פתאום קם אדם בבוקר ומגלה ששנים השכנה שלו היא אנטנה סלולרית
11.06.13 / 22:51
טימור, תושב רובע ח' באשדוד, התמודד בשנים האחרונות בחירוף נפש להציל את חיי רעייתו, שכרעם ביום בהיר חלתה במחלת הסרטן. אחרי טיפולים קשים מאוד, מחלת הסרטן נעלמה. אך דווקא כשחשבו במשפחה שהחיים חוזרים למסלולם, מגלה טימור שבבית מעליו מותקנות מספר אנטנות סלולריות של כמה חברות, חלקן מוסתרות בצמחיה. "מאז הגילוי חיינו הפכו לסיוט. אנו חיים בפחד וחוששים מאוד לבריאות המשפחה. איך ייתכן שאיש לא מאפשר לנו להתנגד, למה לא בדקו את הקרינה אצלנו בבית ואצל שאר הדיירים". טימור שיגר השבוע מכתב לעיריית אשדוד, בו הוא זועק לעזרתם
לפני כשלוש שנים התהפכו חיי משפחתו של טימור, תושב רובע ח', מהקצה אל הקצה. אישתו חלתה במחלת הסרטן מסוג לימפומה והמשפחה התמודדה ונלחמה ביחד עם האמא כדי להתגבר על המחלה הנוראה. שנה לפני שחלתה האישה במחלה, הכול עוד היה נראה ורוד. הם בדיוק נכנסו לדירתם החדשה ברובע ח', נוף מרהיב של העיר אוויר צח ואיכות חיים... כך לפחות הם חשבו.
לפני שנה, לאחר טיפולים קשים ואינטנסיביים, התגברה האישה על המחלה הנוראה וכעת היא נמצאת בבדיקות תקופתיות. "חיינו מתחלקים היום לשלושה חלקים: החיים לפני המחלה, ההתמודדות עם המחלה, והחיים אחרי המחלה", מספר לנו טימור.
אלה שלפני חודש, לגמרי במקרה, גילה טימור שבדירת הפנטהאוז מעליו הותקנו מספר אנטנות סלולריות. מדובר במרחק של מטרים בודדים בין מקבץ האנטנות לבין דירת המשפחה. " ניסינו לדבר עם בעל הדירה, שבכלל גר באשקלון, בניסיון לשכנע אותו להזיז האנטנות אבל ניסיון לדיאלוג כשל. כאשר התחלנו לברר יותר לעומק התברר לנו שקיימות שתי אנטנות (אחת מ-2008 ושנייה אנטנה חדשה), זאת למרות שפיזית בשטח נראות כ-4 אנטנות במרפסת", מספר טימור.
מאז גילוי האנטנות חיי המשפחה התהפכו שוב. "אתה חי בפחד בביתך שלך, מפחד מהקרינה של האנטנות, ויש מחשבות שאולי המחלה של אישתי נגרמה מהקרינה של האנטנות. זה חוסר אונים, אתה ממש לא יודע למי לפנות ומה לעשות".
טימור גם לא מבין מי מאשר הצבת אנטנות בדירות מגורים: "למה לא מאפשרים לדיירים להתנגד? למה מנסים להעלים את האנטנות, מסתירים עם צמחיה? אם הכל תקין, מדוע איש לא הגיע לבדוק את הקרינה אצלנו ואצל שאר הדיירים? "
לדברי טימור, הדיירים בבניין ששמעו ממנו על האנטנות, הופתעו שכבר שנים ישנה אנטנה. השבוע שלח טימור מכתב לראש עיריית אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי, אל מנכ"ל העירייה ואל מנהל אגף הרישוי בעירייה, תוך שהוא מבקש נואשות את עזרתם. " אנו חיים עכשיו בפחד מתמיד מקרינה של אותם אנטנות. מאז גילוי האנטנות מצבה פסיכולוגי של אישתי מדרדר. כבוד ראש העיר אנו זועקים וזקוקים לעזרתך", כתב טימור במכתבו לעירייה.
בעיריית אשדוד התקבלה פנייתו של טימור, שם ציינו כי "מנהל הפיקוח על הבנייה נתבקש להוציא פקחים לבחינת המקרה וכמובן שתתבצע אכיפה בהתאם לממצאים ולחוק".
מפורום החברות הסלולריות נמסר בתגובה לאנטנה של חברת סלקום: "אתר סלקום הוקם בכדי לשפר את הקליטה הסלולרית באזור, והוא עומד בכל תקני הבטיחות המחמירים שקבע המשרד להגנת הסביבה ובהתאם למדיניות המשרד. מדיניות זו מעודדת הקמת אנטנות באזורי מגורים ובמרכזי ערים, בשל הצורך לשרת את ריבוי המשתמשים במקום ובמטרה להפחית את עוצמות השידור הן מהאנטנות והן מהטלפונים הניידים. חשוב לזכור ש מערך הפיקוח בישראל מחמיר ודורש 2 אישורי בטיחות מהמשרד להגנת הסביבה להקמת כל אתר ואישור בטיחות נוסף מידי שנה, הניתנים רק לאחר ביצוע מדידות קרינה ע"י מודד מוסמך מטעם המשרד וקבלת תוצאות תקינות מתחת לתקן המחמיר שקבע המשרד. מעבר לכך, כל האנטנות במדינת ישראל, לרבות אלו באשדוד, מפוקחות 24 שעות ביממה, ע"י מערכת ייחודית של המשרד להגנת הסביבה. הפורום ישמח לקדם מדידת קרינה ע"י כל מודד מוסמך מטעם המשרד להגנת הסביבה שיימצא לנכון ע"י התושבים בכדי לאמת הלכה למעשה כי האתר עומד בהתאם לתקנים ולכל ההיתרים שניתנו".
מגולן טלקום, שגם היא מפעילה אנטנות במרפסת אותה הדירה, נמסר בתגובה: " גולן טלקום בונה את האנטנות לפי ההתחייבות שיש לה מול משרד התקשורת ולפי כל החוקים והתקנות של המשרד לאיכות הסביבה, שבנה מערכת בריאה ובטוחה".
תזכורת: דוח מבקר העירייה בנושא אנטנות סלולריות – הממצאים חמורים
מתוך 13 מתקנים שנבדקו, בשישה לא היו היתרי הקמה מטעם הממונה על הקרינה. 12 מתקני שידור (11 אחוז) מכלל מתקני השידור בעיר לא היו בעלי היתר הפעלה. ב-33 מהמשדרים בעיר לא ביצעו החב' הסלולריות בדיקות קרינה בתדירות הנדרשת.
בתחומי העיר הותקנו 34 'מתקני גישה אלחוטית' (אנטנות קטנות יחסית שפעמים רבות מוסתרות על גגות ומרפסות), שהם כשליש מכלל המתקנים הסלולריים בעיר, נתון שגבוה בערך פי 2 מריכוזם הממוצע של מתקני הגישה בארץ.
מתוך ה-34, 7 משדרים (יותר מ-20 אחוז!) פולטים קרינה גבוהה מהמותר (חריגה מהתקן הסביבתי) והם פועלים ללא היתר הפעלה מהממונה על הקרינה כנדרש. באחד מהם נמדדה קרינה פי 11 מהמותר! איגוד ערים אינו עוקב אחרי תוצאות המדידות ולא מתריע בפני העירייה במקרים של חריגות. במקרים אחרים העירייה התנגדה להצבת מתקנים במקומות מסוימים אך הממונה על הקרינה אישר.
ועוד אבסורד: בינואר 2011 הורתה מועצת העיר להקים ועדה לגיבוש כללים בסוגיית הצבתאנטנות בעיר אך היא מעולם לא התכנסה.