מתכון מהיר למרק חרירה - הלהיט של צאת יום כיפור - הטעים והבריא ביותר בעולם

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('806b71de-e60e-46c9-9a3d-4a2202e895f2','/dyncontent/2024/11/21/03f786a2-f591-443c-83c8-a3eb37622404.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('806b71de-e60e-46c9-9a3d-4a2202e895f2','/dyncontent/2024/8/21/6581fe1f-546c-4598-b8e6-86cd7af10d3f.jpg',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('806b71de-e60e-46c9-9a3d-4a2202e895f2','/dyncontent/2024/9/8/9c8b4e81-c302-484f-8021-2228ff2f53ca.jpg',18400,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('806b71de-e60e-46c9-9a3d-4a2202e895f2','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('806b71de-e60e-46c9-9a3d-4a2202e895f2','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('806b71de-e60e-46c9-9a3d-4a2202e895f2','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18020,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('806b71de-e60e-46c9-9a3d-4a2202e895f2','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15]]);})
להאזנה לתוכן:

רבים מבני עדות המזרח נוהגים להתענג בסיום הצום על מרק החריירה (מרק משי - הכוונה בכך היא למרקם שלו, שצריך להיות חלק, רך ומתמסר). מרסל בן שמחון מביאה לכם מתכון מהיר להכנת המרק שיש שיגידו שהוא הטעים בעולם (שיקום מי שחושב אחרת).
הגיע הזמן שגם תלמדו להכין - כך יוצרים עם אחד שלומד האחד מהשני את הטוב ביותר שיש להציע

מרק חרירה

מה הרכיבים שלי?

אין חוקים מבחינתי, העיקר שיהיה עשיר מאוד - אבל  רצוי ומקובל - בצל גדול,  2-3 עגבניות, 2 כוסות חומוס, 6 גבעולים סלרי, חבילת כוסברה, חבילת פטרוזיליה, אטריות דקות, כוס עדשים (אפשר כתומות, ירוקות, שחורות או שילוב של הסוגים) ,לימון , כחצי קילו בשר רך, אפשר כתף או שריר (לבחירתכם שמתאים למרק  - חתוך לקוביות קטנות....יש שעושים גם בלי בשר),  3-4 כפות שמן זית או שמן חמניות, למרק וכמובן תבלינים - מלח, פלפל לבן / שחור, כורכום, כמון ( כפית מכל אחד) וכף גדושה (עד 2 לפי הטעם וגודל הסיר), של מרק עוף. אפשר גם פפריקה מתוקה ופלפל צ'ילי גרוס ואפשר גם בלי.

אגב - יש שמוסיפים (לפי בחירה ) -
כף קמח, שיני שום קצוצות, תפוח אדמה קוביות, גזר טבעות, צרור תרד או מנגולד, 1 כוס פול ירוק מופשר או טרי (או 1/2 כוס פול יבש מושרה וקלוף), חצי כוס גריסי פנינה, כף שמן זית  ואפילו כף רסק עגבניות (אני לא).
יש שמוסיפים - 2-3 עצמות מח או 500 גרם גרון הודו חתוך גס.

ללא גלוטן? משמיטים את האטריות או מחליפים באטריות אורז שבורות לאורך 4-5 ס"מ (את אטריות האורז לא קולים ישר מוסיפים למרק). מי שנוהג לשים קמח לבן יכול להחליף בקורנפלור.

לא אוהבים כוסברה? שימו צרור שלם פטרוזיליה (ולהפך – יכולים גם לשים רק כוסברה בלי פטרוזיליה)

אלרגים לאחד הרכיבים? אל תשימו אותם - יש מספיק אפשרויות וטעם עשיר.

לא רוצים לגרר עגבניות? תוסיפו 2 קופסאות עגבניות מרוסקות במקום.

לא אוהבים כמון? אל תשימו.

הכנה מוקדמת:

בדרך כלל הכנה של מרק מתחילה ברגע שמתחילים לקצוץ את הירקות, אבל הכנת החרירה מתחילה למעשה לפני זה, כשמשרים עבורו את הקטניות בהרבה מים. יש שממש משקיעים ומשבחים כשמקלפים את גרגרי החומוס אחרי שהושרו ויש שפשוט קונים גרגירי חומוס מקולפים. 
האם אפשר גרגרי חומוס מוקפאים? כן, שימו 2 כוסות אם משתמשים בחומוס מבושל

אין חוקים כבר אמרתי?

המתכון הוא לסיר לחץ, אולם ניתן לבשל את החרירה בסיר רגיל סגור כשעתיים  על אש קטנה.

1.   בסיר לחץ, מטגנים במעט שמן בצל גדול קצוץ

2.   מוסיפים כ- 3 ענפים סלרי (כרפס) קצוץ.

3.   מוסיפים 2-3 עגבניות גדולות מגורדות

4.   ממלאים את הסיר במים עד גובה שלושת רבעי

5.   כשמתחיל לרתוח, להוסיף מספר נתחי בשר או עוף .

6.   להוסיף כוס חומוס שהושרה בלילה במים וכוס עדשים.

7.   לתבל במלח, פלפל לבן / שחור, כורכום,  וכמון ( ככפית מכל אחד) וכף גדושה מרק עוף.

8.   לסגור הסיר, להנמיך האש ולבשל שעה מרגע הרתיחה על אש קטנה.

9.   כשהסיר לחץ מתקרר מעט, לפתוח, להביא שוב לרתיחה- כשתי דקות,  ולהוסיף כוסברה קצוצה, חופן איטריות אוסם דקות, חצי כוס לימון סחוט ולכבות האש. (לא לבשל האיטריות).

10. להמתין כחמש דקות ולטרוף

11. מומלץ להוסיף לימון בצלחת לפי הטעם.

חשוב לדעת  -
המרק נשמר טרי וטעים בקירור 4 ימים - אז אל תפחדו לבקש ממי שהכין ומשום מה נשאר לו מרק בסיר.

אגב, יש שעושים הסמכה למרק  בעזרת רסק עגבניות (כדי שהמרקם יהיה יותר משי) -  כתוספת הלפני אחרונה כשהוא  מעורבב עם קמח.
מערבבים את שניהם למשחה סמיכה (רביכה), ואת המשחה הזו מדללים עם 2 מצקות מהמרק – מוסיפים אותן אחת אחת, בין הוספה להוספה מערבבים כדי לקבל תערובת חלקה, אותה שופכים חזרה למרק.  אם המרק סמיך מדי (בכל שלב), ניתן להוסיף עוד מים.

בתאבון ולבריאות!

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('fa75f33b-9162-481a-8714-6947670f713c','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,true,20366,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('fa75f33b-9162-481a-8714-6947670f713c','/dyncontent/2024/11/5/1a11d1f3-11d6-4bca-aa9a-709aa900e036.gif',18651,'סמי שמעון אייטם כתבה ',525,78,true,20366,'Image','');},15]]);})
 
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('c6f6929c-4ee8-409d-8c97-4a91c457a329','/dyncontent/2017/6/1/c41baeb6-e29b-4415-b67b-b3940dd9bdf5.gif',1807,'אייטם אירועים 525-60',525,78,true,18478,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('c6f6929c-4ee8-409d-8c97-4a91c457a329','/dyncontent/2017/6/5/ddc064ee-648d-4ba4-ad6e-72da51a98ff7.jpg',1808,'אייטם לוח אשדוד נט 525*60',525,78,true,18478,'Image','');},15]]);})
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה