עשרות תלמידות פלשו לביה"ס
11.09.09 / 13:53
קבוצת תלמידות מהסמינר החרדי "חניכי הישיבות" נכנסה השבוע למבנה השייך לבית הספר יסודי ברובע ג'. צוות בית הספר טוען :"הם פלשו לתוך המבנה בבית ספר בשיטת "חומה ומגדל". מנגד טוענים נציגי הסמינר שהם קיבלו אישור מראש העיר. הדבר היחיד שברור בכל הסיפור הוא שמעל ל-100 תלמידות לא לומדות מאז פתיחת שנת הלימודים בחינוך החרדי
בית ספר 'מירון' הינו מוסד ממלכתי דתי ברובע ג'. בחצר בית הספר ישנו מבנה אשר משמש את ילדי בית הספר לטקסים ממלכתיים ודתיים, בית הכנסת לתפילות בוקר,פעילות בלתי פורמאלית, ארוחות, מועדונית שיעורי מוזיקה וסל תרבות.
ביום ראשון, לטענת הנהלת בית הספר, הם הגיעו למקום ומצאו את האולם נעול, כאשר המנעול הוחלף ובתוך המבנה מתבצרות תלמידות חרדיות. לדבריו של מנהל בית הספר, לא ידוע לו על החלטה של משרד החינוך למסור את המבנה לחינוך החרדי. " באנו בבוקר ופשוט ראינו חרדיים בתוך אולם הכנסים של בית הספר. ניסינו לפתוח את הדלתות, אך המנעול הוחלף. מהחלונות ראינו צוות חינוכי ותלמידות שהתבצרו באולם. היינו בהלם", אומר מנהל בית הספר 'מירון', מר שי מאמו. לאחר דין וחשבון הוזמנה המשטרה, אך לטענת הנהלת בית הספר הם אלו שנאלצו לפרוץ את דלתות האולם. "המשטרה שהתבקשה לעשות סדר, צפתה מהצד איך שאנחנו שוברים את המנעול, במקום לעשות זאת בעצמה. הם לא היו בטוחים האם יש לפולשים אישור או לא", טוענים צוות בית הספר. צוות בית הספר שבר את המנעול והתלמידות המתבצרות התבקשו לעזוב את המקום.
לטענתם של נציגי "סמינר חניכי הישיבות" הם קיבלו אישור ומפתחות מראש העיר עקב מצוקה קשה של מקום עבור אותן 140 תלמידות בכיתות ט' עד י"ב. "אנחנו נמצאים במצוקה שזועקת לשמיים", אומרת אחת האימהות של התלמידות מהסמינר החרדי. "הלכנו בדרכים המקובלות וראש העיר שהבין שישנה בעיה נרתם לעזור. אבל כנראה, שלמישהו הנושא הזה מאוד הפריע, הם פנו למשרד החינוך שפסל את הנושא. אנחנו נמצאים במצוקה של מקום, לילדינו לא מגיע מקום ללמוד בו? המבנה הזה ריק, ואין בו שימוש. אנחנו לא באנו וביקשנו את כל הבית ספר, שגם ככה ענק. מדובר כאן בתלמידות תושבות רובע ג' וז' שנמצאות בגיל חינוך חובה, אבל משרד החינוך אמר לנו "תסתדרו" ושלח אותנו לדרכנו. למה שהבנות שלנו לא ילמדו ברובע שלהן, אין הצדקה לנסוע לקצה השני של העיר, אפילו לא בהסעה".
גורם נוסף, שבעל כורחו נקלע למצב של עימות, אלו בני משפחתו של החייל ראובן שמעון ז"ל שנפל במלחמת לבנון הראשונה. לאחר תקופה ארוכה של המתנה, קיבלה המשפחה אישור להקים אתר הנצחה בשטח בית הספר בו למד בנם. המשפחה אספה כספים ושיפצה את מבנה אולם הטקסים המדובר. "שיפצנו, שמנו ריצוף חדש, צבע, וילונות וריהוט. הייתה במה יפה עליה ערכו טקסים ואירועי תרבות, אבל עכשיו הרסו הכל. המקום הזה נועד לעילוי נשמתו, הילדים לומדים ומתפללים כאן. זאת הייתה פינת הנצחה וזה גורם למשפחה לחוש כבוד, שמחה ולדעת שבנינו ואחינו היקר לא נשכח. אבל הגיע הארגון הזה ומחק הכל מבלי להתחשב ברגשי המשפחה כלל", מספרים בני המשפחה בכעס.
מנציגי הסמינר החרדי נמסר שלא היה ידוע להם אודות אתר ההנצחה. אבל במידה והמשפחה הייתה פונה להנהלה ומבקשת להמשיך לקיים את הפעילות, לדעתם לא הייתה בעיה עם זה.
מנהל בית ספר 'מירון' מדגיש את החשיבות של המבנה עבור אוכלוסיית הרובע. "המקום הזה מעבר לשימוש יום יומי לתפילות, פעילות תרבות וטקסים משמש גם תנועת נוער מהרובע. אם ייקחו להם את המקום, הילדים ימצאו את עצמם משתעממים ברחובות. אסור שזה יקרה כי מדובר באוכלוסיה חלשה שאין בידה אמצעים רבים לחוגי העשרה ודברים מהסוג הזה. 70% מילדי בית הספר הינם יוצאי אתיופיה".
גם מורה למוזיקה, שהינה ביתו של מייסד בית הספר ומנהלה הראשון, טוענת שבהעדר אולם זה איכות החינוך בבית הספר ופעולות העשרה עלולים להיפגע. "האולם משמש אותנו לאירועי תרבות, הצגות וטקסים. בהעדר מקום זה נאלץ לבצע את הכל תחת כיפת השמיים, מה שכמובן יהפוך את ביצועם לבלתי אפשרי ".
למערכת 'המגזין' נודע אודות ניסיונם של גורמים בסמינר לקבל מקום חלופי אחר, ועל פי המידע הם ביקשו לקבל קומה שלמה בבית ספר 'מוריה' ברובע ב'. ממנהל בית הספר קיבלנו אישור שאכן היה ניסיון כזה אשר לא צלח וכל ההתנהלות הייתה מול משרד החינוך ללא מעורבות אישית מטעם בית הספר
מעיריית אשדוד נמסר בתגובה: עיריית אשדוד פועלת למתן פתרונות נאותים לכל ציבור התלמידים בעיר. יחד עם זאת ההחלטה הסופית תהיה בתיאום ובאישור משרד החינוך.