[object HTMLHeadingElement]

נואמת צעירה ומוכשרת – אדל מלכה (12) מאשדוד על השימוש ברשתות החברתיות (וידאו)


להאזנה לתוכן:

בתחרות הנואם הצעיר ה 38 שנערכה אתמול, השתתפו נציגי 20 בתי ספר מרחבי העיר. 8 מתוכם עלו לשלב הגמר, ביניהם אדל מלכה תלמידת כיתה ו' בבית הספר צפרירים אשדוד, שדיברה על נושא הרשתות החברתיות ועל השימוש בהן לטובה ולרעה

כאמור, שמונה תלמידים, ביניהם אדל, עלו לשלב הגמר, שיערך בשבוע הבא ביום רביעי במרכז כיוונים בשעה 16:00. הזוכים בגמר יעלו לשלב הבא, תחרות הנואם הצעיר הארצית.

אדל מלכה אשדוד באדיבות המשפחה
אדל מלכה אשדוד באדיבות המשפחה

משתפת אדל: "נבחרתי מבית ספרי לייצג בנואם הצעיר מאוד החמיא לי שבחרו בי, נורא התרגשתי מהמעמד. זה לא סוד שאני אוהבת להיות על במות שם אני מרגישה הכי חופשיה, גם כשאני רוקדת ושרה.

דברתי בתשוקה על הנושא שמאוד חשוב בימנו שימוש ברשתות חברתיות גם במצבי חירום, כולי התרגשות שעליתי לגמר ומקווה להצליח גם בשלב זה ולהגיע לתחרות הארצית.

תודה שנתנה לי ההזדמנות, אם תרצו לשמוע ולהתעדכן תכנסו לרשתות החברתיות @adelmalka20 אדל מלכה."

הנאום הזוכה של אדל מלכה:

שלום לכולם!

אני שמחה שכולכם כאן היום, אני רוצה לדבר על נושא שמעניין את כולם - רשתות חברתיות. אני בטוחה שכל אחד מכם משתמש בלפחות ברשת חברתית אחת. אבל האם יצא לכם רגע לחשוב כמה הן חשובות בזמן חירום?

תדמיינו רגע מצב שבו יש אזעקה , רעידת אדמה או שריפה. מה אנחנו עושים קודם? אנחנו מחפשים מידע מה קרה? איפה בטוח ? איך אנחנו יכולים לעזור?

נעים מאוד, שמי אדל מלכה תלמידת כיתה ו בית ספר צפרירים באשדוד. יש מגוון רחב של רשתות חברתיות: וואטאפ, פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, טיק טוק, טלגרם ועוד . יש המשתמשים בכולן ויש רק בחלק.

הרשתות משמשות ככלי להפצת מידע חשוב, הרשת מהווה כלי פרסומי בחינם, תורמת בהנגשת מידע ועזרה לציבור, חיפוש אחר מכרים אבודים, תרומות, כלי עזר בתקשורת בין אנשים מכל קצוות העולם, אפשר גם לשחק במשחקים עם חברים מהעולם ולהיחשף לאירועים שונים בזמן אמת.

בזמן חירום אנשים משתמשים ברשתות החברתיות כדי לספק עדכונים ומידע חשוב. נשמע שהכל ורוד, אבל יש גם לא מעט דברים פחות זוהרים.

אנשים משתפים כל דבר שהם עושים, עורכים תמונות ויוצרים מציאות מדומה שמעוררת תחרות ואף לעיתים קנאות. מפיצים שמועות כוזבות ואפילו מידע לא מצונזר קל להסתתר מאחורי מסך ויש רבים עם אצבע קלה על המקלדת והופכים את הרשת למקום לשיימינג וחרמות חברתיות.

אני באופן אישי נחשפתי לחרם שהתחיל בהפצת שקרים בבת שכבתי. לא יכולתי להישאר אדישה ולראות את השיימינג שמתפתח ברשת. החלטתי שאני חייבת להתערב. כחברת מועצת תלמידים יחד עם חבריי למועצה התגייסו לטפל ולעצור את האירוע בזמן.

חובתנו האישית המוסרית והערכית להשתמש ברשת בחוכמה ולהנות מיתרונותיה הרבות ולא ליפול לחסרונותיה.

ישנן דוגמאות רבות להתגייסות לעזרה בזמן חירום ובמיוחד בשנה האחרונה. ברצוני לשתף בשימוש חיובי בעיניי ברשתות החברתיות בזמן חירום.

לאחר האסון שפקד אותנו בשבעה באוקטובר,  חיילים רבים גוייסו למלחמה. אימי הציעה יוזמה להכין אוכל לחיילים שחוזרים מהקרב ופתחה חמ"ל עם נשים רבות שביקשו להצטרף.  היוזמה פורסמה ברשתות החברתיות וברגע הפכה לויראלית וחיילנו זכו לארוחות חמות.

חברה של אימי לירז אסולין הי"ד (השם ינקום דמה) נרצחה במסיבת הנובה ונורא רציתי לעשות  משהו לזכרה. אז חיברתי ריקוד לשיר שהיא כל כך אוהבת ויחד עם חברותיי רקדנו השקענו בתלבושות, הבאנו צלם מקצועי צילמנו קליפ מרגש ושלחנו למשפחתה.

מיותר לציין מאוד התרגשנו מהמעמד ורק אחרי שקיבלנו אישור מהמשפחה שיתפנו את הרגע ברשתות החברתיות וכך הצלחנו להיות שותפות במשהו להנצחתה.

זכרו הרשת היא ח ב ר ת י ת  ואנחנו כחברה צריכים להיות מחוברים! ולזכור שהמטרה שלנו היא לעזור, לא להפחיד. וכולי תיקווה שתזכרו להשתמש ברשת בחוכמה ובתקשורת חיובית. גם במצבי חירום. אני הייתי אדל מלכה, תודה שהקשבתם לי."

 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות