לסרי לנתניהו: להכליל את אשדוד באזור עדיפות א'


להאזנה לתוכן:

במכתב ששיגר בשבוע שעבר ראש עיריית אשדוד, הוא מבקש משר האוצר ומשר התמ"ת להכליל את העיר אשדוד באזור עדיפות לאומית א' לשנת 2010. בין נימוקיו מציין ראש העיר: מדרג חברתי- כלכלי נמוך, שיעור אבטלה גבוה, הרכב אוכלוסיה שמאופיינת במצב סוציו אקונומי נמוך ושמורכבת מחרדים, עולים וותיקים בעלי מצב סוציו אקונומי נמוך וכן מציין לסרי את היותה של אשדוד בקו העימות.

לסרי פותח את מכתבו ומציין: "כראש עיר חדש, המציב חזון ויעדים חדשים להתפתחותה של העיר אשדוד ומינופה מבחינה כלכלית, מוצא אני הזדמנות נדירה להגשים חלק מרכזי מחזון העיר, ולכן מבקש אני לצרף את העיר אשדוד לרשימת הישובים הנכללים באזורי עדיפות לאומית א'.

לסרי מציין שאשדוד היא העיר החמישית בגודלה, בעלת 230,000 תושבים, אך במרבית המאפיינים אשדוד נמצאת על קו התפר בין פריפריה לבין מרכז. "ויש שיאמרו פריפריה בתוך המרכז", כותב לסרי. 

בין הנתונים שמציין ראש העיר לסרי הוא מציין את העובדה שאשדוד נמצאת באשכול החמישי  בדירוג החברתי- כלכלי של הלמ"ס, כאשר ערים כמו אשקלון וקרית שמונה נמצאות בדירוג טוב יותר מאשדוד. לסרי מציין גם את הפער הגדול במבנה הסוציו- כלכלי בתוך האוכלוסיה באשדוד.

בהמשך מכתבו מציין לסרי את יחסי התלות בין האוכלוסיה העובדת לזאת שאינה עובדת, כאשר אשקלון ובאר- שבע במצב טוב יותר מאשר אשדוד. גם על שיעור האבטלה הגבוה בעיר לא פוסח לסרי. "בחודש יולי 2009, עמד שיעור האבטלה  באשדוד על  9.8% לעומת השיעור הארצי העומד על 7.4%", כותב לסרי.

על הרכב האוכלוסיה מציין לסרי שהיא מורכבת משלוש קבוצות בעלות מצב סוציו אקונומי נמוך, אך בעלות פוטנציאל צמיחה והתפתחות. "בעיר כ- 35,000 חרדים. אשדוד העיר השלישית בגודלה בהיקף האוכלוסיה החרדית אחרי ירושלים ובני- ברק", מציין לסרי. עוד מציין ראש העיר כי אוכלוסיית העולים מונה כ- 70,000 עולים שמרביתם מחבר העמים ויתרם מאתיופיה, צרפת ודרום אמריקה. על האוכלוסיה הותיקה מציין לסרי: "אוכלוסיה המאופיינת בגיל ממוצע גבוה ובמעמד סוציו- כלכלי נמוך".

ממכתבו של לסרי עולה שהשכר הממוצע באשדוד עומד על 7,259 ש"ח לעומת 8,165 ש"ח בממוצע הארצי. גם שיעור מקבלי הבוחת ההכנסה גבוה מהממוצע הארצי והוא עומד על 2%. אחוז הילדים במשפחות חד הוריות עומד על 11.2% כאשר הממוצע הארצי עומד על 8.6%.

לסרי מציין גם את העובדה שהתעסוקה באשדוד מאופיינת בתעשיה המסורתית, מסחר ושירותים. כאשר בדרך כלל השכר בתחומים אלה נמוך, והדרישות להשכלה נמוכות. "העדר תעשיות עתירות ידע וכן אוניברסיטה ובית חולים, פוגעות בהתפתחותה הנכונה של העיר", כותב לסרי.

על כניסתה של אשדוד לישובי "קו העימות" כותב לסרי: " אשדוד נמצאת בטווח הטילים ואף ספגה התקפות אשר את השפעותיהן ניתן לראות עד היום".

בסיום דבריו כותב לסרי: "היעד המרכזי של העיר בעשור הקרוב, הוא להגדיל באופן משמעותי את מקורות התעסוקה האיכותית בעיר אשר יהוו מנוף לשידרוג המעמד החברתי- כלכלי של התושבים וימצבו את העיר כמרכז מובהק ולא כפריפריה", מציין ראש עיריית אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי.

מה מעניק התואר "אזור עדיפות לאומית"

 

הממשלה מעניקה מגוון של הטבות ותמריצים במגמה לקדם ולפתח את אזורי העדיפות הלאומית, לצמצם את הפערים ברמת הפיתוח וברמת החיים בין הפריפריה למרכז, לעודד את הדור הממשיך להישאר באזורים אלה, לעודד השתקעות של עולים ולעודד הגירה של ותיקים לאזורי העדיפות הלאומית.
 
תמריצים בתחום התעסוקה (תעשייה, תיירות וחקלאות) נועדו לעודד את פיתוח הכלכלה, להגדלת רמת ההון האנושי של תושבי האזור, להגדלת הכנסתם ולהגדלת בסיס המס של הרשויות המקומיות באזורי העדיפות הלאומית.
 
סיוע בתחום החינוך נועד לקיים מערכת חינוך איכותית המהווה מרכיב חשוב ביצירת הזדמנויות לקידום חברתי כלכלי של הפרט, בהנחה כי ביסודו של החוסן הכלכלי והחברתי עומדת מערכת החינוך היוצרת את ההון האנושי. 
 
סיוע בתחום השיכון נועד לסייע בחלוקה מתוכננת של האוכלוסייה על פני שטח המדינה, ולהכנת הצע רחב ומגוון של דירות במחירים סבירים ובאיכות גבוהה.

 

 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה