סטודנטים נאמנים לסביבה
17.07.17 / 13:49
גם סטודנטים נרתמים לשמור על הסביבה ובקרוב מאוד יקבלו כ-70 מהם תעודות אישיות של נאמני ניקיון המקנות להם סמכויות אכיפה. זכות זו ניתנת לאחר שסיימו בהצלחה הכשרה שארגנו להם רכזי הקהילות במינהלות הרבעים ומרכז כיוונים לצעירים
ביום חמישי האחרון התכנסו כ-70 סטודנטים במרכז כיוונים לצעירים, למפגש בן 4 שעות המכשיר אותם להיות נאמני ניקיון. היה זה במסגרת קמפיין הכשרה שמבצעים רכזי הקהילה במינהלות הרבעים, במטרה לשתף מקסימום תושבים בנושאי השמירה על הניקיון ואיכות הסביבה ובמטרה להגביר את המודעות לנושאים שקובעים את איכות חיינו באשדוד.
"ההיענות הייתה גבוהה ומפתיעה" אומר אהרון מור – רכז קהילה במינהלות הרבעים, ומגלה לנו כי "גם בזמן הרישום היתה התעניינות גבוהה בקרב הסטודנטים על מהות ההכשרה ומה תכליתה".
בסופו של דבר, כך על פי מספר הסטודנטים שנרשמו ובאו להכשרה עצמה, נראה שהם התרשמו מחשיבות העניין ומהמשמעויות הנגזרות מההכשרה ומסמכויות האכיפה שמוענקות לבוגר ההכשרה.
היוזמה המבורכת כאמור משותפת לרכזי הקהילה ולמרכז כיוונים והפעם הוא מכוון לסטודנטיות ולסטודנטים בעלי מוטיבציה ורצון להשפיע ולהוביל שינוי.
"אנו עושים מאמצים רבים לשתף את תושבי העיר בנעשה בעיר וברבעים, בהתאם למדיניות ראש העיר ומנכ"ל העירייה, ואנו מעוניינים במעורבות פעילה של התושבים כך שיוכלו להשפיע על הסביבה שלהם" אומר אהרון ואתי לוגסי, מנהלת כיוונים מוסיפה כי "אין טבעי יותר מחבר'ה צעירים להרים את הכפפה ולהצטרף אל הכוחות המקומיים שמובילים למטרה זו".
אין זו ההכשרה הראשונה שמנהלות הרבעים, בהובלת רכזי הקהילה, מקיימים בקרב הציבור. פעילים רבים כבר התגייסו למסע זה, עברו הכשרה והוסמכו להיות נאמני ניקיון, ובהם גם תלמידי בתי ספר. "ככל שנרבה ונגדיל את מעגל המשתתפים כך נגביר את המודעות ונשפיע על אחרים לשמור על הסביבה" אומרים בעירייה.
הפעם, הקבוצה הנוכחית, הינה קבוצת סטודנטים שבאו לשמוע על המבנה העירוני ותפקידי המינהלות, על פעילי הקהילות, על המשרד להגנת הסביבה ופעילותו לסביבה נקייה, ובעיקר למדו מהן העבירות בנושאי סביבה ומהן דרכי ההתמודדות והאכיפה המבטיחים נקיטת סנקציות כנגד מי שפוגע בסביבה – בין אם זה תאגידים ו/או חברות ובין אם זה יחידים.
הסטודנטים שסיימו את ההכשרה יזכו בכרטיס נאמן סביבה המקנה להם סמכות חוקית למתן קנסות כנגד עברייני סביבה. כמו כן, ההכשרה מעניקה להם ניקוד לקבלת מלגה ממפעל הפיס עבור פעילות התנדבותית בקהילה. אבל החשוב מכך הוא הסיפוק האישי והידיעה כי יש בכוח לסייע ולהשפיע על אחרים לשמור על סביבה נקייה ולשדרג את איכות החיים העירוניים.
בטי אוסטרובסקי, אחת הסטודניות במפגש, ביטאה היטב את רחשי לב חבריה וחברותיה: "סוף סוף יש לי אפשרות להשפיע על נקיון העיר". בטי, שגרה בעבר בראשל"צ ועברה לגור באשדוד עם בעלה, מציינת כמה חשוב לה נושא הניקיון ובעקבות ההכשרה היא מוכנה אפילו להיות פעילה במנהלת הרובע בו היא גרה, יחד עם בעלה.