מטוסי מודיעין שפותחו באלתא יימכרו למדינה באירופה ביותר מ-200 מיליון דולר
24.07.22 / 13:31
התעשייה האווירית חתמה על חוזה בהיקף של מעל 200 מיליון דולר, במסגרתה תספק מטוסי מודיעין שפותחו באלתא למדינה באירופה החברה בארגון נאט"ו. מטוסים אלו משמשים לגילוי, התראה ואיסוף מידע מודיעיני אסטרטגי. סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנכ"ל אלתא: "מטוסי המודיעין המפותחים באלתא נותנים ללקוחותינו יתרון מבצעי מהותי ומהווים נכס אסטרטגי"
מטוסי המודיעין החכמים, פותחו כאמור בחטיבת אלתא באשדוד - בית המכ"ם והמודיעין של ישראל, הנחשבת למובילה עולמית בתחום. מטוסי המודיעין של התעשייה האווירית פועלים בישראל ובמדינות רבות בעולם ונחשבים למערכות בעלות חשיבות אסטרטגית.
התעשייה האווירית הינה מהחברות הבודדות בעולם אשר לרשותן יכולת פיתוח טכנולוגיות ייחודיות אלו. פריצת הדרך של החברה בתחום מטוסי המודיעין מתאפשרת הודות לטכנולוגית מזעור מערכות החישה ולצדה, פיתוח אלגוריתמיקה ויישומי תוכנה מבוססי בינה מלאכותית -AI & ML, שעל בסיסם פותחו מערכות מודיעין ברמת ביצועים גבוהה ביותר, המשולבות על מטוסי מנהלים. קודם לכן, יושמו מרבית מטוסי המודיעין בעולם על מטוסי תובלה גדולים או מטוסי נוסעים.
לאלתא מבית התעשייה האווירית ישנם ארבעה קווי מוצר עיקריים בתחום מטוסי המודיעין. ביניהם AEW&C -מטוס התראה מוקדמת ובקרה אווירית המבוסס על מכ"ם וזע"ט (זיהוי עמית/ טורף) בעלי יכולת סריקה אלקטרונית AESA, מערכת מודיעין אותות, מערכות תקשורת והגנה עצמית, המשולבים יחד במערכת - על ליצירת תמונה אווירית וימית והפצתה, שליטה וניהול קרבות אוויר ותקיפה על-ידי הכוונת מטוסי הקרב.
מוצר מוביל בתחום זה הוא ה-CAEW שמבוסס על מטוס מנהלים, הנושא מערכות מכ"ם וזע"ט AESA בעלות כיסוי היקפי מלא של 360°. בשנים האחרונות, חתמה אלתא על הסכמי שיתוף פעולה עם חברת אמבראר הברזילאית לפיתוח ולשיווק פתרונות נוספים של מטוסי AEW&C.
מטוס נוסף הינו AGS - מטוס מודיעין ובקרת אוויר-קרקע לסריקת שטחים נרחבים, המבוסס על מכ"ם GMTI/SAR בטכנולוגית AESA, מערכות סיגינט (אלינט וקומינט), תקשוב והגנה עצמית, המשולבים יחד במערכת על אחת.
המערכת, מבוססת בינה מלאכותית – AI and ML, הבונה תמונת זירה רחבה מטווח גדול, בכל תנאי מזג אוויר וראות, מייצרת ומפיצה נתוני מטרות בזמן אמת לצרכנים המבצעיים השונים.
מוצר מוביל בתחום זה הוא ה"אורון", המוצע בשוק הבינ"ל כ- MARS2 שמבוסס על פלטפורמת מטוס מנהלים ומשלב מכ"ם AESA דיגיטלי בעל יכולות פורצות דרך, סיגינט חדשני ומערכת היתוך מידע Multi-INT מתקדמת.
מטוס MPA – מטוס סיור ולוחמה ימית המשלב מכ"ם חיפוש ומעקב AESA עם סיגינט ומערכת תצפית EO/IR, במטרה לגבש תמונת זירה ימית מקיפה למשימות חיפוש והצלה, שיטור ימי, ניטור סביבה, לוחמת שטח ולוחמה נגד צוללות.
מערכות אלו משולבות על מטוסי מנהלים או נוסעים ומהוות מרכיב מרכזי בפעילות המבצעית של משמר החופים ושל חילות הים בעולם. משפחת מכ"מי הסיור ימי של אלתא ה-2022-ELM זוכה להערכה כמובילה עולמית ומשולבת במאות מטוסי סיור ימי.
הרביעי הוא SIGINT – מטוס מודיעין לניטור הספקטרום האלקטרו-מגנטי, לגילוי ולאיכון מדויקים של קורנים ורשתות תקשורת וליצירת מפה אלקטרו-מגנטית רב-תחומית של הזירה. אלתא פיתחה וסיפקה לצה"ל מטוסי סיגינט מתקדמים על מטוסי מנהלים וכן מערכות סיגינט מוטסות שסופקו למדינות ברחבי העולם.
בועז לוי, מנכ"ל התעשייה האווירית: "התעשייה האווירית ממשיכה להוכיח, פעם אחר פעם, את יכולותיה המובילות ופורצות הדרך, שזוכות לביקוש נרחב ולהערכה רבה בכל קצוות העולם. גם העסקה הנוכחית, שבמרכזה מטוסי מודיעין מתקדמים, היא דוגמה נוספת לעוצמתן של הטכנולוגיות הייחודיות שלנו שמהוות מרכיב אסטרטגי חשוב לכל צבא המצטייד בהן".
סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנכ"ל אלתא, יואב תורג'מן: "מטוסי המודיעין המפותחים באלתא נותנים ללקוחותנו יתרון מבצעי מהותי ומהווים נכס אסטרטגי. אנו נרגשים לזכות בחוזה הזה ולספק לאחת ממדינות נאט"ו את הטכנולוגיות המתקדמות שלנו. אלתא ממשיכה להגיע לפריצות דרך חשובות ביכולות של מטוסים למשימות מיוחדות הודות להשקעה מתמשכת בטכנולוגיית המכ"ם החישה והמודיעין, ותוך שילוב אלגוריתמים מתקדמים המבוססים על בינה מלאכותית. המחויבות המתמשכת שלנו ללקוחותינו לספק טכנולוגיה פורצת דרך, בעלות יכולות גילוי וסיווג מתקדמות, תאפשר הצלחה גם במשימות המורכבות ביותר".