אנשים לא נשארים אדישים לפרג, לכל אחד יש דעה נחרצת לגביו על הסקאלה של ממש אוהב/ממש לא תודה.

אני אוהבת – יש משהו חגיגי בשחור האפור שלו, ומאפים בכיכובו מצטיינים במרקם קטיפתי ועשיר. אה וכמובן, חנוכה בדרך אלינו, כך שאם תרצו לגוון את שגרת הסופגניות - המאפינס האלה הם בהחלט במקום.

מאפינס פרג ולימון (צילום: מאשה)

מאפינס פרג ולימון

מצרכים:

2 כוסות קמח מלא עדין

1/2 כוס פרג טחון (75 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

חופן אגוזי מלך שבורים ביד

כוס סוכר חום בהיר

3/4 כוס מיץ תפוזים

1/4 כוס מיץ לימון

1/2כוס שמן קנולה

2 תפוחים צהובים גדולים

2 כפות גרידת לימון (מהלימונים שעשיתם מהם מיץ)

מאפינס פרג ולימון (צילום: מאשה)

אופן ההכנה:

במעבד מזון מעבדים את התפוחים, סוכר ושמן למרקם חלק והומוגני. מוסיפים מיץ תפוזים ומיץ לימון, ואת גרידת הלימונים. בקערה מנפים את הקמח המלא, מוסיפים פרג, אבקת אפייה ואגוזים, ומערבבים.

מוסיפים את הנוזלים לתערובת הקמח ומערבבים, רק עד למקרם אחיד. משמנים תבנית שקעים למאפינס ומרפדים במנז'טים מנייר אם רוצים, אפשר בהחלט גם בתבנית שקעים צבעונית מסיליקון.

אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מצננים ומגישים.

המטבח של מאשה הוא שירות ארוחות טבעוניות עד הבית המספק גם קייטרינג טבעוני לאירועים. פרטים במייל [email protected] או בפייסבוק

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]