אליפות סייבר ארצית - בי"ס צפרירים וקשת מאשדוד בצמרת
12.12.16 / 10:40
אליפות הסייבר של משרד החינוך שהחלה ביום חמישי שעבר, ותסתיים בגמר הגדול ב- 21/3 מציגה בצמרת מקומות 4 ו- 6 את בתי הספר צפרירים וקשת מאשדוד. "גם בשנה שעברה היינו בצמרת", מוסר אסף אזרזר רכז התקשוב בבית ספר צפרירים
מדינת ישראל רואה חשיבות רבה בפיתוח ההון האנושי בכל תחומי הטכנולוגיה ובתכנות בפרט.
לפיכך משרד החינוך בשיתוף גורמים נוספים נרתם למאמץ לאומי ביוזמה חדשנית במטרה להגדיל את מספר התלמידים השולטים בסביבה טכנולוגית משתנה תדיר ומכירים את יסודות התכנות, החל מתלמידי בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים ועד לתלמידי בתי הספר התיכוניים, כיתות ב-יב.
תלמידי התיכון שיודעים כבר לתכנת, יונחו על ידי מדריכים (מנטורים) מהתעשייה כדי לשכלל יכולותיהם לרמות חשיבה גבוהות.
באשדוד כמובן לוקחים חלק באליפות ובמיזם לא מעט בתי ספר, שניים מהם נמצאים בצמרת עם סיכוי טוב אף לסיים במקום הראשון.
הראשון הוא בית ספר היסודי צפרירים מרובע י"א בעיר, שנמצא במקום הרביעי עם ניקוד של 70.28 נק' (מתוך 100).
במקום השישי הכללי, נמצא בית ספר יסודי קשת, ברובע י"ב בעיר, עם ניקוד של 59.68. כרגע במקום הראשון נמצא בית ספר יסודי הדרור ממברשת ציון.
הקטגוריה בה נמצאים בתי הספר מאשדוד, היא של כיתות ב-ו. שהתחרות כמו ציינו כוללת את מכיתות ב- ט'.
"בשנה שעברה בית ספר צפרירים הגיעה לגמר, השנה אנחנו שואפים להגיע למקום הראשון", אמר רכז התקשוב בבית ספר, אסף אזרזר.
הכניסה לתחרות מתבצעת דרך אתר התחרות ובאמצעות מערכת ההזדהות האחידה של משרד החינוך. על בתי הספר להפיק סיסמאות לכלל התלמידים ולעודד אותם לטייב פרטים במערכת (להוסיף טלפון ו/או דוא"ל) בכדי שיוכלו להשתמש במערכת לשחזור סיסמאות באופן עצמאי.
בכדי לאפשר לבתי הספר לסיים עם ההתחברות באמצעות ההזדהות האחידה, התחרות תתנהל במתכונת של שלב אימון ושלב תחרות.
תלמידים שפתרו בשנה שעברה את שלבי אימון 1-100 אינם מחויבים לעשות זאת שוב, אם כי מומלץ שיחזרו על התכנים.
על התלמידים לפתור את שלבי אימון 101-200 בכדי לפתוח בזמן התחרות, את השלבים המתאימים לנושאים הנלמדים בשלבי אימון אלו. התחרות עצמה הינה על שלבי התחרות בלבד.
האליפות מתבצעת בשיתוף קרן רש"י, קדימה מדע וארגון תעשיות ההייטק הישראלי.
אחד התחומים המרכזיים הוא התכנות. ידיעת תכנות ברמה בסיסית נחשבת היום לאחת ממיומנויות המאה ה- 21.
מיומנות זו מאפשרת לילדים ולבני הנוער לרכוש מיומנויות של לימוד עצמי, התמודדות עם אתגרים ופתרונם, פיתוח סקרנות, חשיבה מחוץ לקופסה, עבודת צוות, יצירתיות ובטחון עצמי ומפתחת חשיבה חישובית כבסיס לפתרון בעיות.
בשנה שעברה, השתתפו באליפות מעל 200 בתי ספר ולאירוע הגמר הגיעו 100 נבחרות. הצוות שזכה במקום הראשון באליפות תשע"ו הצטרף לצוות הפיתוח של האליפות והוא מפתח את המשחק בו יתחרו התלמידים השנה.
האליפות מתנהלת בצורת משחק תכנות חוויתי ומאתגר, המתרגל, מעמיק ומפתח את יכולות התכנות של המשתתפים בו. חשוב לציין שההשתתפות בתחרות הינה ללא עלות לבית הספר.
שלב א' של התחרות הינו בית ספרי ומתקיים במתכונת יום שיא בבית הספר וימשך 8-6 ש' במעבדת מחשבים. בסיומו יבחר בית הספר את נבחרות התלמידים שייצגו אותו בשלבים הבאים.
שלב ב' של התחרות – שלב האתגרים. בכל שבוע ידרשו התלמידים המתחרים לפתור אתגרים. המעבר משבוע לשבוע בשלב זה וההשתתפות באירוע הגמר, מותנים בעמידה באתגרים השבועיים.
השלב האחרון, שלב הגמר. ב- 21/3/17 יתקיים אירוע הגמר של האליפות. לאירוע יוזמנו כל נבחרות בתי הספר שצלחו את שלב האתגרים.
אירוע הגמר יתנהל בשני שלבים – שלב הבתים ושלב הפלייאוף. בסיומו יוכרזו הנבחרות המנצחות. בית הספר, נבחרת התלמידים והמורה המלווה שיעפילו למקומות הראשונים יזכו בפרסים יקרי ערך.
צילום: אסף אזרזר, רכז תקשוב, צפרירים