"דורשים צדק לרפאל": המחאה חוזרת היום לאשדוד - צפי לחסימות כבישים
30.08.23 / 09:09
אחרי שחסמו את את צומת הביג בשבוע שעבר, המפגינים חוזרים למקום היום (רביעי). בדומה לשבוע שעבר, המפגינים צפויים לחסום שוב את הצומת. על כרזת המחאה נכתב: "המשטרה כשלה בתפקידה"
פרשת דריסתו של הילד רפאל אדנה בן ה-4 בנתניה ממשיכה להסעיר את המדינה כאשר אלפים יצאו לרחובות בדרישה לצדק, זאת לאור השתהותם לכאורה של ההליכים נגד הנהגת הפוגעת, בת 80 מנתניה, שפגעה ברפאל ז"ל - ונמלטה מהמקום.
משפחתו של רפאל ז"ל וכמוהם גם אלפי המפגינים מביעים אי אמון בחקירת המשטרה והתנהלות הפרקליטות בתיק - שכאמור הסתיים בהריגתו של ילד בן 4 מבלי שאיש ישלם על כך את הדין. על כן, המחאה חוזרת היום (רביעי) ותתקיים גם באשדוד בצומת הביג.
בדומה להפגנה הקודמת, המפגינים צפויים לרדת לכביש ולחסום את הצומת. בשבוע שעבר הם הצליחו לחסום את הצומת לכל הכיוונים למשך למעלה מ-3 שעות, כאשר המשטרה חסמה את הצמתים המובילים אל אותו הצומת כדי למנוע חיכוך בין נהגים למפגינים. בהמשך, מפגינים הגיעו לצומת אלטלנה - מנחם בגין וחסמו גם אותו לתנועה - שם נוצר חיכוך בין המפגינים לבין הנהגים והתושבים כאשר כוחות משטרה במקום מונעים הסלמת האירועים.
מדוע החלו המהומות?
החשד שרץ ברשתות החברתיות היה כי בעלת הרכב היא היידי פסלר, רופאת שיניים בת 56 מנתניה בניגוד לטענת המשטרה ששאמה של היידי, קרול בת ה-80, היא זאת שנהגה ברכב.
בחודש האחרון החלו ברשתות החברתיות, ובעיקר בטיקטוק, להעלות טענות כי השתיים החליטו לשבש את החקירה, ולקחו את הרכב למוסך על מנת להסתיר את סימני התאונה. נגד המשטרה נטען כי זו גבתה עדות מהסבא רק לאחר חודש וחצי, וכי העלימה מצלמת אבטחה שתיעדה את התקרית.
על רקע אותן טענות, התקיימו בשבועות האחרונים שורת הפגנות שכללו חסימות כבישים במוקדים שונים בארץ, בדרישה לחשיפת ממצאי חקירת התאונה לצד העמדתה לדין של פסלר האם בעבירת המתה.
מחקירת המשטרה שכללה את המצלמה שהראתה שרק נהגת אחת הייתה ברכב ותאורה יותר מתאים לאם מאשר לבת. בנוסף, מהאיקונים של הטלפונים הניידים עלה כי הבת (הייד פסלר) לא הייתה ברכב אלא בביתה ומי שהייתה ברכב היא האם בת ה80 שגם הייתה זאת שהודתה ושחזרה את הנסיעה. הטענה שלה הייתה כי לא ידעה ולא הבחינה כי פגעה בילד רפאל.
בניגוד לטענות ברשתות החברתיות, המשטרה ביצעה שחזור של התאונה עם האם קרול, שהצביעה בפני השוטרים על מקום התאונה וסיפרה את אשר התרחש.
קרול סיפרה לחוקרים כי כשהגיעה לביתה זמן קצר לאחר הפגיעה בילד, היא התקשרה לבתה וסיפרה לה כי היא חושדת שפגעה באופנוע במהלך נסיעתה. לדבריה, השיחה ארכה כשבע דקות ובמהלכה השתיים סיכמו לקחת את הרכב למוסך ביום למחרת, שכן התאונה קרתה ביום שבת.
בניגוד לטענות לפיהן השתיים לקחו את הרכב למוסך ובכך שיבשו את החקירה, הרכב מעולם לא הגיע למוסך - וסימני הפגיעה הופיעו עליו כשהגיעו שוטרים לחניית ביתה של קרול. על הרכב אף אותר תיעוד טביעת האצבע של רפאל אדנה.
למרות הממצאים שחיזקו את גרסת האם, סגירת התיק נגד הבת היידי מחוסר אשמה, הובילה להפצת טענות כאילו התיק כולו נסגר, או לחילופין שהמשטרה מחפה עליה בשל מעמדה. בפועל, החקירה העלתה שלבת אין כל קשר לפגיעה בילד, למעט העובדה שהרכב רשום על שמה. מאז הפרסומים נגד המשטרה, התקיימו הפגנות מתחת לביתה של הבת, שבה טענו המפגינים כי רצחה את הילד, ומרפאת השיניים שבבעלותה הושחתה בידי אלמונים בשבוע האחרון.