סלט עדשים שחורות בטטות ועשבי תיבול/ 6-8 מנות




איריס פינקו כבר שוקדת במרץ על תפריט ראש השנה הקרב אלינו בצעדי ענק וכחלק מהמאמצים לחדש ולהפתיע הכינה את הסלט הזה – מרענן, בריא, טעים וקל מאוד להכנה. לגזור ולשמור!

 

מרכיבים
1 כוס (200 גרם) עדשים שחורות
1 ק"ג בטטה מתוקה
1/2 חבילה גדולה פטרוזליה
1/2 חבילה גדולה כוסברה
1 בצל סגול גדול קצוץ דק לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס גס

רוטב

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס גס

אופן הכנה
לנקות את העדשים ולשטוף היטב, לשים בסיר קטן ולכסות במים.  לחמם עד רתיחה, להנמיך מעט את האש ולבשל כ-15 דקות עד שהעדשים מתרככות אך נשארות שלמות (אל-דנטה). לסנן ולשטוף מיד בהרבה מים קרים.
לחמם תנור ל- 200 מעלות.  לקלף את הבטטות ולחתוך לקוביות בינוניות,  לשים בקערה ולתבל ב-2 כפות שמן זית, מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס גס. לרפד תבנית תנור בנייר אפייה ולפזר את קוביות הבטטה בשכבה אחידה.  לאפות כ-15 דקות רק עד שהבטטות משחימות ומתבשלות אבל נותרות שלמות.  לקרר מעט את הבטטות.
לשטוף היטב ולייבש את עשבי התיבול ולקצוץ דק.
בקערה גדולה לערבב את העדשים עם הבטטות, הבצל ועשבי התיבול. להוסיף מיץ לימון סחוט טרי, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס גס.  לערבב ולטעום, לתקן תיבול.

הסלט נשמר במקרר 2-3 ימים.

 המתכון נראה לכם מגניב אבל לא חושבים שבאמת תתחילו להכין? אפשר גם להזמין מאיריס במייל: [email protected] או בפייסבוק - לחצו כאן  

מצאת הפרת זכויות יוצרים צרו קשר במייל: [email protected]



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה