קדחת הנילוס המערבי גרמה למות סייח זברה בפארק לכיש
21.11.16 / 22:25
קדחת הנילוס המערבי, שעלולה לגרום למוות גם אצל בני אדם, התגלתה בפארק לכיש. סייח זברה מת כתוצאה מהדבקות במחלת קדחת הנילוס המערבי, שמועברת באמצעות עקיצת יתוש
מחלת קדחת הנילוס המערבי התגלתה בחי בר בפארק לכיש. החשש התחיל כאשר נמצאה זברה מוטלת ללא רוח חיים ובבדיקה שנערכה לה נמצאה שהיא נשאה בגופה את קדחת הנילוס המערבי.
הבוקר (ב') הגיעו מהמכון הווטרינרי תוצאות הבדיקות לדגימות הדם של הזברה המתה ונמצא כי סיבת המוות היא הידבקות בקדחת מערב הנילוס.
אנשי משרד החקלאות, יחד עם הווטרינר העירוני ד"ר משה דהן ועם מנהל אגף רישוי ואיכות הסביבה, בדיקות מקיפות לחיות פינת החי-בר בפארק לכיש וכן, למי הנחל עצמו ולא נמצא כל זיהום או שרידים של המחלה.
חשוב לציין כי הנחל מדוגם ומנוטר באופן קבוע, אחת לשבוע, ומטופל לפי כל הנהלים הנדרשים תחת פיקוח של אקולוג צמוד.
בכל מקרה, הוחלט להיערך לביצוע כול סוגי ההדברה הנחוצים, בהתאם להנחיות משרד הבריאות. העירייה עומדת בקשר עם משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה, ותמשיך בפעולות הדרושות על פי ההנחיות שתתקבלנה.
מהי קדחת הנילוס המערבי
קדחת מערב הנילוס (West Nile fever) היא מחלה נגיפית המתפשטת על ידי עקיצות יתושים.
מן הדגירה של המחלה בבני אדם הוא 3-15 ימים כאשר שיא הוירמיה באדם מתרחש 4-8 ימים מההדבקה. עם זאת הוירמיה באדם אינה גבוהה ולכן נהוג להתייחס לבני אדם כפונדקאים סופייים, כלומר כאלה שאינם מעבירים את המחלה. המחלה באדם אינה מתאפיינת בדרך כלל בתסמינים קליניים בולטים, אך לעתים היא מלווה בחום, כאבי ראש, הרגשה כללית רעה, בחילות, כאבי בטן, דלקת לחמית העין, שלשולים, פריחה בעור והתנפחות בלוטות הלימפה. בבדיקת דם שגרתית, ניתן למצוא אנמיה בערך בכ-40 אחוזים מהחולים.
בערך ב-15% מהמקרים, בעיקר בחולים שהמערכת החיסונית שלהם חלשה (קשישים ומדוכאי מערכת החיסון) מופיעה דלקת קרום המוח, דלקת מוח (אנצפליטיס) או דלקת חוט השדרה. במקרה של התפתחות דלקת קרום המוח עלולים להתבטא בכאבי ראש עזים, חום גבוה, נוקשות בצוואר (חוסר יכולת לקרב את הסנטר אל בית החזה בשכיבה), בלבול, חולשת שרירים, הכרה מעורפלת וכאב באור חזק.
שיעור התמותה מהמחלה הוא 3%-15% כאשר המחלה תוקפת בצורה הקשה ביותר חולים מבוגרים, בדרך כלל מעל גיל 50 וחולים אשר מערכת החיסון שלהם מדוכאת.