חודש וחצי לבחירות - מה עשו המועמדים לראשות העיר בזמן המלחמה?
05.12.23 / 11:24
נאמר -"כְּשֶׁהַתּוֹתָחִים רוֹעֲמִים הַמּוּזוֹת שׁוֹתְקוֹת" ואכן באשדוד כל המועמדים נהגו בממלכתיות ומילאו פיהם מים בכל הקשור לפוליטיקה.
בעוד כחודש וחצי יתקיימו הבחירות באשדוד, לאחר דחייה של 3 חודשים והשאלה כיצד דחיית הבחירות, המלחמה והאווירה בעיר בעקבותיה, השפיעו על הלך הרוח הציבורי.
בגדול, את הציבר בעיר אשדוד לא עניינו הבחירות. הנושא ירד מסדר היום הציבורי וכל הלבבות התמלאו עד אפס מקום (והרבה מעבר ליכולת ההכלה) לנרצחים, לחטופים, ללוחמים, להשפלה שעברנו, להסברה, לאנטישמיות בעולם ולשאלה כיצד והאם נצא מטראומת ה 7 לאוקטובר?
גם כעת הציבור יתקשה להכיל דיבורים על פוליטיקה בעוד החיילים שלנו נלחמים בעזה והחטופים לא משתחררים.היועצים הפוליטים של המועמדים לראשות בוודאי ממלצים להציג מסר של אחדות כי ביקורת פנימית לא עוברת טוב בציבור בימים אלו.
אז מה עשו המועמדים לראשות העיר בתקופת הלחימה?
ראש העיר, יחיאל לסרי:
נראה שמי שזכה להכי הרבה נקודות זכות, הוא ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי, בזכות הציון הגבוה של תפקוד העירייה בתקופת המלחמה, הן ברגעים של נפילת טילים והן בתפקוד השוטף. העירייה הגיבה מהר מאוד למהלכים הן ביטחוניים והן חברתיים והן לחיזוק העסקים בעיר.
החמ"ל העירוני שהקים בתקופת הלחימה אליו הגיע כל בוקר וערב, תפקד בצורה מעוררת הערכה. העיר אשדוד מהווה מודל לחיקוי לערים בישראל, לתפקוד בשערת חירום. הציבור הרגיש שיש אבא ובעל בית בעיר אשדוד.
סגן ראש העיר אלי נכט:
אלי נכט הצליח להציג בתקופת הלחימה נדבך נוסף למוניטין שלו, ממלכתי בעיקר, שהתושבים לא הכירו – נכט יצא למסע הסברה ברחבי העולם להציג את עמדתה של מדינת ישראל במלחמה.במקביל גייס מאות אלפי שקלים למיגוניות בעיר אשדוד. נתן דוגמה אישית להתנדבות ולסיוע ללוחמים בתקופת הלחימה.
הלן גלבר:
בתקופת הלחימה עשתה יחסית מהר את הסוויץ' הנדרש והחלה לעשות פעילויות שמהותם – הזדהות עם חיילי צה"ל והחטופים. הקימה בביתה חמ"ל לסיוע לחיילים. לגלבר הייתה נוכחות ונראות טובה ברשתות החברתיות. במקביל, הקפידה מאוד על ממלכתיות בתקופת הלחימה.
שמעון כצנלסון:
סגן ראש העיר, כצנלסון, אף הוא התאים את עצמו לתקופה ומשרדו עסק בעיקר בפעילות חברתית פנים עירונית, בגיוס כספים לסיוע לחיילי צה"ל, לחיזוק העורף ובהרמת המורל.
אלי לחמני:
עצר את כל הפעילות הפוליטית שלו, בכל הקשור לבחירות לראשות העיר. דאג להגיע כל יום לחמ"ל העירוני שהוקם לתקופת הלחימה. כרואה חשבון ועורך דין, שם עצמו לתת מענה לשאלות מקצועיות לציבור בנושאי הפיצויים. פעל למען בית הדפוס בארי שיחזור לעבודה ולגיוס תרומות למפונים.
ברק סרי:
אף הוא הסב את המטה הפוליטי שלו לחלוקת מזון וחבילות לחיילי צה"ל עם פתיחת המלחמה. המטה של סרי שבחוף לידו באשדוד, קלט אליו חבילות מזון ומי שרצה לתרום יכול היה להעביר את תרומתו למטה זה.
בהמשך חזר להיות פרשן בוקר פוליטי בערוץ 12 .
אבי אמסלם:
גם סגן ראש העיר, יו"ר ש"ס באשדוד, אמסלם שינה דיסקט עם פרוץ המלחמה, ופעל בעיקר לאחדות הציבור. היה נוכח באירועים ממלכתיים ובניחום אבלים ועוד. פרסם ברבים את הערכתו הרבה לתפקוד ראש העיר אשדוד בזמן הלחימה, למרות חילוקי הדעות הקשים ביניהם.