אבי הלוי נגד פקידי האוצר
02.06.10 / 09:28
ועדת המכרזים הבין משרדית לעניין המכרז להקמת בית החולים באשדוד, בראשות סגן בכיר לחשב הכללי, גיל שבתאי, הודיעה היום כי החליטה לדחות את המועד האחרון להגשת ההצעות לצורך קיום מפגש עם כל אחד מהמציעים אשר עברו את שלב המיון המוקדם במכרז. פעיל הציבור, אבי הלוי, מי שהוביל את המאבק הציבורי להקמת בית חולים באשדוד, מרגיש מרומה. במכתב ששיגר השבוע הלוי ליועץ המשפטי של הממשלה, עו"ד יהודה ויינשטיין, הוא מציין: "קיבלתי בתדהמה את החלטת ועדת המכרזים הבין משרדית של משרד האוצר לדחות פעם נוספת את סגירת המכרז להקמת ביה"ח באשדוד".
בהמשך מכתבו מציין הלוי את הסחבת והדחיות החוזרות והנישנות בכל שלבי המכרז: "המועד האחרון להגשת הצעות לחלקו השני של המכרז אשר פורסם ביום 9.8.09 נקבע ליום 17.11.09. במהלך 11/09 הודיע וועדת המכרזים על דחיית המועד האחרון להגשת ההצעות במכרז ליום 14.12.09. בהמשך נדחה המועד האחרון להגשת הצעות לסוף חודש 1/10. בתחילת חודש 2/10 הודיע וועדת המכרזים על דחייה נוספת של 3 חודשים !!! (לאור "בקשת אחד המתמודדים"), כאשר המועד החדש שנקבע הינו סוף חודש 4/10. מס' ימים לפני סוף חודש 4/10 הודיע הוועדה על דחיה נוספת של המועד האחרון להגשת הצעות לסוף חודש 5/10. ביום 27.5.10 פורסם בכלי התקשורת כי שוב דחתה וועדת המכרזים את המועד האחרון להגשת הצעות", כותב הלוי במכתבו.
הלוי מציין שפעם אחר פעם דוחה וועדת המכרזים הבין משרדית את מועד סגירת המכרז להקמת בית החולים באשדוד, תוך הפרה לכאורה של סע' 4 לחוק להקמת ביה"ח הקובע במפורש "לא נבחר זוכה במכרז לפי סעיף 3 בתוך שישה חודשים מיום פרסומו, יתוכנן בית החולים באשדוד ויוקם על ידי המדינה".
הלוי: "מיום פרסום המכרז חלפו כ- 10 חודשים ועל כן במידה והמכרז לא יסגר מיידית, בהתאם להוראות החוק להקמת ביה"ח, על המדינה תוטל החובה להקים את ביה"ח באשדוד על חשבונה". בסיום מכתבו מבקש אבי הלוי את התערבותו של היועץ המשפטי לממשלה.
האם באוצר מנסים קבור את המכרז או באמת מחפשים מי שיקים את בית החולים?
תשובה ברובה לכך אין בוודאות. רק פקידי האוצר הממולחים יודעים בדיוק מה נאמר בישיבות סגורות במשרדיהם, שם הם חורצים גורלות. לכאורה, על פניו נראה שיותר מדי דחיות היו במכרז, ובסוף ייבנה בית החולים בעוד שנים רבות. מצד שני, באוצר מבינים שבית חולים הוא כורח המציאות ועושים הכל כדי לגרום ליזמים פרטיים לבנות את בית החולים, אחרת המדינה תצטרך לבנות אותו. גם לפקידי האוצר ברור שאם יצאו תושבי אשדוד למאבק נוסף, הוא יהיה מר וקשה הרבה יותר.
בתקשורת המקומית ממשיכים לעקוב בדריכות אחר ההתפתחויות וממשיכים להציף את משרד האוצר בשאילתות. כעת נותר להמתין ולראות מה יהיה המהלך הבא של האוצר, אם תהיה דחיה נוספת, לא יהיה מנוס מלצאת למאבק מר, ללא שבויים, עד להנחת אבן הפינה לבית החולים באשדוד.