29 שנה אחרי שנולדה פגה - נטלי ילדה פגה במשקל 799 גרם
26.03.17 / 17:43
לפני 29 שנה נולדה נטלי בבית החולים, היא הייתה פגה. השבוע השתחררה מאותו בית החולים ביתה אביה, שנולדה פגה בשבוע ה-27 להריון
נטלי, מפעילת מכונה בתדיראן סוללות, ורותם, מהנדס שירות בחברת אלקטרוניקה, הגיעו ב 7 לינואר למרכז הרפואי קפלן לאחר שנטלי לא הרגישה את תנועת העובר.
"מדובר בלידה ראשונה עבורי וניסיתי לאכול שוקולד ולשכב על הצד וזה לא עזר", היא אמרה. לאחר מכן היתה ירידת מים והיא התקשרה למוקד האחיות בכללית והאחות המליצה לה להגיע לבית החולים.
"מיד כשהגענו לקפלן מדדו לי לחץ דם וחום, וחיברו אותי למוניטור. אחר מכן האחות אמרה לי שאני נשארת ללידה. הייתי בשוק. הסבירו לי את ההשלכות של לידה מוקדמת מאוד בניתוח קיסרי. בשעה אחת בלילה הוכנסתי לניתוח חירום. הצוות בחדר ניתוח מיילדותי היא מקסים ואדיב והיתה לי חוויה נעימה". נטלי התבשרה שנולדה תינוקת במשקל 799 גרם.
"הייתי בהתאוששות וחיכיתי ללכת לראות אותה. כשראיתי אותה זה היה מרגש מאוד וקצת מלחיץ בגלל כל הצינורות המחוברים, אבל הרגשתי בזכות הצוות שהכול יהיה בסדר".
נטלי, שהייתה מאושפזת שבועיים וחצי במחלקת נשים, הקפידה על שאיבת חלב אם במהלך כל התקופה, מה שגרם לאביה להתפתח בקצב מהיר והיא עלתה יחסית מהר במשקל. "אביה נולדה הרבה יותר קטנה ממני ובשבוע מוקדם יותר. אצלי הכל היה תקין מבחינה התפתחותית ואני אופטימית שאביה תעבור אותו דבר. לפי התאריך היא עדיין לא נולדה...אבל היא מגיבה לרעשים ומתפקדת נהדר. אחותי גם היתה פגית", היא מציינת.
ד"ר אורנה פלידל, מנהלת מחלקת פגים ויילודים, אמרה כי לאחר הלידה אביה הונשמה בהנשמה לא חודרנית (דרך האף) במשך יממה ולאחר יממה כבר לא נזקקה להנשמה. "היא היתה בהשגחה צמודה של הצוות הרפואי והצוות הסיעודי, בניהולה של אורנה ועלני, באינקובטור מיוחד ששומר על חום גוף ומודד משקל יומי ללא צורך להוציאה ממנו. בחודש הראשון ניזונה בעיקר מחלב אם וכבר מגיל 6 ימים לא נזקקה לעירוי וקיבלה חלב אם דרך מערכת העיכול עם זונדה", היא מתארת. המאמץ של האמא לשאוב חלב בחודש הראשון ולהעניק לתינוקת הוא חלק גדול מאוד בהצלחת הטיפול והגדילה של התינוקת כי עוזר למערכת האימונולוגית החלשה של הפגים ומשפר את שיעור ההישרדות ומשפר את התוצאות ההתפתחותיות בטווח הארוך.
במהלך האשפוז המליץ הצוות הרפואי על 'שיטת הקנגורו' בו האמא מחזיקה את התינוק הפג עור לעור. "שיטת הקנגורו החלה במקומות שלא היו אמצעים לשימור חום הגוף של התינוק. מגע עור לעור הנו בעל השפעה על ההיבט המנטלי והצמיחה. "הצוות המליץ לי על שיטת הקנגורו ו 3 שעות ישבתי בלי חולצה כשאביה עליי עם טיטול ושמיכה. היא היתה יותר נינוחה ושקטה כשהיא היתה עליי וראיתי במוניטור שקצב הלב יורד ומתייצב. זה טיפול הכי טוב לפגים", ציינה נטלי.
ד"ר פלידל אמרה כי הסיכוי שלפג יהיה פג הנו גדול יותר מהורה שלא היה פג. "ההורים היו מדהימים. הם באו מדי יום מספר פעמים והיו שותפים פעילים לטיפול היומיומי באביה". הצוות הרפואי בקפלן אופטימי לחלוטין שהתינוקת תהיה ילדה רגילה ותמשיך במעקב במרפאת פגים והמכון להתפתחות הילד.