מכת חולדות בסמוך לגני ילדים בסיטי
25.08.09 / 01:34
להקת חולדות התמקמה סמוך לגני ילדים ובית ספר ברובע הסיטי. רעל שפוזר במקום לא ממש השפיע והן ממשיכות להטיל אימה על תושבי האזור. כעת מפחדים התושבים שבעקבות הריבוי הטבעי הגבוה שלהן, הן יתחילו לנדוד לאזורים נוספים
סמוך לשני גני ילדים ברובע הסיטי, שברחוב העצמאות 7, מדווחים תושבים על בעיית חולדות קשה מאוד. מפניות שהגיעו אלינו עולה שעשרות חולדות נראות ונשמעות היטב באזור פחי האשפה והשיחים שסמוכים לגני הילדים שבמקום. אחד מדיירי הבניין הסמוך מתאר: "כאשר באים לזרוק את האשפה בשעות הערב, החולדות הענקיות יוצאות מתוך השיחים הסבוכים. הן מריחות את האוכל ויוצאות מהמחבוא ללא פחד מבני אדם".
בתוך השיחים שבמקום נראים היטב מחילות שהחולדות חופרת ביעילות רבה ושמשמשות להם כמקום מחבוא. ישנם מספר פחי אשפה בסמוך לשיחים, אך משום מה הפחים נמצאים מחוץ למחיצה המיועדת לפחי האשפה. במקום פוזר בעבר רעל נגד מכרסמים, אך ללא הועיל, החולדות ממשיכות להתרבות, ולדעת תושבי האזור, בתקופה האחרונה אף התרבו בצורה מפחידה. מטרים ספורים משם ישנו מקבץ של גני הילדים וכן בית הספר היסודי "היובל".
החולדות מחפשות "בית" במקום מוצל וקריר בקרבת מקורות מזון, לכן מוסדות החינוך המצויים במקום עלולים להוות עבורם פתרון מושלם. החולדות ידועות כבעלות חוש ריח ושמיעה מפותחים וכן ברמת אינטליגנציה גבוהה, לכן שיטה הנפוצה לפיזור רעל לא תמיד אפקטיבית. החולדה אינה אוכלת סוג מזון שהרעיל אותה בעבר או כזה שהרעיל חולדות אחרות ואינה מתפתה להיכנס למלכודות. כושר הישרדות של החולדה גבוה מאוד. היא קופצת ומטפסת בזריזות, נעה בקלות על ענפים דקים, קווי חשמל וטלפון. החולדה המצויה חיה על העצים, בבתים ובמחסנים. החולדה גורמת נזקים לציוד חשמלי (חובבת כבלי חשמל) ולמקורות מזון (מטבחים, מחסנים וכו'). כושר רבייה של המכרסם גבוה מאוד, הנקבה ממליטה בכל עונות השנה בכל המלטה נולדים 5-12 גורים, לאחר משך ההיריון של כחודש. הגורים מגיעים לבגרות מינית בגיל 3 חודשים, ומתחילים להתרבות אף הם. החולדה יכולה להגיעה לאורך של כ- 20 ס"מ לא כולל הזנב.
קצת התקשינו להאמין לתיאוריו הציוריים של התושב שפנה אלינו בדאגה, לכן החלטנו להגיע בשעת לילה למקום כדי לראות ולשמוע מה קורה במקום. על פי קולות שבקעו במקום, ניכר שקיימת במקום אוכלוסיה נכבדה של חולדות, שלפי תיאור ההתרבות שלהם, כפי שתואר לעיל, בקרוב הן יתחילו לחפש בית אחר, גדול יותר.
מהמוקד העירוני בעיריית אשדוד נמסר בתגובה: "הנושא עבר למח' ההדברה לטיפול מיידי, אשר יפעלו בהקדם למיגור התופעה. תודה על שהפנית את תשומת לבנו לנושא".
נמשיך לעקוב...