בניין פאן לון הוכרז ע"י מהנדס העיר כמבנה מסוכן – הדיירים, רובם מבוגרים, אובדי עצות
16.07.13 / 06:36
הבניין הוותיק ברחוב רוגוזין 4, המוכר כבניין פאן לון, הוכרז על ידי מהנדס העיר כמבנה מסוכן. דוח שנשלח לדיירי הבניין, אליו צורפו תמונות, קבע כי הבניין במצבו הנוכחי מהווה " סכנה מיידית למחזיקים בו ולציבור". לדיירי הבניין, רובם אוכלוסיה בגיל השלישי וללא אמצעים רבים, ניתנו 30 יום לתיקון הליקויים החמורים. "לידיעתכם, עבירה על הוראות חוק עזר הינה עבירה פלילית, שבגינה מוגש כתב אישום לבית המשפט", כתב מהנדס העיר לדיירי הבניין
בחודש יוני השנה, נבדק בניין פאן לון ברובע א' ברחוב רוגוזין 4, על ידי מהנדס, שנשלח לבדוק את הבניין בשליחותו של מהנדס העיר. בניין פאן לון ברובע א', אחד מרבי הקומות הוותיקים בעיר, בנוי על פסג' חנויות ועסקים, כאשר ממצאי הדוח מדברים הן על החנויות והן על קומות המגורים.
הממצאים אינם משתמעים לשתי פנים – " המצב הנוכחי של בניין סכנה מיידית למחזיקים בו ולציבור", כתב המהנדס, והמליץ על תיקון הליקויים העיקריים תוך 30 יום, תיקונים שילוו במהנדס שייתן בסוף את אישורו לתקינות הבניין.
בדוח המהנדס שנשלח לדיירים נכתב כי " על מנת להסיר סכנה מיידים יש לבצע פעולות הבאות תוך תקופת של 30 יום: להסיר חלקים רופפים של בטון, טיח וכרום. לנקות ברזל זיון הבטון מחלודה ולתקן שכבת כיסוי בטון בחומר מיועד לתקוני בטון. על מנת להסיר סכנה יש לבצע פעולות הבאות תוך תקופת של 90 יום: לבצע חיזוק עמודי הבניין באזור חניה בעיבוי עם תוספת לברזל זיון ראשי של העמודים. לגזום שיחים הגודלים מתוך הבטון, להוציא שורשיהם עד כמה ניתן, לעבד מקומות בחומר קולט שורשים, לבצע תקון בטון".
מהנדס העיר אשדוד, אדר' שלמה נער, שיגר בעקבות ממצאי הדוח, מכתב דרישה לתיקון מבנה מסוכן. במכתב של אדר' נער אל הדיירים הוא כותב: "המצב הנוכחי של הבניין מהווה סכנה". בהמשך מכתבו מציין אדר' נער בפני הדיירים כי עליהם לבצע את התיקונים הנדרשים בליווי מהנדס, שבסוף ייתן אישור. אדר' נער מציין בפני הדיירים שאם לא יעשו כן, כתב אישום צפוי להיות מוגש נגדם והם צפויים לקנס של 3,300 ₪ ועוד 150 ₪ על כל יום שבו העבירה נמשכת. בסופו של המכתב מציין אדר' נער כי במידה ולא יעשו את התיקון הנדרש, תבצע אותו עיריית אשדוד ולדיירים לא יהיו השגות על המחיר שתגבה מהם העירייה.
מאז קבלת הדוח והמכתב ממהנדס העיר, דיירי הבניין לא יודעים מנוחה. "מדובר פה באוכלוסיה שרובה מבוגרת, ללא הכנסות גדולות. יש בבניין 42 דירות ורובנו רוצים לשלם, אך בעלי העסקים בבניין לא רוצים להשתתף. פנינו לעירייה, ביקשנו עזרתם, אבל פשוט אין עם מי לדבר שם. אני לא מבין למה העירייה לא מסייעת פה לדיירים, אנחנו רוצים לתקן ורוצים לחיות בבטחון. ההתנהלות של העירייה היא ממש בריונית, ישר מאיימים לתבוע אותנו. הם שכחו שהם שם קודם כל בשביל התושבים".
מעיריית אשדוד נמסר בתגובה: "חובה להבהיר כי האחריות על תקינות המבנה ותחזוקתו הינה באחריותם הבלעדית של בעלי הנכס ואינה יכולה להישען על פי כל דין על כספי ציבור. נציין כי אין מדובר על שיפוץ כמשתמע בגוף השאלה אלא על ליקויים שנבדקו ע"י מהנדס מבנים מסוכנים והוכרזו על ידו כסיכונים המחויבים בתיקון. העירייה נתנה לדיירים את פרק הזמן המתאים לבצע את התיקון בכוחות עצמם. כיוון שמהנדס מבנים מסוכנים הגדיר את הסיכונים המחויבים בתיקון, הרי שאם לא יבוצעו התיקונים כנדרש, רשאית העירייה לבצע תיקון בעצמה ולגבות בהמשך את העלויות מהדיירים".
תמונת הבניין: גוגל
תמונות הליקויים: דוח מהנדס שנשלח לדיירים