שלושה גני ילדים בעיר נבחרו להשתתף בתכנית ניסיונית למניעת עששת בשיניים אצל ילדים
19.06.18 / 13:40
שמירה על בריאות השיניים מתחילה כבר בגיל הרך. ילדים לומדים על משחת השיניים, על מברשת השיניים ומהו ציחצוח נכון, והכל כדי למנוע התפתחות עששת בשיניים. השבוע התבשרו במחלקת הבריאות של עיריית אשדוד כי מכלל הערים בישראל, נבחרה אשדוד לשמש פיילוט למריחה של לקה פלואוריד בשלושה גני ילדים בעיר, למניעת עששת בשיניים
בתמונה משותפת: אגם רינה - גננת בגן עירית, סיון בן יקרי - ש.ל פרויקטים לבריאות התלמיד, ענבל היימן - פרויקטורית במחלקת בריאות עיריית אשדוד, מירי בן דוד - מנהלת מחלקת בריאות עיריית אשדוד וגיתית בוטרה - רכזת תכנית צחצוח
מנהלת מחלקת בריאות במינהל לשירותים חברתיים של עיריית אשדוד, גב' מירי בן דוד, התבשרה השבוע כי אשדוד נבחרה לשמש פיילוט למריחת לקה פלואוריד בשלושה גני ילדים בעיר. הפיילוט ייערך בגני טרום טרום חובה, במסגרת תכנית צחצוח המחנכת למודעות בנושאי היגיינת הפה והשמירה על בריאות השיניים ומניעת עששת.
עששת כידוע היא מהמחלות הקשות הפוגעות בשיניים, בגלל פגיעה בחומר העוטף את השיניים ושומר על בריאותן. עם הזמן, הפגיעה בשיניים גורמות לבעיות חניכיים ולבעיות בריאות נוספות בפה, הכרוכות בכאבים וסבל ובלא מעט הוצאות כספיות. "החינוך לטיפול נכון בשיניים, היגיינת הפה והקפדה על צחצוח נכון, מתחיל כבר בגיל הרך ויש לו משמעות לכל החיים" אומרת גב' בן דוד ומציינת כי התכנית צחצוח כבר פועלת בכל הגנים בעיר מזה כמה שנים.
על אף שטכניקת הצחצוח היא החשובה בשמירה על השיניים והחניכיים, יש חשיבות בבחירת משחת השיניים, משום שאלו מכילות חומרים השומרים על השיניים ובראשם הפלואוריד, מינרל מן הטבע שמחזק את האמייל בשן ומפחית התהוות עששת וריקבון השיניים.
מריחת לכה פלואוריד כיום היא הנחייה חדשה שנועדה לשמר את החומר העוטף את השן (אמייל), ולשמור על בריאות הפה והשיניים. ההחלטה לבצע מריחת לכה פלואוריד נולדה בעקבות כך שבארץ הפסיקו להוסיף פלואור למי השתייה. בהעדר הפלרה (תוספת פלואור) למי השתייה, יש חשש לפגיעה בשיניים של ילדים ומבוגרים ומכאן החשיבות במריחת לכה פלואוריד.
"מטרת מריחת הפלאוריד היא כמובן מניעת עששת ובשלב הזה אנו עורכים פיילוט בשלושה גני טרום חובה" אומרת בן דוד ומציינת כי מדובר בצוות המגיע לגנים ומבצע את המריחה לכל ילדי הגן תוך מתן הסבר למשמעות המריחה וכיצד להמשיך ולהתנהג בשימור השן. פעולת המריחה נעשית פעם בחצי שנה אך הילדים לומדים כיצד לצחצח נכון וכיצד להשתמש במשחה על מנת לשמור על שיניים לבנות ונקיות מחיידקים ועששת.
בתמונה משותפת:
אגם רינה - גננת בגן עירית, סיון בן יקרי - ש.ל פרויקטים לבריאות התלמיד, ענבל היימן - פרויקטורית במחלקת בריאות עיריית אשדוד, מירי בן דוד - מנהלת מחלקת בריאות עיריית אשדוד וגיתית בוטרה - רכזת תכנית צחצוח.