מעל המצופה: פסטיבל עמים וטעמים נפתח עם אלפים רבים שהגיעו - גלריית תמונות ווידאו מהערב הראשון
חן בוקר
13.09.17 / 22:13
להאזנה לתוכן:
תגים:
פארק לכיש
,
יחיאל לסרי
,
תיירות אשדוד
למעלה מעשרת אלפים איש (כפול מהצפי) הגיעו לפארק לכיש באשדוד , אל היום הראשון של הפסטיבל ונהנו מאמני רחוב, פנטומימאים, שחקנים ונגנים, שטיח אדום פרוש לאורך השביל עם תערוכת צילומים מרהיבה והעיקר ....למעלה מ-40 דוכני מזון וברים (ב10 ש"ח מנה) , שהציגו את ממגוון הקולינריה האשדודית הידועה.
לרשות ההמונים הוצבו במות גדולות שהציגו מופעים שירים וריקודי עמים שונים, ואזורי ישיבה על הנחל. היום (חמישי) הוא היום השני והאחרון של הפסטיבל.
כנסו לגלריית התמונות והשידור החי שהעברנו מהפסטיבל.
כל המחמאות לחברה לתיירות אשדוד
החל מהשעה 19:00 ועד השעה 23:00 זרמו אל פארק לכיש באשדוד, למעלה מעשרת אלפים איש (הפתעה גם למארגנים) לפסטיבל הקולינארי המרתק "עמים וטעמים" הראשון באשדוד. הפסטיבל נפתח הערב (רביעי) וייסתיים הערב (חמישי).
הדוכנים:
לאורך הנחל נפרסו דוכני אוכל בצורת עגלות עץ שיצרו במיוחד צוות פארק לכיש במו ידיהם.
בכל אחת מהן מנות שונות ומעניינות כמו: גולש אוסטרי, מקלובה ירדנית, פיתה בדואית, תפוח אדמה קפריסאי, מנות חלביות, מנות בשריות, מנות המייצגות את מגוון העדות בעיר אשדוד ועוד רבים, טעימים וטובים.
כל מנה בפסטיבל ב- 10 שקלים בלבד.
האווירה:
מופעים, מיצגים אומנותיים ואלפי אשדודים שהתראו הפעם האחד עם השני גם מחוץ לפייסבוק.
הפסטיבל נפתח בטקס "גאלה" חגיגי בנוכחות מכובדים רבים ושגרירי מדינות שונות שהגיעו לכבד את המאורע.
ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי:
"אשדוד היא העיר הכי רב תרבותית בישראל, מעל 99 קהילות. בפסטיבל אנחנו נהנים ממנות ייחודיות שמוצגות בצורה יפה ומעניינת. אשדוד עושה צעד אחד קדימה עם הפסטיבל הזה. אני מאחל לכולם שנה טובה ושתהנו מהמטעמים שישנם כאן הערב".
"אשדוד היא העיר הכי רב תרבותית בישראל, מעל 99 קהילות. בפסטיבל אנחנו נהנים ממנות ייחודיות שמוצגות בצורה יפה ומעניינת. אשדוד עושה צעד אחד קדימה עם הפסטיבל הזה. אני מאחל לכולם שנה טובה ושתהנו מהמטעמים שישנם כאן הערב".
חבר המועצה משה דנינו, הממונה על החברה העירונית "תיירות אשדוד", אמר:
"זהו פסטיבל קולינארי ראשון מסוגו- עשיר ומגוון המבטא את רב התרבותיות בעיר. כאן, אל מול נמל אשדוד ולצד נחל לכיש אליו עתיד לחזור השייט בסירות בקיץ הקרוב, בחרנו לקיים את הפסטיבל".
"זהו פסטיבל קולינארי ראשון מסוגו- עשיר ומגוון המבטא את רב התרבותיות בעיר. כאן, אל מול נמל אשדוד ולצד נחל לכיש אליו עתיד לחזור השייט בסירות בקיץ הקרוב, בחרנו לקיים את הפסטיבל".
מיכאל שחור, כותב הספר "אשדוד עיר של טעמים" אמר:
"אנו חוגגים במקביל את השקת הספר. יש הרבה יותר באשדוד מאשר המסעדות שמשתתפות בספר ובפסטיבל. לאשדוד יש חוויה דרמטית, מגוונת ואיכותית לא רק של האוכל אלא גם של כל מה שעומד מאחוריה".
"אנו חוגגים במקביל את השקת הספר. יש הרבה יותר באשדוד מאשר המסעדות שמשתתפות בספר ובפסטיבל. לאשדוד יש חוויה דרמטית, מגוונת ואיכותית לא רק של האוכל אלא גם של כל מה שעומד מאחוריה".
זיו קורן, צלם ואוצר התערוכה שמוצגת במקום:
"זה כבוד גדול להיות כאן הערב. התמונות שצולמו לפני כמה חודשים הפתיעו אותי. גיליתי את חיי הלילה של אשדוד. הרבה מאוד תמונות עולות לרשתות החברתיות מידי יום, הכוח בצילום הוא לגעת בלבבות של האנשים שמצלמים וגם בתמונות, הסיפורים והרגעים עצמם שמתועדים. אני מודה לכל הצלמים שלקחו חלק בתערוכה ולעיריית אשדוד על ההשקעה הגדולה".
"זה כבוד גדול להיות כאן הערב. התמונות שצולמו לפני כמה חודשים הפתיעו אותי. גיליתי את חיי הלילה של אשדוד. הרבה מאוד תמונות עולות לרשתות החברתיות מידי יום, הכוח בצילום הוא לגעת בלבבות של האנשים שמצלמים וגם בתמונות, הסיפורים והרגעים עצמם שמתועדים. אני מודה לכל הצלמים שלקחו חלק בתערוכה ולעיריית אשדוד על ההשקעה הגדולה".
היוזמה והארגון המופלא בניצוחם של: משה דנינו הממונה על התיירות, עופר דרעי מנכ"ל תיירות אשדוד וצוות תיירות אשדוד:יוני חזיז, אירמה צור ואליאן שוקרון (צריך לדעת גם להחמיא כשאפשר).