הזקיקים
חיוני לתהליכים רבים בגוף כדוגמת יצור ה – DNA. הוא מספק הזנה לכל תאי הגוף וביניהם גם הזנה איכותית לזקיקי השיער. חוסר בויטמין זה עלול לגרום למחסור בחומרי הזנה לשיער.
ויטמין זה נצרך בעיקר דרך מוצרי מזון מן החי כדוגמת בשר אדום, עוף ודגים אך ניתן לצרוך אותו גם דרך מוצרי סויה מועשרים, למשל.
לסיכום, כל כך הרבה דברים טובים יקרו לגופך אם רק מקיימים תזונה נכונה ומגוונת, פעילות ספורטיבית מתונה ושמירה על אורח חיים בריא. ככלל, גם אם אין באפשרותך לצרוך את כל הויטמינים והמינרלים הללו דרך המזון, ניתן לחפש תוספי תזונה אונליין או תוספי תזונה לנשים, לפי הצורך כמובן, כדי להשלים את החסר. לתשומת ליבך, כדאי גם להיוועץ בגורם מקצועי כדי שתותאם לך תוכנית התזונה הטובה ביותר.