רוצה להיות עוזר מנהל אגף החופים? תציג תואר אקדמי
04.02.10 / 07:05
בעיריית אשדוד פרסמו מכרז לתפקיד מנהל אדמיניסטרטיבי באגף החופים. תפקידו של המנהל המיועד יהיה לסייע למנהל אגף החופים, מאיר בן גוזי, בביצוע המטלות באגף. אחת הדרישות במכרז הינה תואר אקדמי מוכר או הנדסאי תעשיה וניהול. לפני מספר חודשים, כשפורסם המכרז לתפקיד מנהל אגף החופים, הסתפקו בעיריית אשדוד רק ב- 12 שנות לימוד לתפקיד הרם, אז מה השתנה מאז?
חלם? קשה שלא להרים גבה נוכח המכרז האחרון שפירסמה עיריית אשדוד לתפקיד "מנהל אדמיניסטרטיבי" באגף החופים, שאמור להיות עוזר של מנהל האגף. בין הדרישות שניתן למצוא במכרז: תואר אקדמי מוכר, או הנדסאי תו"נ, נסיון 5 שנים בניהול צוות עובדים (לפחות 15 עובדים), רצוי ניסיון בטיפול במכרזים, ניסיון בהפעלה ופיקוח על קבלנים, סמכותיות, ידע במחשבים, יכולת ניהול עובדים, תקשורת בינאישית, אמינות,עמידה בלחצים.
תפקידו של המנהל החדש יהיה לסייע למנהל האגף, מאיר בן גוזי, בביצוע מטלות של האגף ובכללן, תחזוקת חופי הרחצה, בקרה על קבלנים, ניהול צוות עובדים, הכנת תוכניות עבודה ותקציבים. אז מה בעצם אמור לעשות מנהל האגף? ומדוע בעצם הדרישה מהמנהל האדמיניסטרטיבי כול כך גבוה, כאשר עבור תפקיד מנהל האגף נדרשו רק 12 שנות לימוד?
תזכורת: הסערה סביב מינויו של בן גוזי לתפקיד מנהל אגף החופים
באפריל 2009, פרסמה עיריית אשדוד מכרז פנימי לתפקיד מנהל אגף חופים. על המועמדים היה להציג 12 שנות לימוד בלבד וניסיון ניהולי בתחום החופים. אלו היו הקריטריונים שהציבה העירייה כתנאי קבלה למשרה הרמה של מנהל אגף. חברת מועצת העיר, הלן גלבר התנגדה אז לתנאים שהוצבו במכרז הפנימי ודרשה לקיים דיון במליאת מועצת העיר, שהיה סוער במיוחד. במהלך הדיון הודיע בן גוזי על הסרת מועמדותו וראש העיר הורה על הוצאת מכרז חדש. גלבר טענה גם לגבי המכרז השני שהוא נתפר במיוחד עבור בן גוזי וכן שהדרישה להשכלה של 12 שנות לימוד לתפקיד מנהל אגף היא מגוחכת, נוכח העובדה שעבור תפקידים זוטרים יותר נדרש תואר אקדמי.
גלבר החליטה לפנות למבקר המדינה, מיכה לינדשטראוס, כדי שהאחרון יבדוק את הליך המכרזים בעיריית אשדוד. לא ברור מה עלה מתלונתה זו של גלבר. בינתיים מונה בן גוזי לתפקיד מנהל אגף החופים בעיריית אשדוד.
אז איך זה בערי חוף אחרות בארץ, בהן התיירות לא משגשגת כמו באשדוד
לשם השוואה, בעיריית תל אביב יפו אין כלל אגף חופים אלה מחלקה שבראשה עומד מנהל מחלקה בלבד. בחיפה קיים מנהל חופים בלבד שכפוף למינהל התפעול. באילת, עיר התיירות של ישראל, נושא החופים מצוי גם כן בידי מנהל מחלקה בלבד.
מעיריית אשדוד נמסר בתגובה:
חופי אשדוד משתרעים על למעלה מ-10 ק"מ ובהם 7 חופי רחצה. אלפי מתרחצים, מאשדוד ומחוצה לה, פוקדים את החופים בעונת הקיץ וגם בעונת החורף יש הנהנים מחופיה של אשדוד. תפעולם של החופים הללו מחייב מערך עובדים ובהם גם התפקיד האדמינסטרטיבי, אשר יסייע למנהל האגף בכל ימי השנה ובעיקר בעונת החורף – עונת התחזוקה, השדרוגים וההכנות לעונת הרחצה. הרי אין מדובר בתפקיד חדש אלא בתפקיד חיוני שבוצע עד לא מזמן ע"י חיים צרויה ז"ל.
אגב; הנושא חשוב שבעתיים לאור מדיניות ראש העיר להפוך את רצועת החוף של אשדוד ל"חופי הזהב של ישראל", וזאת במסגרת כל התוכנית האסטרטגית לקידום ופיתוח התיירות בשנים הבאות.
מיותר לדוש בנושאים ישנים שכבר אבד עליהם הכלח שהרי מנהל אגף החופים נבחר כדין, בהתאם לחוק ובכפוף לנהלים של נציבות שירות המדינה. כך גם לגבי הסכם עבודתו, המאושר ע"י משרד האוצר, לפיו עבודתו מתבצעת כדוגמת עבודת המצילים בתוספת תקופת ההכנות וסגירת החוף בסוף העונה. בזמנו הפנוי הוא רשאי לעשות כרצונו וכל התעסקות בענייניו הפרטיים היא חדירה לצנעת הפרט.
על אף האמור לעיל ועל אף שאינו מחוייב לעבודה בתקופת החורף, בהיותו יו"ר ועד העובדים, את רוב זמנו הוא עושה בעירייה ומטפל בענייני העובדים.