חודשיים לאחר שהחלים מקורונה - רועי בן ה-28 מאשדוד נדבק שוב בנגיף (וידאו)
23.09.20 / 17:45
חודשיים בלבד אחרי שהחלים ממחלת הקורונה, רועי אלמליח בן ה-28 מאשדוד התבשר היום כי נדבק שוב בנגיף, אולם בניגוד לפעם הקודמת, המחלה לדבריו תקפה הפעם בעוצמה חזקה יותר. אלמליח: "אנשים חושבים שאם חלית כבר פעם אחת בקורונה, לא תחלה שוב". כיצד תיתכן הדבקה חוזרת בנגיף?
בעוד חוקרים מנסים להבין האם הדבקה חוזרת בנגיף הקורונה עלולה להיות שכיחה, ולאחר שמקרים בודדים ונדירים כאלו נרשמו בארץ ובעולם, רועי אלמליח בן ה-28 מאשדוד מתבשר הבוקר (ד') כי נדבק שוב בנגיף - חודשיים לאחר שהחלים ממנו בפעם הראשונה.
בינתיים הוא שוהה בבידוד בבית ועומד בקשר עם קופת החולים בקשר להמשך הטיפול. "במהלך החג ביום שבת המצב התחיל להתדרדר" - הוא מספר לאשדוד נט. "עלה לי החום והתחילו לי כאבי בטן ושלשולים. זה החמיר מאוחר יותר כשהחלו לי כאבי גב חזקים וכאבי עיניים שלא נתנו לי לישון".
לדבריו, בניגוד לפעם הקודמת, הקורונה תקפה הפעם בעוצמה חזקה יותר. "בפעם הראשונה הייתי כמעט בלי תסמינים בכלל" - הוא מספר. "הפעם הקורונה תקפה בכל הכח. איבדתי את חוש הטעם, אני סובל מחום גבוה, מכאבי עיניים ומכאבים נוראיים בגוף שכמו שאמרתי - לא נותנים לישון בלילה".
"זה מאוד שונה מהפעם הקודמת" - הוא מוסיף. "בינתיים אני מחכה להנחיות ברורות יותר מהרופא. האחות שמלווה אותי עדיין לא יודעת מה לומר לי. לדעתי הם נתקלים במקרה כזה של הידבקות חוזרת בפעם הראשונה".
איך אתה מרגיש היום?
"מאז יום שבת חל שיפור קל. החום קצת ירד, אבל הכאבים בגוף עדיין לא עברו...מקווה לטוב".
אתה יכול לומר שאחרי שהחלמת הייתה התרופפות בהקפדה על ההנחיות?
"ממש לא. גם אחרי שהחלמתי שמרתי על עצמי והקפדתי על ההנחיות, נמנעתי מהתקהלויות, עטיתי מסכה ושמרתי על הגיינה. באופן כללי אנחנו בבית מקפידים כולם על ההנחיות, וגם בעבודה שלי זה ככה".
בני משפחה נוספים נדבקו בנגיף?
"בת הזוג שלי יצאה חיובית וההורים שלי ביצעו הבוקר בדיקות. כרגע אנחנו ממתינים לתוצאות שלהם ומקווים לטוב".
"אנשים חושבים שאם חלית כבר פעם אחת בקורונה, לא תחלה שוב, והינה זו עובדה מוכחת" - מבקש רועי לומר וכמסר לציבור הוא מוסיף: "אף אחד לא יודע מתי, איך וכמה פעמים הקורונה עלולה לתקוף. זה לא צחוק! הפסיקו לזלזל בהנחיות, הקפידו עליהן, המנעו מחשיפה מיותרת לאנשים אחרים ועטו מסכה. אני חושב שהמקום הבטוח ביותר כרגע הוא הבית".
צפו במסר של רועי >>>
כיצד תיתכן הדבקה חוזרת בנגיף?
ברוב הזיהומים שמתרחשים בגוף, "לומדת" מערכת החיסון את המזהם ונערכת לאפשרות של זיהום חוזר בו. על כך אחראיים תאים הנקראים לימפוציטים, שנוצרים בחלקים שונים של מערכת הלימפה.
לימפוציטים מתחלקים לשני תתי סוגים - תאי B שאחראים על הפרשת נוגדנים ותאי T ההורסים תא נגוע. כאשר תא B נתקל בפולש זר, הוא מפריש נוגדן שמתקשר עם הפולש הזר ומנטרל אותו. כאשר תא T נתקל בפולש הזר, הוא תוקף אותו והורס אותו ישירות. השניים פועלים בשיתוף פעולה, שהודות לו מערכת החיסונית מסוגלת לזהות כל פולש זר ולפעול נגדו.
מדובר למעשה בחיסון הטבעי של הגוף, ובדרך זו פועלות גם זריקות החיסון. לחלק מהמחלות קיים חיסון פעיל, המכיל חלקים של גופים זרים שגורמים לגוף ליצור בעצמו נוגדנים. יכולת הזיכרון של הנוגדנים תסייע למערכת החיסון, בפעם הבאה שתתרחש פלישה של הגוף הזר הזה, לפעול במהירות נגדו. החיסון הסביל, לעומת זאת, מכיל בעצמו נוגדנים, המוזרקים לגוף ופועלים כנגד הפולשים הזרים.
עם זאת, נוגדנים אינם שורדים לנצח. בחלק מהמחלות הזיהומיות, כמו ככל הנראה גם בזיהום הקורונה, ישנו סיכוי מסויים להידבק שוב לאחר הזיהום, ולכך כמה סיבות אפשריות. המרכזית בהם היא שלא נוצרו מספיק נוגדנים בהדבקה הראשונה, מה שהשאיר את הגוף חשוף להדבקות חוזרות. מצב זה יכול לקרות במחלות של דיכוי חיסוני, או כאשר הנגיף אינו מעורר תגובה סוערת בגוף היוצרת מספיק נוגדנים.
אפשרות שנייה היא שלאחר הדבקה ראשונית לא נוצרים כמות מספקת של נוגדנים שיכירו את הפולש הזר בהדבקות הבאות. אפשרות נוספת היא שנדרשות כמה חשיפות לנגיף כדי ליצור כמות מספיקה של נוגדנים. האפשרות הרביעית, שהיא אולי הקלושה מכולם, היא שהאישה כלל לא היתה חולת קורונה, ומדובר בטעות מעבדתית או החלפת מבחנות.
עדיין רב הנסתר על הגלוי בכל הקשור לקורונה, וייקח זמן עד שעולם הרפואה יצליח להבין לגמרי את טבעו של הווירוס החדש. בתוך כך, מתבצעים מאמצים למצוא לו תרופה או חיסון, ונאסף כל מידע על החולים כדי להשלים את הפאזל שיעצור את המגפה הגלובלית.