תביעת ענק נגד מאוחדת: המעקב שאחרי הניתוח לקיצור קיבה הוביל לנכות
31.07.21 / 05:13
בן 51 מאשדוד תובע כ-2.5 מיליון ש"ח מקופת חולים מאוחדת בטענה כי המעקב שלאחר הניתוח הבריאטרי שעבר להצרת קיבה, גרם לו לאי ספיקת לב ולעליה מהירה במשקל. לטענת מומחה מטעם התביעה, הוא נותר בשל כך עם נכות בשיעור של 51%. ממאוחדת נמסר בתגובה: "אין כל קשר בין הטיפול הרפואי שניתן לתובע בקופת החולים לבין מצבו הרפואי הנוכחי"
מהתביעה עולה כי לפני 12 שנה עבר האיש ניתוח לקיצור קיבה בעקבותיו ירד מכ-160 ק"ג לכ-90 ק"ג, אלא שלפני כשנתיים הוא ביקש לבצע ניתוח נוסף לאחר שמשקלו החל לעלות בצורה מהירה והתקרב כבר ל-130 ק"ג כשבשיא משקלו עלה 7 ק"ג ב-7 ימים.
הוא החל לסבול מכאבי גב, מקוצר נשימה, מנפיחות בפנים, ממחסור בברזל, אך רק לפני כשנה וחצי הופנה לחדר מיון של ביה"ח אסותא באשדוד, שם בבדיקת א.ק.ג נמצא כי קצב הלב אינו סדיר וכי הוא סובל מפרפור פרוזדורים.
בצילום חזה הודגם כי צל הלב מוגדל, נמצאו בצקות ברגליים והוא הופנה לקרדיולוג. הקרדיולוג ביצע בו לראשונה בדיקה גופנית בעקבותיה הופנה בדחיפות לחדר מיון שם טיפלו בהפרעות קצב הלב, עד שהושג קצב סדיר. בבדיקת אקו לב הודגמו אי ספיקת לב עם הרחבה בינונית של העלייה השמאלית וחדר שמאל.
כתוצאה מהטיפול ולאור העובדה כי תפקוד ליבו השתפר במעט, משקלו החל לרדת בהדרגה, אולם הוא איבד תחושה בירך מאז שבוצע צנתור דרכה.
קרדיולוג מומחה שבדק אותו מטעם התביעה, קבע בחוות דעתו כי רופאי הקופה התרשלו כאשר לא התייחסו לעלייה הדרסטית במשקלו, לא ביצעו בו בדיקות קליניות פשוטות ובמשך כל תקופת עלייתו במשקל, לא שלחו אותו לביצוע בדיקות אשר היו מביאות לגלוי מוקדם של אי ספיקת הלב.
"למרות שהתובע היה במעקב דיאטנית שמצאה ערכי ברזל נמוכים מאוד והיעדר ספיגה של ברזל, לא נבחר הטיפול המתאים להעלאת רמת הברזל שבסופו של דבר הביאה לאי ספיקת לב עם ירידה בתפקוד חדר הלב" – ציין המומחה בחוות דעתו.
עוד לדעת המומחה, "אם רופא הרנטגן לא היה מתרשל בביצוע הפענוח של צילום החזה, ניתן היה כבר לפני שנה וחצי לשלוח אותו לביצוע בדיקת אקו לב והיה מתגלה ההסבר לעליה הדרמטית במשקלו. אי ספיקת הלב הייתה מתגלה וטיפול בשלב זה היה מונע את מצבו כיום".
בסיכום חוות דעתו ציין המומחה כי "חוסר התחושה בירך ממנה הוא סובל, נגרמה מפגיעה בעצב התחושתי בעת ביצוע הצנתור" וקובע כי התובע סובל כיום מנכות לצמיתות בשיעור של 50 אחוזים.
באמצעות באת כוחו, עורכת הדין שגית הראל ממשרד גיל וניצן הראל, הוא דורש לקבל פיצוי עבור הוצאות סיעוד, אובדן השתכרות, הפסדי פנסיה וזכויות סוציאליות, כאב וסבל והוצאות רפואיות.
"כתוצאה ממצבו הרפואי, הוא הפך לשבר כלי, הפסיק לתפקד ולעזור בעבודות הבית והפך מאדם עצמאי לנתמך ותלותי" - צוין בכתב התביעה. "לפני שחלה הוא היה עמוד התווך, אב אוהב ומתפקד אך הוא הפך לאדם חלש, נטול שמחת חיים ומכונס בעצמו".
עוד צוין כי "מאז שחלה הוא נאלץ להפסיק לעבוד, הוא מתעייף לאחר עליה של פחות מקומה אחת במדרגות ובהליכה, מתעייף ומתנשף לאחר ביצוע עבודות בית קלות ואפילו בזמן מקלחת ולאחר אכילת ארוחה".
ממאוחדת נמסר בתגובה: "תהליך האבחון והטיפול שניתן על ידי רופאי קופת החולים היה ללא דופי, והרופאים פעלו במקצועיות ובהתאם לתסמינים הרפואיים של המטופל באותה העת. בנוסף לכך, אין כל קשר בין הטיפול הרפואי שניתן לתובע בקופת החולים לבין מצבו הרפואי הנוכחי".