מכת נמלים מעופפות וטרמיטים באשדוד - בעיריית אשדוד אומרים שאין סיבה לבהלה
27.10.19 / 12:42
נחילי חרקים מעופפים, דמויי נמלים מעופפות, החלו לפשוט על העיר. למערכת אשדוד נט הגיעו פניות רבות מתושבים שדיווחו על המפגע, חלקם ציינו כי מדובר בטרמיטים. בעירייה מיהרו להרגיע וציינו כי מדובר בתופעה חולפת ואין מדובר בחרקים מזיקים. בבית ספר לזאולוגיה של האונברסיטת תל אביב מציינים כי מדובר בנמלים וטרמיטים וכי אין סיבה לבהלה
גם אתם נתקלתם בחרקים מעופפים בשכונת המגורים שלכם? למערכת אשדוד נט הגיעו פניות רבות מאז יום שישי, של תושבים שדיווחו על המפגע. לדברי הפונים, נחילים של חרקים מעופפים, דמויי נמלים עם כנפיים, פשטו על השכונות בעיר.
אחד התושבים שפנה למערכת אשדוד נט סיפר: "מדובר בטרמיטים מעופפים, הם ממש בכמויות גדולות, הגיעו מכיוון הדיונות אחרי הגש. הם כבר גרמו לי בעבר לנזק למשקופים בבית, חייב לטפל ולהדביר".
תושבים אחרים שפנו למערכת ציינו הבוקר כי החרקים המעופפים מטרידים ביותר, מתעופפים היישר לפנים ומהווים מפגע. תושב נוסף ציין כי הרבה חרקים נצפו על ידו בעת שנסע עם רכבו לכיוון היציאה הדרומית: "מדובר בכמויות לא רגילות, צריך לבדוק במה מדובר".
בעקבות הפניות הרבות למוקד העירוני של העירייה, שם החליטו לשים הקלטה לתושבים על המפגע וכי התופעה תחלוף בימים הקרובים.
באתר החדשות וואלה מדווחים כי באזורים שונים בארץ מדווחים על המטרד. "מה שתושבי ישראל רואים היום זהו 'מעוף כלולות' של נמלים וטרמיטים", מסבירה ד"ר נטע דורצ'ין מבית הספר לזואולוגיה באוניברסיטת תל אביב ואוצרת אוסף החרקים במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט.
"מדובר בנמלים וטרמיטים מכונפים שחיים בדרך כלל בקינים מתחת לאדמה והפגישה בין זכרים ונקבות לצורך הזדווגות נעשית בצורה כזו פעם בשנה. חשוב מאוד שזה יהיה מסונכרן בין כל המינים, שלא תהיה הזדווגות בין פרטים מאותו מין, לשמור על מגוון גנטי. לכל מין יש את ההתנהגות שלו ואת העונתיות שלו, אבל הרבה פעמים זה קורה אחרי גשם, ולכן אנחנו רואים את האירוע הזה עכשיו".
ד"ר דורצ'ין מסבירה שאין מה לחשוש מהתופעה: "זה יכול לקחת כמה שעות או כמה ימים והם לחלוטין לא מזיקים בשום צורה, הם פשוט מחפשים אחד את השני כדי להזדווג".
תגובת עיריית אשדוד:
"ממחלקת ההדברה נימסר כי מדובר בסוג של נמלים מעופפות המופיעות בדרך כלל לאחר ירידת הגשמים הראשונים. תופעה ידועה ומוכרת הפוקדת אותנו בכל שנה, לרוב לתקופה קצרה והן נעלמות לאחר מספר ימים עד כשבועיים. הן אינן מסוכנות ולפיכך אין צורך בהדברה".