אוריגמי למהנדסים? יש דבר כזה! (וידאו)
29.01.18 / 10:55
המחלקה להנדסת מכונות במכללה האקדמית להנדסה אשדוד קיימו בשבוע שעבר יום הצגת פרויקטים במסגרת קורס "אוריגמי למהנדסים". הסטודנטים המשתתפים הציגו שיטות קיפול של חומרים שונים ואף מוצרים שימושיים העובדים על פי קיפולי אוריגמי
שיטת הקיפול היפנית, אוריגמי, קיבלה השבוע משמעות מיוחדת במינה עם הצגת פרויקטים של סטודנטים שנה ב' להנדסת מכונות במכללה האקדמית להנדסה אשדוד, SCE. הסטודנטים בקורס 'אוריגמי למהנדסים' של ד"ר סעדיה שטרנברג, הציגו שיטות קיפול ייחודיות הבאות לידי ביטוי במוצרים של נאס"א ובתחום העיצוב התעשייתי.
כך לדוגמה הסטודנטים סער לוי וארנס מלמד הציגו מטריה חדשה המתקפלת לתוך עצמה בתנועה סיבובית. "מה שמייחד את המהנדסים זה למצוא פתרונות מחוץ לקופסה" סיפרו הסטודנטים. "בשבועות גשומים אלה חשבנו על כמה מטריה כיום היא מוצר מסורבל ועל הקושי לפתוח אותה כשאתה יוצא מהרכב. עשינו מספר ניסויים וגילינו ששיטת הקיפול שהשתמשנו בה היא הכי נוחה ומהירה למשתמש". את הקיפול הייחודי בו השתמשו לפרויקט המציא לא אחר מאשר מרצה הקורס, ד"ר סעדיה שטרנברג
אלעד עמר, סטודנט נוסף במחלקה, הציג כדור מיוחד בשם ההולם "כדור הקסם". הכדור הייחודי, המצאתו של אמן האוריגמי יורי שומקוב, יכול להתכווץ ולהיפתח בלחיצה. בשיטת הקיפול נעשה שימוש אף בתכנונים לרכבי החלל של נאס"א. "ראיתי את הסרטון של המהנדסים שיצרו את הטכנולוגיה לנאס"א" סיפר עמר בנוגע לפרויקט. "החלטתי להוסיף למג'יק בול מנוע חשמלי כדי לאפשר שליטה מרחוק על גודל הכדור ועל מצב הפתיחה שלו".
ד"ר סעדיה שטרנברג, מרצה הקורס, סיפר על הערך המוסך שמקבלים הסטודנטים מקורס באוריגמי: "אנו מלמדים את הסטודנטים שלנו לחשוב על שיטות שונות ויצירתיות לתכנון מוצר. בקורס הזה הם למדו על רעיונות קיימים לקיפול מוצרים ודחפנו אותם לנסות להמציא גם אפליקציות שימושיות משל עצמם. מה שהיום מוצג כמודלים ראשוניים, יכול בעתיד להוות פתרונות מדעיים ויצירתיים במגוון תחומים" סיכם".