לחזק את האקדמיה המתפתחת באשדוד
05.07.21 / 09:52
טוב תעשה הממשלה, באמצעות המל"ג (המועצה להשכלה גבוהה) אם תוביל את החזון של אשדוד כעיר אקדמיה עצמאית ולא כקמפוס (שלוחה) ובהכשרת דור מהנדסי העתיד, שישתלבו באדריכלות העירונית, בחברות ההיי־טק, בתעשייה הצבאית ובפיתוח הטכנולוגיה של המחר בעיר אשדוד.
מאמר מאת - פרופ' יהודה חדד, רקטור SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון
בשנים האחרונות צמחה אשדוד והפכה לעיר השישית בגודלה בישראל, לאחר שהכפילה את מספר תושביה בתוך שני עשורים.
תנופת הפיתוח של העיר משתלבת בצמיחה ובהתפתחות מרשימה הן באיכות החיים והן באיכות החינוך, השם דגש על הצטיינות, שוויוניות, הישגיות וערכיות. את התנופה הזו אסור לעצור. דווקא עכשיו, אחרי מבצע "שומר החומות", אחרי שהעיר עמדה איתנה מול שטף ההפגזות והאיומים של ארגון החמאס, קיימת חשיבות מכרעת שהממשלה החדשה שתוקם תפעל לחיזוק האקדמיה המתפתחת בעיר הנמל של מדינת ישראל.
בצעדים קטנים, מדודים, אך בטוחים, הולכת אשדוד והופכת ל"עיר אקדמיה" של ממש במלוא מובן המילה.
בשנת 2003 הוקם קמפוס אשדוד של SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון ומאז פרח והתפתח יחד עם העיר. חזון המכללה, להוביל לעולם טוב יותר באמצעות השכלה הנדסית, משתלב בחזון העיר אשדוד, המעמיד במרכז את השאיפה ליצירת חוסן קהילתי, שוויון הזדמנויות והעצמת הפרט.
ההשכלה הגבוהה היא אבן יסוד לבניית חברה טובה וחזקה יותר. החינוך ההנדסי והחברתי שאנו, אנשי האקדמיה, מטמיעים היום יוצר עתיד טוב יותר בעיר אשדוד, באמצעות הרחבת ההזדמנות הכלכלית והגברת הביטחון הלאומי.
שיתוף הפעולה בין החברות הבינלאומיות והמקומיות, ביניהן: כיל, אלתא, אדמה - אגן, ועוד, לצד החיבור הישיר והטבעי לאקדמיה מוכיח את עצמו ומוביל לאקו-סיסטם טכנולוגי. החיבור הזה לא רק מכשיר הון אנושי איכותי, קרי מהנדסים בעלי יכולות גבוהות, אלא גם מצליח להשאיר בעיר אוכלוסיות חזקות ומעצימות תוך קליטתם במקומות עבודה נחשבים ומובילים.
מדינת ישראל נמצאת במחסור מתמיד של אלפי מהנדסים בשנה, והדרישה הכללית לבוגרי הנדסה רק עולה עם הזמן. ההתפתחות הטכנולוגית משמשת מנוף ליצירת טכנולוגיות, יוזמות, סטארטאפים ומקומות עבודה חדשים. סטודנטים הפונים ללימודים גבוהים, יודעים כי בחירתם בלימודי הנדסה תוביל אותם לתחום מבוקש, לשילוב מהיר בשוק העבודה בתפקידים ובמקומות נחשקים ולתרומה לצמיחתה הכלכלית והביטחונית של מדינת ישראל.
אנו מצויים בפתחה של צומת דרכים ופיתוח ההשכלה בדרום והצורך לחזק את האקדמיה באשדוד רלוונטי מתמיד. זה המפתח לשוויון הזדמנויות וליצירת תעסוקה איכותית ולמוביליות חברתית. לכן, טוב תעשה הממשלה, באמצעות המל"ג (המועצה להשכלה גבוהה) אם תוביל את החזון של אשדוד כעיר אקדמיה עצמאית ולא כקמפוס (שלוחה) ובהכשרת דור מהנדסי העתיד, שישתלבו באדריכלות העירונית, בחברות ההיי־טק, בתעשייה הצבאית ובפיתוח הטכנולוגיה של המחר בעיר אשדוד.
שיתוף הפעולה בין האקדמיה לתעשייה יאפשר להכשיר הון אנושי ואיכותי, שיתבסס בעיר כאוכלוסייה חזקה ומעצימה. חברה צודקת וצמצום הפערים בין הפריפריה למרכז – הם החוסן האמיתי שלנו כאומה.
כל שצריך הוא רק יד מכוונת ודחיפת עידוד משולחן הממשלה.