איקאה מתרחקת מאשדוד
20.10.24 / 17:28
למרות שכבר נחתם הסכם ראשוני, זכיינית איקאה בישראל נסוגה מהסכם לרכישת שטח של 110 דונם בסמוך לכניסה הדרומית של אשדוד; ארי נדל"ן, שבשליטת צחי אבו, דיווחה לפני שנה וחצי על המכירה והיום היא דיווחה על ביטול העסקה, מה שעשוי לגרום לה להפסיד הכנסות צפויות של עד 120 מיליון שקל בשנה
החלום על הקמת סניף איקאה באשדוד עומד להתפוגג: זכיינית איקאה בישראל, ביטלה את ההסכם לרכישת שטח ענק של 110 דונם באשדוד, שהיה אמור לכלול סניף חדש של הרשת.
לטענת נציגי הזכיינים, ההחלטה נובעת בעקבות המצב הביטחוני המתוח וגם מהסחבת הבירוקרטית. העסקה הייתה אמורה להניב לחברה האשדודית, ארי נדל"ן, הכנסות שנתיות של עד 120 מיליון שקל. לא זו בלבד - החברה תשיב לרוכשות את סכום המקדמה בסך של 37.5 מיליון שקל.
קבוצת ברונפמן פישר וקרן JTLV – החליטו לעצור את העסקה באשדוד לרכישת הקרקע הסמוכה לכניסה הדרומית לעיר אשדוד, ליד תחנת הרכבת אשדוד עד הלום. חברת ארי נדל"ן, שהייתה אמורה להיות המוכרת בעסקה, דיווחה היום על ביטול העסקה.
באפריל 2022 דיווחה ארי נדל"ן, שבשליטת צחי אבו, על חתימה של מזכר כוונות למכירת מחצית ממניות חברת מחזיקי אשדוד המחזיקה בקרקע, שבה שותפה ארי נדל"ן עם איירון גרופ, לידי קבוצת ברונפמן פישר וקרן JTLV תמורת 226 מיליון שקל שמחצית מתוכם - 113 מיליון שקל - אמורה הייתה לקבל ארי נדל"ן.
במזכר הכוונות נקבע כי על שטח של 30 דונם מתוך 110 הדונם במתחם המדובר תיבנה חנות של רשת הרהיטים איקאה, בכפוף לקבלת כל האישורים הנדרשים. ע"פ הדיווח מ-2022, ה-NOI השנתי הצפוי למתחם הבנוי היה אמור להיות 120-110 מיליון שקל, 25-20 מיליון שקל מתוכם מסניף איקאה, כאשר קצת פחות ממחצית הסכום היה אמור להיות מיוחס לארי נדל"ן. ארי נדל"ן הייתה צפויה לרשום רווח לפני מס של 140-130 מליון שקל. ארי נדל"ן כבר הכירה מתוך הסכום הזה ב-60 מיליון שקל שהם חלק מעליית השווי של כל המתחם באשדוד. בגין המכירה הייתה אמורה לרשום ארי נדל"ן רווח של 50-40 מיליון שקל.
ארי נדל"ן עדכנה היום כי התנאי המפסיק (תנאי המבטל ומפסיק חוזה תקף בהתרחש אירוע כלשהו, ג"נ) בדבר אי קבלת אישור הועדה המקומית לתכנון ובניה צפוי להתקיים בסוף חודש אוקטובר, ולפיכך, באותו מועד צפוי להתבטל הסכם המכר לזכיינית איקאה. אי לכך, החברה תשיב לרוכשות את סכום המקדמה בסך של 37.5 מיליון שקל.
לצורך הקמת מבנה איקאה במקום היה צורך בתב"ע (תוכנית בניין עיר) חדשה, שכן המבנה המתוכנן קרוב לפסי הרכבת מרחק של 60 מטר במקום 120 מטר כפי שמותר לפי התב"ע הנוכחית.
התב"ע החדשה אושרה ע"י הוועדה המקומית, הוועדה המחוזית ומשרד התחבורה, אך לא קיבלה עדיין תוקף. ע"פ מזכר הכוונות ארי נדל"ן הייתה אמורה להספיק להוציא היתר בנייה, אך גם זה לא הסתייע. הרוכשות החליטו לנצל את המומנטום, נסוגו מההסכם וישקלו שוב את המהלך.
ארי נדל"ן מצידה, תמשיך לפעול להוצאת היתר בנייה, ובמקביל אף תמשיך במשא ומתן מול משפחת ברונפמן להתקשר בהסכם שכירות לפתיחת חנות הרהיטים.