הפיתוח הישראלי של בוגרי הנדסת תכנה במכללת SCE מאשדוד שזכה להתעניינות בכנס בינלאומי בגרמניה
26.11.24 / 10:52
מערכת הצבעה אלקטרונית מבוססת בלוקצ'יין שפיתחו בוגרי הנדסת תכנה במכללת SCE מאשדוד, הוצגה בכנס בינלאומי שנערך בברלין, גרמניה. המערכת מבטיחה תהליך הצבעה מאובטח, ניתן לאימות, וחסין בפני שיבושים וזיופים
אבטחת הדמוקרטיה: VoteChain היא מערכת הצבעה אלקטרונית מבוססת בלוקצ'יין שפיתחו שי מצליח וטל סיני, בוגרי הנדסת תכנה ב-SCE, המכללה האקדמית להנדסה באשדוד, והוצגה לאחרונה בכנס הבינלאומי 2024 BRAINS בברלין, גרמניה.
המערכת, שזכתה לשבחים רבים, פותחה במסגרת פרויקט הגמר של מצליח וסיני, בהנחייתה של ד״ר הדסה דלטרוף, ראש מסלול תקשורת וסייבר במחלקה להנדסת תכנה ב-SCE, וגם הוכתרה לפרויקט המחלקתי המצטיין לשנת 2024.
"הפרויקט שלנו VoteChain, היא מערכת הצבעה אלקטרונית חדשנית המבוססת על הבלוקצ'יין EOS, שנועדה לחולל מהפכה בשקיפות ובאבטחת הבחירות. באמצעות שימוש בבלוקצ'יין לבדיקת זכאות בוחרים", מסבירים מצליח וסיני, "VoteChain מבטיחה תהליך הצבעה מאובטח, ניתן לאימות, וחסין בפני שיבוש".
"הגישה שלנו מתמודדת עם פגיעויות קריטיות במערכות הצבעה אלקטרוניות קיימות, כולל נטייה להונאה ואי-נגישות, על ידי עסקאות בלוקצ'יין חזקות, חוזים חכמים, ופונקציונליות של אפליקציה מבוזרת (dApp) בצד המשתמש.
VoteChain מהווה פתרון סקלאבילי המסוגל לשמור על ביצועים גבוהים גם בתקופות הצבעה עמוסות, ומספקת רישום שקוף ובלתי ניתן לשינוי של תהליך הבחירות".
ד״ר דלטרוף: "הפרויקט מדגים את היכולות הגבוהות של בוגרי SCE. האפקטיביות של VoteChain באה לידי ביטוי בהתמודדות עם אתגרי הצבעה מסורתיים ומניח את הבסיס לתהליכים דמוקרטיים עתידיים שיהיו יותר כוללים, בטוחים ואמינים.
המערכת שפותחה היא הרבה מעבר להצבעה אלקטרונית בלבד ומציעה מסגרת מבטיחה לשימוש בטכנולוגיית בלוקצ'יין ביישומים שונים הדורשים אבטחה ושקיפות גבוהות".