תחפושת לפורים בחמישה שקלים
04.02.13 / 16:51
שמירה על סביבה ירוקה ומיחזור חומרים - הטרנד הגדול שהולך וחודר אל כל תחומי החיים שלנו, הגיע גם לפורים. היה זה בקריאה שיצאה אל תושבי העיר ובו בקשה שלא לקנות תחפושות ואביזרים חדשים אלא להשתמש בתחפושות ישנות, אותם יוכלו לרכוש בהפנינג מיוחד שהתקיים בבית הספר רעים.
על היוזמה הברוכה לקיומו של יריד תחפושות מיוחד בבית ספר רעים, חתומה גב' רינה מגן – תושבת אשדוד, אדריכלית המתמחה בתכנון ירוק ו"פריקית" אמיתית לענייני הסביבה החברה בועד הורים של בית הספר. היא העלתה את הרעיון שכל תושב יכול לתרום את חלקו לסביבה בפעולה קטנה וצנועה – איסוף תחפושות והבאתם אל היריד שהתקיים בבית הספר. ואכן ביריד התחפושות שהתקיים בחצר בית הספר רעים, באווירה חגיגית וססגונית במיוחד, נמכרו תחפושות משומשות במחיר סמלי של 5 שקלים בלבד!
תושבים רבים הגיעו אל היריד והביאו איתם תחפושות ואביזרי פורים ישנים. תושבים אחרים באו עם ילדיהם ובחנו את התחפושות המוצעות למכירה ולבסוף כולם הרוויחו. התחפושות נמכרו כמובן להורים שהחליטו להיענות ליוזמה ולתרום את חלקם לשמירה על סביבה ירוקה ע"י כך שהשנה הם לא ירכשו תחפושות חדשות אותן יצטרכו להשליך לאשפה. הילדים הרוויחו תחפושות יפות וחוויה נעימה ובית הספר הנחיל לתלמידיו ולילדי העיר ערכי סביבה ושמירה על משאבי הטבע היקרים לכולנו.
השותפים למיזם – גב' רינה מגן מועד הורי בית הספר, גב' רונית היינהורן מנהלת בית ספר רעים, מר ישראל חזות ראש מינהלת רובע ד'-ה' וגב' שרון מרק מאיגוד ערים לאיכות הסביבה – אומרים כי "בקנייה של דברים משומשים אנו תורמים באופן משמעותי לסביבה ירוקה ובריאה. המפעלים יעבדו פחות בייצור של מוצרים חדשים ומיותרים, יהיה חיסכון משמעותי בשימושי אנרגיה ובחומרי גלם טבעיים ויקרים ולבסוף תהיה הרבה פחות פסולת אותה נצטרך להשליך או להטמין באדמה ולפגוע במשאבי הטבע היקרים לכולנו".
מר חזות עצמו מוסיף ומציין כי "הרעיון של פורים ירוק היה חשוב מאוד לא רק לתלמידים של בית הספר רעים, אלא גם לתושבי העיר ובעיקר תושבי המינהלת" אומר הוא ושולח תודות חמות ופרגון גדול לגב' יפה עוזיאל - רכזת חברתית מקיף ג' על איסוף התחפושות, לחברי תנועת השומר הצעיר, להורים ולילדים שתרמו תחפושות והיו שותפים לפעילות ולהצלחת האירוע.
בעיריית אשדוד ובאיגוד ערים לאיכות הסביבה מברכים כמובן על הצלחת המיזם ומציינים כי היא משתלבת נכון עם מערך ההסברה שמתקיים בעיר, הקורא לתושבים לבצע את הפרדת הפסולת במקור ולהפריד בין פסולת "רטובה" ל"יבשה".