משטרת אשדוד ומינהל התפעול משלבים כוחות
02.09.14 / 12:47
משטרת אשדוד ומינהל התפעול מהדקים את קשרי העבודה ביניהם. יוזמה של סנ"צ נועם שקל – מפקד תחנת המשטרה באשדוד, באה לגבש נהלי עבודה ותיאום אופטימאלי בין הארגונים המופקדים על הסדר הציבורי ומתן שירות לתושב. שלמה רוטנברג: עליית מדרגה נוספת במדיניות התושב במרכז – הגברת תחושת הביטחון והשירות לתושב ברובע
יום לפני פתיחת שנה"ל, יזם מפקד תחנת המשטרה באשדוד סנ"צ נועם שקל מפגש מיוחד הבא לבחון דרכים להידוק קשרי העבודה בין השוטרים הקהילתיים לבין מינהלות הרבעים. במפגש נכחו ראש מינהל התפעול מר שלמה רוטנברג, נציג המשטרה מאיר חכמון, כל השוטרים הקהילתיים וכל ראשי המינהלות בעיר. בפתח הדברים סקר מפקד התחנה את הפעילות המקדימה שנערכה במהלך החודשים האחרונים ועיקריה עסקו בהתאמה בין הגזרות של השוטרים לגזרות מינהלות הרובע. כדוגמא הוא הציג את גזרתו של שוטר קהילתי שהופקד לפני כ-8 חודשים על רבעים ט"ו-ט"ז-י"ז-י"א ואילו היום, לאחר שינוי התפישה והתקנים החדשים, הגזרה הותאמה לגזרת המינהלות: שוטר לרבעים ט"ו-ט"ז-י"ז ושוטר לרבעים י"א-י"ב.
במפגש הובהר כי שילוב הכוחות של המשטרה ומינהלות הרבעים, הינו מכפיל כוח המסייע בפתרון בעיות רבות, משום שהוא תורם ליוזמות ולמהלכים משותפים כדוגמת מבצע אכיפה בפארקים (בעיות רעש) בו משולבים כלל הגורמים: שיטור, פיקוח, מינהלת רובע וכו' ומתן פתרונות מערכתיים. "הרי 90% מפניות התושבים הם בנושאים הנוגעים למינהלת הרובע ולשיטור הקהילתי" נאמר במפגש. בהתייחסו למבצע צוק איתן ציין סנ"צ שקל כי תפיסת ההפעלה של המטה המשימתי המופקדת בידיו של מר רוטנברג, הוכיחה עצמה כמוצלחת ביותר. "מינהלת הרובע הינה הגורם מס' 1 בחוסן הקהילתי בציבור באשדוד, והדי ההצלחה נשמעים בכל רחבי הארץ" אמר.
ראש מינהל התפעול מר שלמה רוטנברג בירך על המפגש והחמיא לנועם. "השת"פ עם המשטרה ב'צוק איתן' הוא החוסן" אמר והדגיש כי בין העירייה למשטרה קיימת שפה משותפת ושת"פ פורה. רוטנברג ציין כי באשדוד יש תחומים גיאוגרפיים ברורים ולמינהלת הרובע אחריות גיאוגרפית – בציר התפעולי ובתחום הקהילתי. הוא שיבח את עבודת המינהלות הנעזרת בפעילים, תושבים מהרובע המשובצים בוועדות נושאיות (כגון ביטחון, חירום, איכ"ס, תרבות), והם גשר ועוצמה להשפיע ולשתף. "השוטר הקהילתי בהחלט צריך להיות חלק במערך הזה". רוטנברג גילה כי בסקר שביעות רצון התברר שהנושאים המפריעים ביותר לתושבים הם בתחום תחושת הביטחון והמרכזים המסחריים, כך ששת"פ בין כל הגורמים, מיקוד הבעיה וטיפול ממוקד, יכולים להניב פתרונות ותוצאות. "הדוגמא הבולטת לכך הוא חוק העזר של שהייה בפארקים אחרי 23:00" אמר.
מוכח כי דיאלוג יומי וקבוע בין גופים בעלי עניין משותף הוא בהחלט מתכון מבטיח להשגת תוצאות טובות ולכן זה טבעי ומתבקש שהשוטר הקהילתי יהיה חלק חשוב במודל התפעולי של מינהלות הרובע. בתוך כך מציינים בעירייה כי שת"פ המינהלות עם גורמי חינוך ורווחה ומערך התמיכה שהן מקבלות מהמוקד העירוני, מיחידות העירייה האחרות ומינהל התפעול – עומדים גם לרשות התיאום עם המשטרה. כמו כן מבטיחים הצדדים כי "משמר הרובע" – המודל המתגבש, יכול לשמש כפרויקט דגל לטיפול בתושב, כך שלא ייפלא עם מעתה אפשר יהיה לחזות במיזמים שיבוצעו יחד כאשר כל צד מביא לשולחן משותף את יכולותיו המקצועיות ואת התחומים שבהם יש לו יתרון יחסי.
שני הצדדים רואים חשיבות בהידוק קשרי העבודה. סוכם כי תינתן הדרכה וסקירה לפעילים בנושא השיטור ויתבצעו ישיבות תאומי ציפיות והיערכויות משותפות ממוקדות נושא. סנ"צ נועם ומר רוטנברג מעריכים כי המודל המתגבש יסייע להגברת החוסן הביטחוני של התושב, במיוחד לאור העובדה שמדובר בשוטרים שנבחרו מתוך מפקדי הצוותים בתחנה והם בעלי ניסיון רב בטיפול בקהילה.