מגייסים תרומות להקמת כיתת מחשבים לזכרו של אוהד שמש ז"ל
15.01.20 / 17:40
בני משפחתו וחבריו לצוות של אוהד שמש (ז"ל), תושב העיר שנהרג במבצע צוק איתן בגיל 27, מבקשים את עזרת הציבור בגיוס כספים לטובת הקמת כיתת מחשבים לזכרו. היעד: 300 אלף שקלים – הצטרפו גם אתם
לאחרונה פצחה עמותת "שמש" הפועלת להנצחתו של אוהד שמש (ז"ל), תושב אשדוד שנפל במהלך היתקלות עם מחבלים במהלך מצבע צוק איתן בגיל 27, בקמפיין גיוס כספים לטובת הקמת כיתת מחשבים לזכרו בקרית מלאכי.
הקמת כיתת המחשבים היא אחת מפעילויות רבות שיוזמת העמותה, אותה הקימו חבריו לצוות ובני משפחתו של אוהד ז"ל, במטרה להמשיך את פועלו על ידי עשייה חברתית ותרומה לקהילה.
שרה, אימו סיפרה: "אחד מחבריו מסיירת גבעתי המליץ על בית ספר בקריית מלאכי, הסכמנו מיד. הבן שלי אהב לעזור ולתת, והעזרה לילדים שידם אינה משגת הייתה חשובה לו מאוד".
במסגרת המיזם תוקם הכיתה הדיגיטלית הראשונה בקריית מלאכי, בבית ספר יסודי בו נמצא הצורך הגדול ביותר בה.
לתרומות בהעברה בנקאית (שימו לב: יש לציין "עבור חדר מחשבים"):
עמותת שמש
בנק לאומי
מספר סניף – 816
מספר חשבון – 5422363
סיפורו רס"ר אוהד שמש (ז"ל)
אוהד שמש גדל ברובע ד' באשדוד, בן להוריו שרה ושי שמש. הוא סיים את לימודי התיכון במקיף ד' ועסק רבות בהתנדבות. עוד בהיותו תלמיד תיכון הוא הקים את מועדונית 'בית חם' אשר סיפקה פעילות חברתית, עזרה לימודית וארוחה חמה לתלמידים ממשפחות מוחלשות.
במקביל הוא פתח בעיר סניף של פרויקט "צהל"ה", שם דאג לשילוב אנשים בעלי מוגבלויות שכליות מארגון אקי"ם בקהילה. לקראת גיוסו לפלס"ר גבעתי בנובמבר 2005, פעל לעידוד גיוס לצה"ל אצל בני נוער ישראלים יוצאי אתיופיה.
בזכות פעילותו החברתית העשירה זכה באות רמון למצוינות ולמנהיגות.
לאחר שחררו משירות סדיר הוא עבר הכשרה כליצן רפואי, וכאשר היכה בהאיטי רעש האדמה שהוביל לאסון הומניטרי, הצטרף אוהד לאחת המשלחות והגיע לאזור האסון, שם הקים בית יתומות ודאג לצרכיהן וביטחונן של הילדות מוכות הגורל.
אוהד סיים תואר שני בביטחון ודיפלומטיה באוניברסיטת תל אביב. עם תחילת הלימודים באוניברסיטת בן גוריון התגייס אוהד לשירות הביטחון הכללי שם הצטיין ואף אמור היה לזכות באות הצטיינות על עבודתו הבלתי נלאית - ימים ספורים לאחר מותו.
אוהד שירת בשב"כ כמה שנים ונחשב לאחד מהמצטיינים בארגון. כשהחל מבצע צוק איתן הוא התגייס למילואים למרות שלא היה חייב בתור איש שב"כ. במהלך המבצע, נהרג בהיתקלות עם מחבלים. הוא הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית העלמין במזכרת בתיה.
לאחר מותו הותר לפרסום כי תרומתו לאיסוף המודיעין במהלך מבצע "צוק איתן" הייתה ניכרת ואף תרמה להצלת חייהם של חיילים ואזרחים רבים, ובמותו אף נמצא בידיו פרט מודיעיני חשוב שהוכתם בדמו.
חמישה חודשים לפני שנהרג נישא אוהד להדר, שהייתה בת זוגו במשך חמש שנים. מאז מותו פועלים משפחתו וחבריו להנצחתו, באמצעות עמותת 'שמש' שהוקמה על שמו, הפועלת להפצת דרכו.
יהי זכרו ברוך