"הסלון של קלנג" – שף יחי זינו מסעדת פסקאדו אשדוד
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('d79c8d84-8aba-42b3-a6d7-3821ff1516f8','/dyncontent/2024/10/29/fc678000-eec2-4266-be8e-2015e1b07daa.jpg',18504,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d79c8d84-8aba-42b3-a6d7-3821ff1516f8','/dyncontent/2024/8/21/6581fe1f-546c-4598-b8e6-86cd7af10d3f.jpg',18239,'עירייה אייטם ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d79c8d84-8aba-42b3-a6d7-3821ff1516f8','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d79c8d84-8aba-42b3-a6d7-3821ff1516f8','/dyncontent/2024/9/8/9c8b4e81-c302-484f-8021-2228ff2f53ca.jpg',18400,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d79c8d84-8aba-42b3-a6d7-3821ff1516f8','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d79c8d84-8aba-42b3-a6d7-3821ff1516f8','/dyncontent/2024/11/4/f019ab0d-85f9-4099-85ce-a0c4f16ee830.jpg',18020,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d79c8d84-8aba-42b3-a6d7-3821ff1516f8','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d79c8d84-8aba-42b3-a6d7-3821ff1516f8','/dyncontent/2024/10/28/0332465c-494d-442b-9555-69f107e59b26.gif',18596,'לב ישראלי אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15]]);})
יחי זינו השף והבעלים של מסעדת ״פסקאדו״, התארח אתמול (שלישי 29.10) ב״סלון של קלנג״ לשיחה מרתקת עם דורית אללי מנהלת ״בית קלנג״, על עולם הקולינריה, על החיים ועל העיר אשדוד
בשיחה אינטימית ומרתקת, מבסגרת "הסלון של קלנג", סיפר שף יחי זינו מאשדוד לדורית אללי מנהלת ״בית קלנג״, על עולם הקולינריה, על החיים ועל העיר אשדוד:
מה סוד הקסם של מסעדת פסקאדו? "מעל הכל חשובה בעיניי חווית האירוח, אוכל טוב יש לכולנו בבית" בתקופת הקורונה בישלתי בבית וראיתי שאני לא נהנה מזה רק כשהזמנו מידי יום שלישי קבוצות של חברים וארחנו אותם, הבנתי שמה שמניע אותי זה חווית האירוח." איך הכל התחיל, מה הייתה ההשראה שלך להתחיל לבשל? "כילד הייתי מתלווה לאבא שלי לשוק של ב' ורואה איך הוא בוחר מכל דוכן את המוצרים הטובים ביותר, הייתי ילד מפתח בלי מפתח, אכלנו צהריים כל פעם אצל שכנה אחרת וטעמתי טעמים שונים וכך התגלגלתי לעניין הבישול 99 אחוז מהטעמים היום אלה טעמים שגדלתי עליהם – המטבח בוחר בך לא אתה בו." כשמכנים אותך "שף" אתה מקפיד לתקן "טבח", למה? "אני קודם כל טבח, גם הרמטכ"ל הוא חייל." אנחנו מציינים שנה מהשביעי באוקטובר, איפה זה תפס אותך? "כמו כולם שבת בבוקר, הלם מוחלט. נשארתי עם מלאי של אוכל וחומרי גלם ויש חיילים, אנשי ביטחון ואזרחים שלא יכולים לצאת מהבית אז בהחלטה של שניה אני והמסעדות באזור ריכזנו הכל ב"אהובת הספן" ומצאתי את עצמי מבשל במשך כחודשיים לאלפי אנשים." אשדוד היא עיר של אנשים, במה העיר תרמה למי שאתה היום כאדם וכשף? "הכל. העיר הזאת תרמה לי מהילדות, הכרות עם אוכל מכל העדות, עיר שמאופיינת בים, דגה ומסעדות דגים. פסקאדו היא חלק מהעיר אשדוד עיר הים. אני נהנה לאכול בכל כך הרבה מקומות באשדוד בין היתר ברברני, הסנדוייץ הטוניסאי, הפלפל באזור ב' ועוד..." מה הדברים שעדיין מרגשים אותך? "הערבות ההדדית של העם הזה, ריח האדמה אחרי הגשם, הריח של הים." תכניות וחלומות לעתיד? "7,000 חלומות יש לי, אני חולם – מגשים ועובר לחלום הבא. כרגע אנחנו עובדים על פודטראק פסקאדו שיהיה מול הים ליד המסעדה, נגיש סנדוויצים מיוחדים במחיר נגיש לכולם."
$(function(){setImageBanner('c87717a5-c8f9-46e2-8012-cb23c10d0706','/dyncontent/2023/2/12/e960374e-11ea-41ca-b46e-f63254187ad1.jpg',15395,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,false,20366,'Image','');})
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('f466f92f-4f9c-487e-8335-42d8179c0e8b','/dyncontent/2017/6/5/ddc064ee-648d-4ba4-ad6e-72da51a98ff7.jpg',1808,'אייטם לוח אשדוד נט 525*60',525,78,true,18478,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('f466f92f-4f9c-487e-8335-42d8179c0e8b','/dyncontent/2017/6/1/c41baeb6-e29b-4415-b67b-b3940dd9bdf5.gif',1807,'אייטם אירועים 525-60',525,78,true,18478,'Image','');},15]]);})
|
|
|
|